精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.I have a neighbor we call"Happy".I have never seen her angry at anything and never heard her say anything bad to anyone.
Happy and her husband Ben,70,have a huge garden.They spent many happy hours together working on it.Most of the neighbors watched interestingly as Ben doubled the size of their garden.As the cost of food climbed faster than Ben's beans,we all wished we also had such a large garden.As the rest of us spent our dollars at the market,Happy could be seen picking beans in her back yard.
Last month,Happy and Ben invited most of the neighborhood over for an"all-day food festival".We were told to bring gloves and arrive very early in the morning.We didn't know what was about to take place.
By 9:00am,there were nine of us in the garden picking tomatoes,beans,okra,and squash.By 10:00am,there was lots of laughter.We shared a lot of stories.By five o'clock,everyone was a little drunk from the wine and beer.After dinner,we played games.As we were leaving,Happy and Ben handed each of us a shopping bag filled with the  bounty of the day,already packaged and frozen.What a delightful gift!
Well,the point wasn't so much about the food.The true gift was a day of friends enjoying one another's company.None of it would have happened if it had been for Happy and Ben's garden.Now they have a blog about gardening in case we decided to plant a garden.And I am so proud of my tomato plants!

61.According to paragraph 2,people wished they also had a garden so thatD.
A.they could spend happy times together with their family in it
B.they could grow vegetables and sell at the market
C.they could invite their neighbors and hold parties in it
D.they didn't have to spend so much money on food
62.Which of the following is the same as the underlined word"bounty"?A
A.presents    
B.kindness     
C.laughter    
D.happiness
63.Happy and Ben invite the neighbors to their gardenC.
A.to attend a birthday party
B.to help them get to know each other.
C.to let them enjoy what they grew in the garden.
D.to ask them to share some interesting stories.
64.What did the writer most probably think of the time he spent in the garden?B
A.He thought it was too short but enjoyable.
B.He thought it was wonderful.
C.He thought it was not as good as he thought.
D.He thought it was too terrible.
65.We can infer thatC.
A.Happy and her husband Ben don't like spending time with others
B.Happy and her husband Ben sometimes quarrel with each other
C.Happy and her husband Ben are a generous and warm-hearted couple
D.Happy and her husband Ben live on the food they grow.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲的是我的一个邻居,被大家称作"Happy",她待人十分友好.Happy和丈夫Ben种植了一个菜园,在我们大家还去市场购买价格节节攀升的食物的时候,他们只需从自己的菜园里采摘就可以了.一天,Happy和Ben举办了一个食物的节日,邀请我们共享食物收获的喜悦.这一天,我们大家玩的很开心,临走时,他们还送了我们礼物.在作者眼中,重要的不是礼物,而是我们大家一起共度时光的喜悦.

解答 61.答案为D.推理判断题.根据文中"As the cost of food climbed faster than Ben's beans,we all wished we also had such a large garden.As the rest of us spent our dollars at the market,Happy could be seen picking beans in her back yard",我们可以得知,食物的价格节节攀升,Happy可以直接在他们的菜园里采摘,而我们却还需要花钱买这些食物,所以我们也希望能有这样一个菜园,这样可以不用在食物上花这么多钱.故答案为D.
62.答案为A.词义理解题.根据文中"As we were leaving,Happy and Ben handed each of us a shopping bag filled with the  bounty of the day,already packaged and frozen.What a delightful gift!",我们可以得知,Happy和Ben送给我们的应该是准备好的食物作为礼物.所以Bounty和礼物的意思相近.故答案为A.
63.答案为C.推理判断题.根据文章中"Last month,Happy and Ben invited most of the neighborhood over for an"all-day food festival".We were told to bring gloves and arrive very early in the morning","By 9:00am,there were nine of us in the garden picking tomatoes,beans,okra,and squash",我们可以得知,Happy他们邀请我们应该是让我们共享收获食物的喜悦.故答案为C.
64.答案为B.细节理解题..根据文中"By 10:00am,there was lots of laughter.We shared a lot of stories.By five o'clock,everyone was a little drunk from the wine and beer.After dinner,we played games.As we were leaving,Happy and Ben handed each of us a shopping bag filled with the  bounty of the day,already packaged and frozen.What a delightful gift!",我们可以得知,他们在这一天过得很愉快,所以作者应该觉得在Happy菜园度过的这一天十分美好.故答案为B.
65.答案为C.推理判断题.根据文中"I have never seen her angry at anything and never heard her say anything bad to anyone.",我们可以得知Happy是个十分友好的邻居.同时,根据全文,我们可以知道,Happy和Ben邀请我们去采摘他们种植的食物,然后还给我们都准备礼物等等,我们可以推断,他们是对十分慷慨的、热心肠的夫妻.故答案为C.

点评 快速阅读文章,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好文章细节,做出正确选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.His office is on theninth(nine)floor of the tall building.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-What's       matter with you?
-I have       fever.(  )
A.an,theB.the,/C.the,a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.It snows in the northern part of China in winter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-       did you visit Taiwan with,Sarah?
-My parents.We had a good time there.(  )
A.WhatB.WhoC.WhereD.When

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.One day,there was a blind man called John sitting on the bench with a hat by his feet and a sign that read,"I am blind.Please help me."
A creative publicist(广告员)named Tom was walking by the blind man and stopped to see that the man only had a few coins in his hat.He put a few of his own corns in the hat.Without asking for permission,took the sign,turned it around and wrote a new message.Then he put the sign by the feet of the blind man,and left.
Later that afternoon the publicist returned to the blind man and noticed that his hat was almost full of bills and coins.The blind man recognized(识别)his footsteps and asked if it was he who had changed his sign.He also wanted to know what the man wrote on it.
The publicist said,"I just wrote the message a little differently."He smiled and went on his way.
The new sign read,"Spring has come,but I can't see anything."

51.What's the blind man's name?B
A.Tom.
B.John.
C.Tony.
52.Who wrote a new message?C
A.The blind man.
B.The teacher.
C.The publicist.
53. How did the blind man recognize the publicist?B
A.By his sign.
B.By his footsteps.
C.By his voice.
54.When did the story happen?A
A.In spring.
B.In summer.
C.In autumn.
55.What can we learn from the passage?C
A.Publicists are always friendly and helpful.
B.We can get more money by changing a sign.
C.The power (力量) of language is great.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.A high-speed railway between Ningbo and Shanghai will be in use soon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.It's about five days' work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.____weather it is today!We'd better stay at home.(  )
A.What hotB.How hotC.What a hotD.How a hot

查看答案和解析>>

同步练习册答案