精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.阅读下面的短文,根据短文内容.判断所给句子的正误,正确的选择T,错误的选择F.并在答题卡上将T或F字母涂黑.
Mom and dad are the most important people inyour life.Thev have been looking after you since you were born,You should always love them.You should also get on well with them But some children don'tknow how to do this.Here are some ways to help you.
Spend more time with your parents.Don't spend too much fime playing computer games or watching TV.Ask your parents to play with you.Talk or go outside with them.
Be kind to your parents.You can make them happy with a smile when you come home.You can send your mother a card on Mothers'Day or tell your father a joke on his bithday You can also clean your room by yourself.
Work hard.If you do your best inyour studies.your parcnts"willhe proud ofyou.

51.You should love your parents sometimes.F.
52.Itis nor right for you to play computer games or watch TV.F.
53.smile can make your parents happy.T.
54.Your parents will be proud or you if you do,your best.T.
55.The passage is mainly about how to get on well with your parents.T.

分析 这篇文章主要介绍了如何和你的父母相处得很好.妈妈和爸爸是你的生活中最重要的人.他们从你出生一直在照顾你,你应该永远爱他们.你也应该与他们相处得很好,但有些孩子不知道如何做这件事.这里有一些帮助你的方式.不要花太多时间玩电脑游戏或看电视.问问你的父母和你一起玩,或者去外面和他们说话.善待你的父母,当你回家的时候你可以微笑着让他们开心.如果你在学习上尽你所能,你的父母会为你感到自豪.

解答 答案:51.F  细节理解题.根据  Thev have been looking after you since you were born,You should always love them.他们从你出生一直在照顾你,你应该永远爱他们.可知你应该永远爱你的父母.而不是有时.故答案为F.
52.F     细节理解题.根据Don't spend too much fime playing computer games or watching TV.不要花太多时间玩电脑游戏或看电视.可知玩电脑游戏或看电视不是不对的,而是不能太长时间.故答案为F.
53.T    细节理解题.根据You can make them happy with a smile when you come home.当你回家的时候你可以微笑着让他们开心.可知微笑可以使你的父母高兴.故答案为T.
54.T   细节理解题.根据If you do your best inyour studies.your parcntswill be proud ofyou.如果你在学习上尽你所能,你的父母会为你感到自豪.可知是正确的.故答案为T.
55.T 主题归纳.根据整篇文章的内容及第一段You should also get on well with them But some children don'tknow how to do this.Here are some ways to help you.
你也应该与他们相处得很好,但有些孩子不知道如何做这件事.这里有一些帮助你的方式.可知这篇文章主要介绍了如何和你的父母相处得很好.故答案为T.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Do you hope ____ Taiwan some day?
-Yes.I want to talk with the people in Taiwan.(  )
A.visitB.to visitC.visitingD.visited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Paper cutting is a kind of traditional folk arts剪纸.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.It is all about excitement,speed,and entertainment.It is the biggest international event in winter sports-the Winter Olympic Games.Guess which city will be the host in 2022?The two candidates,Beijing (jointly with Zhangjiakou in Hebei) and Almaty in Kazakhstan are waiting to find out who will win the bid.
The International Olympic Committee Evaluation Commission (评估团) visited Beijing and Zhangjiakou from March 24to 28to see whether the two cities meet the standards for hosting the Games.The final host city will be announced on July 31in Kuala Lumpur,Malaysia.
"Our visit shows that Beijing is able to host a successful 2022Olympic Winter Games,"said Alexander Zhukov,the chief of the commission.
Although Zhukov said the same thing about Almaty during his visit to the city earlier,"it seems that Beijing has a bigger chance",commented Xinhua.If Beijing wins,it will be the first city in history to organize both summer and winter Olympic Games.
The nearly perfect organization of the 2008Summer Games proved the city's abilities,according to the report.The city would make use of venues (比赛地点) and infrastructures (基本设施) constructed back then for the Winter Games,showing a spirit of sustainable (可持续的) development.Beijing plans to host most of the ice events,including figure skating,speed skating and ice hockey,in six existing venues including the Water Cube aquatics center.
Snow events will be held in Chongli County in Zhangjiakou.The county,about an hour's ride from Beijing,has over four months'snowfall a year,which would provide enough snow for the competitions.The high forest coverage makes snow remain easier.Moreover,the average winter temperature there is suitable for the Winter Olympic Games.
But a problem may get in the way-smog (雾霾).It will be a disadvantage for Beijing.    Competition for holding the Olympics is always strong,because it influences the host city and its people deeply.
"If Beijing wins,it will help improve transportation infrastructure in the two cities and reduce Beijing's air pollution,"said Beijing mayor Wang Anshun.Around 600,000more jobs will be created.The events will also encourage more young people to take part in winter sports.

