精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.How are you getting on with your study?Maybe you are the best in your class.In the last few exams one or two even several classmates have got higher marks than you.How do you feel?Are you jealous of them?Are you grateful to them?Please think it over after reading the following text.You will probably learn a lot.Once a zoologist worked on antelopes (羚羊) which were living on both sides of a river in the Republic of South Africa.He discovered that the antelopes on the east side multiplied (繁殖) more quickly and ran faster than those on the west.
The zoologist was puzzled (困惑) after long thought about the difference.As two groups of antelopes lived in the same environment and they fed on the same kind of grass.
One year,with the help of the Animal Protecting Society,he caught ten antelopes on each side and exchanged them.A year later,the ten antelopes sent to the west bank multiplied by fourteen while only three of the ones sent to the east remained.Where are the other seven?They had been eaten by wolves!
At last the zoologist understood why the antelopes on the east were stronger.That was   because on the east side there were living a group of wolves---their natural enemy!
    Now everything is plain sailing in your life.It's your opponents (对手) that you are improving indeed,so thanks must go to your opponents.It's a true!

34.The zoologist was puzzled when he foundC.
A.the two groups of antelopes lived in the same environment.
B.the two groups of antelopes fed on the same kind of grass.
C.the antelopes on the east side ran faster than those on the west.
D.the antelopes on the west side multiplied more than those on the east.
35.What does the underlined word-jealous‖mean in the passage?B
A.害怕的  
B.嫉妒的  
C.生气的   
D.憎恨的 
36.What is the passage mainly about?C
A.Antelopes should be raised on the same side of the river.
B.Antelopes should be raised with wolves.
C.We should be grateful to our opponents.
D.We should learn from the zoologist.

分析 你的学习情况如何?也许你是班上最好的.在过去的几次考试中,有一个或两个甚至几个同学有比你更高的分数.你感觉如何?嫉妒吗?你感谢他们吗?阅读下面的文字然后仔细想想,你会学到很多东西.曾经一个动物学家探究生活在南非共和国一河两岸的羚羊.他发现在河东边的羚羊比河西的繁殖得快,跑得也快. 动物学家迷经过长期思考之后感觉很困惑.两群羚羊生活在同样的环境里,他们吃着同样的草.  有一年,在动物保护协会的帮助下,他分别抓住了河两岸的十只羚羊并且交换他们到对岸.一年后,送到西岸的十只羚羊繁殖到了十四只,而送到东岸的羚羊只有三只活了下来.那七个在哪里呢?他们被狼吃了!最后动物学家终于明白为什么东岸的羚羊更强.这是因为在东边有一群狼,这是它们的天敌!现在你的生活一帆风顺.事实上,这是你的对手帮助你提高的,所以要感谢你的对手.这是一个事实!

解答 34.答案C 细节理解题 由文中 He discovered that the antelopes on the east side multiplied (繁殖) more quickly and ran faster than those on the west 可知 他发现在河东边的羚羊比河西的繁殖得快,跑得也快,故选C
35.答案B 词义猜测题 由文中 In the last few exams one or two even several classmates have got higher marks than you.How do you feel?Are you jealous of them?Are you grateful to them?可知 在过去的几次考试中,有一个或两个甚至几个同学有比你更高的分数.你感觉如何?..吗?你感谢他们吗?同学比自己的分数高,理所当然你会羡慕嫉妒他们,所以这个词在这里是嫉妒的意思,较为合适,故选B
36.答案C 文章理解题 由文中 Now everything is plain sailing in your life.It's your opponents (对手) that you are improving indeed,so thanks must go to your opponents.It's a true!可知 现在你的生活一帆风顺.事实上,这是你的对手帮助你提高的,所以要感谢你的对手.这是一个事实,故选C

点评 本文并不算难,主要要把文章理解,本文的问题较少也可从文中找出相关语句,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.理解判断题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-If you _____ a new idea,please call me as soon as possible.
-Sure,I will.(  )
A.get along withB.go well with
C.come up withD.are careful with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Did Mrs Brown leave a message?
-Yes.She wanted to know____this Sunday.(  )
A.that you will go shopping
B.when will you go shopping with her
C.if you would go shopping with her
D.who you would go shopping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---Excuse me,can you tell me __________?
--Sorry I am new here,too.(  )
A.where is the Baise ExpoB.where was the Baise Expo
C.where the Baise Expo isD.where the Baise Expo was

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---Ms.Petty,can you tell me ____________?
---Africa.(  )
A.what the baby giraffe likes eating
B.why the baby giraffe looks unhappy
C.when the baby giraffe was born
D.where the baby giraffe came from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-So,what did she tell you?
-She told me ______ that day.(  )
A.what did she seeB.what she saw
C.what she sees   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

3.实施规范办学以后,学生自主学习的时间多了.假设学校英语俱乐部委托你做一项关于"实施规范办学以后,学生怎样利用双休日"的问卷调查,请根据下列图表中的调查数据,以"A Report on Weekend Activities"为题,用英语写一篇短文,简单介绍调查情况并发表自己的看法(至少两点).
注意:1.短文应包括所给内容要点,可适当发挥,使文章连贯;
2.词数100左右,短文开头已给出,不计总词数;
3.文中不得提及考生所在的学校及自己的姓名;
4.参考词汇:对…做调查:do an investigation on…
A Report on Weekend Activities
Since the regular school-running policy was performed,the students now have more free time on Saturday and Sundays.So the English Club in our school invited me todo an investigation on how the students spend their weekends.I find that almost half of the students study by themselves at home.About 25% of them prefer to watch TV or listen to music.20% of them like to chat onlinne or play computer games,while 10% of them of tehn help their parents do housework.Only a small number of them go in for sports or travelling.
In my opinion,all of us students should have a proper plan for our weekends.We should make good use of our time,learning more knowledge,developing our interests,…We should also learn to relax,but I don't think it's a good idea to spend too much time watching TV,chatting online or playing computer games..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.If you meet trouble,you can ______ your friends ________ help.(  )
A.turn,toB.ask,forC.help,withD.look,for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

1.许多学习生活中的烦恼都会使人产生压力,为了更好地发现及解决同学们中存在的心理压力问题,你们班特意开展了一次以"Less Pressure,Better Life"为主题的英语演讲比赛,请你准备发言稿,谈谈你的一些缓解压力的好办法,与同学分享.
内容包括:
(1)同学们中普遍存在的压力是什么:
(2)你的压力是什么;
(3)你是如何成功缓解你的压力的.
注意:
(1)文中不得出现真实的姓名和校名.
(2)词数100左右;短文的开头和结尾已经给出(不计入总词数).

Less Pressure,Better Life
Hello,boys and girls!
Pressure is a serious problem in today's world.Studentsinourclassareundertoomuchpressure.
Somestudentscan'tgetonwellwiththeirclassmates,whileothersmayworryabouttheirexams.
I'malwaysunderpressure,too.Myparentswantmetobethetopstudentinclass.Sotheysendmetoallkindsofafter-schoolclassesatweekends.
LastMondayevening,Ihadatalkwithmymother.ItoldherIwasnotlazy.Ireallyfelttired.Ineededtimetorelax.Mymotheragreedwithmeatlast.SoIthinkaconversationwithparentsisnecessarytosolvetheproblem.
That's all.Thank you!

查看答案和解析>>

同步练习册答案