37.Where will snow events be probably held according to the report?C
A.In Beijing.
B.In Almaty.
C.In Zhangjiakou.
D.In Kazakhstan.
38.What is the biggest challenge for Beijing to host the Winter Olympic Games?D
A.Venues and infrastructures.
B.Experience.
C.People's support.
D.pollution.
39.What will the Winter Olympic Games NOT bring to Beijing?C
A.More and more people will have chances to find jobs.
B.More and more teenagers will be interested in winter sports.
C.Beijing still needs to build more venues and infrastructures for the Games.
D.The traffic situation between Beijing and Zhangjiakou will be greatly improved.
40.Which of the following is TRUE?D
A.It takes about one hour to ride a bike to Chongli from Beijing.
B.Winning the Olympic bid won't influence local people's lives.
C.Beijing will be the only city which hosts the Olympic Games twice.
D.The city for hosting the 2022Winter Olympic Games hasn't been decided.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Now,as we know,people who get better education can always get jobs with more money.In other words,they have more chances to choose a good job while people with little or no education don't.It seems that the purpose of education is to make people get jobs.But this isn't accepted by all people.
Some people may think that a person should spend the best years of his life to get education only for a way of living.This was probably one of the earliest reasons of education.In fact,if education is just a way of making a living,people don't need to spend so much time in school.People can get education for a living in a short time.Subjects like history and geography need not be taught to everyone.Even language and math need not be taught in detail(详细地),either.Here it is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living.
Education is well-rounded and it is mainly for improving a man.It is not only to teach him to speak,read and write,but also to develop his creative thinking and other abilities.After that,it is to make him a wise man and thankfully enjoy the achievements of human.Education is to make a man lead a better life.Educated people are expected to be able to listen to good music,read good books,watch plays and most of them take an interest in the world.
I would agree that making a good living is an important reason for education,but certainly not the most important or the main reason.
 63.People with little education usuallyD.
A.spend a long time in school          
B.have a good chance to get a job
C.spend the best years to choose jobs    
D.have fewer chances to get a good job
 64.The underlined word"well-rounded"in the passage means"C"in Chinese.
A.圆满的
B.崭新的
C.全面的
D.公平的
 65.It is expected that educated people will be able toA.
A.take an interest in the whole world
B.accept education as a way of living
C.develop their abilities to make plays
D.learn subjects like language and math
 66.The passage mainly tells us thatD.
A.all subjects are so important for a way of living
B.people can get education in a short time
C.people should be able to get better paying jobs
D.education should make a man improve.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.There are over 800 boarding(寄宿) schools in the UK with students from home and foreign countries.The earliest boarding schools were set up for white,rich boys only.Now bothboys and girls can go to boarding schools from the age of 7 to 18.
What to do
In the UK,boarding schools have three terms in a school year,with about 13 weeks in eachterm.(A)他们在一起学习和生活.They can't go outside if they arenot allowed to.Besides the usual classrooms and labs,the boarding schoolshave lots of other facilities(设施)for their students,including music rooms,boats,swimming pools,cinemas andtheatres.(B)Most boarding schools have a"light out"time. So when it'stime to go to bed,all the lights in the bedrooms are turned off.
What to wear
Nearly all students at boarding schools wear a school uniform.Boys usually wear a shirt and a tie,and girls wear a white blouse,sometimes also a tie and a skirt.As studentsget older,the rules become less strict.
(C)What to eat
In the UK,boarding schools providestudents with delicious food.They can choose a full English breakfast orsimply bread.They can also choose a meal with no meat and another meal atlunch and dinner.And there is always self-service for salad,o ther side dishes and a dessert
(甜点).Students can also make themselves something to eat or drink at any time in akitchen.

61.根据短文内容回答问题.
    Who could go to boarding schools in the past?White,rich boys only.
62.将(A)处汉语翻译成英语.Theystudy andlive together..
63.将(B)处划线句子翻译成汉语.大多数寄宿学校有熄灯时间..
64.根据短文内容判断正(T)误(F).
 As students get older,therules about wearing school uniforms become stricter.F
65.在(C)处加一个适当的标题.What to eat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Camp Broadway is a children's camp in the United States.It gives children a chance to find out about the performing arts.These include drama(戏剧),dancing and singing.If you are 10to 17.and enjoy performing,this could be of interest to you.It lasts 5days and our professional artists are going to help you develop your talent or discover one.
It lets you develop your ability to create,increase your confidence.Even if you don't think you have performing talents,these will be useful skills to have.Whatever your future job might be,it will help you to speak more confidently,clearly,and effectively(有效地)in public.This will give you the best results if you need to speak or introduce anything to a group of people.
You also have a chance to make new friends here.And our artists will answer your questions and give you first hand advice.This will be great help if you want to progress.At the end,you have a chance to show your family what you have achieved.
The program isn't just open to beginners,but also to those who have some experience.
If you are interested in this summer camp,then visit www.campbroadway.com

54.Who will probably join the camp?D
A.A seven-year-old child.
B.A forty-year-old teacher.
C.A nineteen-year-old film star.
D.A fifteen-year-old high school student.
55.In this passage,the underlined word'confidence'meansA.
A.自信心  
B.知名度  
C.幽默感  
D.想象力
56.The second paragraph of the passage tells usC
A.where to give a speech
B.when the camp will be open
C.why Camp Broadway is helpful
D.how to find a good job in the future
57.In the camp,you have a chance toB.
A.learn how to write dramas
B.show what you have achieved
C.help your friends with their lessons
D.draw beautiful pictures in the mountains.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.What does traveling mean?Visit,enjoy and discover.
Every year hundreds and thousands of people come to the UK.And London,the capital city,is usually their first stop.What can they see?What can they experience!
Getting around in London is not difficult.There is the underground train,the oldest in the world,or the traditional double-decker bus.A boat trip along the River Thames takes you to the Tower of London.
Going around the city center on foot is easy.The maps in the streets will show you what is around you in five-minute walk.You can get a great view of the city from 135meters up on a huge wheel,the London Eye.Look across the river and you will see the Houses of Parliament and the famous clock tower,Big Ben.
There are over 240museums in the capital,but the two most popular are in South Kensington and cost nothing to get into.In the Natural History Museum,the key word is Big.Next to it is the Science Museum.It has those great British inventions,the history of flight and exploration (探索) of space.

46.For many tourists,London is theirA stop when they are traveling in the UK.
A.first             B.second            C.third             D.lost
47.Going around the City center on foot is easy becauseB.
A.Big Ben is across the river      B.the maps in the streets will help you
C.it take only five minutes        D.you can gets great view of the city
48.The Natural History Museum is next toD.
A.Big Ben                     B.the Tower of London
C.London Eye                  D.the Science Museum.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.(C)阅读下列短文,从每小题的A、B、C、D中选出最佳答案.
If your pen broke at school,what would you do?You would go to a shop and buy a new one.What if you could simply print out a real,working pen with your 3-D printer without leaving your room?
Ten years ago people could only see 3-D printing in science fiction movies.But now 3-DR printing is here and it's bringing big changes.
3-D技术
Unlike normal printing that can only copy a 2-D picture with ink,3-D printer can build almost anything made from any material.The printer layers(使…分层堆放) the material in different shapes to create the object you want to copy.
The 3-D printer has been used to make many different things.People have made cups,cars and even an airplane with it.
Doctors have been using 3-D printers for several years.People's nervous systems have been printed out in 3-D form for medical research.Some body parts have been printed and used in hospital.Several months ago,doctors used a 3-D printer to rebuild the face of a person who had  a bad accident.In the future,it is expected that the printer will make human organs to save more lives.
However,there are drawbacks to the printer.At the moment,printing can be quite slow and it's still rather expensive.The average(平均的) price of a household printer is around $1,700,not including the cost of the materials.
But as the technology develops it won't be long before these disadvantages are improved.Only time will tell where this new technology will take us.

61.People could see 3-D printing inB ten years ago.
A.large high schools
B.science fiction movies
C.digital camera shops
D.large hospital
62.People still can't make a (n)C with a 3-D printer so far.
A.airplane
B.face
C.organ
D.car
63.What does the underlined word"drawbacks"mean?A
A.缺点
B.趋势
C.优点
D.特长
64.Which of the following is TRUE?C
A.The normal printer can build 3-D objects you want.
B.No nervous systems are printed out in 3-D form.
C.The 3-D printing can be cheaper and faster in the future.
D.The printer has made human organs to save lives
65.What's the best title of this passage?B
A.The disadvantages of 3-D printing
B.The changes brought by 3-D printing
C.The rapid development of science
D.The differences between 2-D and 3-D.

查看答案和解析>>

同步练习册答案