精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.There has been a lot of rain in California recently.Villagers and leaders there begin to be worried because they have found two birds died from a disease,West Nile Virus(病毒).
West Nile Virus is carried by mosquitoes(蚊子).The symptoms(症状) are just like the flu.However,it can cause dangerous brain problems.When it rains a lot,it will leave a lot of water in ponds and trees.These places are good for mosquitoes.Mosquitoes lay their eggs in the water.Warm weather will help the mosquito eggs to develop and then the number is increasing.Birds eat the mosquitoes and get sick.People can get the disease if they are bitten(叮咬) by mosquitoes with West Nile Virus.
The government is trying its best go stop the spread of West Nile Virus.People are asked to wear long sleeves(长袖)and pants,close their windows and shut the doors.At the same time,workers have been sent out to check the wet areas.If they find mosquitoes they will use some special medicine to kill them.

49.Why did the two birds die?A
A.They died from West Nile Virus.
B.They could not get enough food.
C.The villagers killed them.
50.From the passage we know West Nile Virus is carried byB.
A.flu                    B.mosquitoes                  C.water
51.People will get the disease ifC.
A.they get wet in rainy days
B.they are bitten by any mosquito
C.they are bitten by mosquitoes with West Nile Virus
52.People are asked to wear long sleeves and pants in order toC.
A.keep warm
B.check the wet areas
C.avoid being bitten by mosquitoes.

分析 最近加利福尼亚有很多雨.那里的村民和领导人开始担心了,因为他们已经发现了两个鸟死于西尼罗河病毒.西尼罗河病毒是由蚊子携带的.症状就像流感.但是,它可以引起脑子的问题.下雨多的时候,雨水会留在池塘和树木上.这些地方对蚊子很有利,蚊子在水中产卵.温暖的天气将有助于蚊卵的形成并日益增多.鸟吃蚊子就会生病.如果人们被携带西尼罗河病毒的蚊子咬了,就会生病.政府已经尽其所能去阻止西尼罗河病毒的传播,人们被要求穿长袖和裤子,关上窗户,关上门.同时,工人被派去检查湿地.如果他们发现蚊子,他们会使用一些特殊的药物来杀死他们.

解答 49.答案A 细节理解题 由文中 Villagers and leaders there begin to be worried because they have found two birds died from a disease,West Nile Virus 可知 村民和领导人开始担心了,因为他们已经发现了两个鸟死于西尼罗河病毒,故选A
50.答案B 细节理解题 由文中 West Nile Virus is carried by mosquitoes 可知 西尼罗河病毒是由蚊子携带的,故选B  
51.答案C 细节理解题 由文中 People can get the disease if they are bitten by mosquitoes with West Nile Virus 可知 如果人们被携带西尼罗河病毒的蚊子咬了,就会生病,故选C 
52.答案C 细节理解题 由文中 People can get the disease if they are bitten by mosquitoes with West Nile Virus.The government is trying its best go stop the spread of West Nile Virus 可知 如果人们被携带西尼罗河病毒的蚊子咬了,就会生病.政府已经尽其所能去阻止西尼罗河病毒的传播,穿上长袖可以防止被蚊子咬,故选C

点评 本文较为简单,题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-What do you think of the film So Young directed by Zhao Wei?
-Wonderful.I think it's _____than the other films about youth in recent years.(  )
A.the bestB.the worstC.much betterD.much worse

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--Pauline has lost her phone.-No.It's in her bag.I _________ hear it.(  )
A.mustB.canC.mayD.shall

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.My parents are going to take_________to Mount Wuyi this summer holiday(  )
A.myB.meC.mine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.A:Excuse me,sir.(91)G
B:Certainly.Go along this street.Turn left into Yimin Street,and the museum is on your right.
A:(92)D
B:It's about thirty minutes.
A:I see.(93)C
B:Yes,you can.A No.4bus will take you there.
A:(94)F
B:Over there.Look!The bus is coming.
A:Thank you very much.
B:(95)B
A.I will go to the History Museum.
B.It's my pleasure.
C.Can I take a bus?
D.How long will it take me to walk there?
E.That's such a pity!
F.Where is the bus stop?
G.Could you tell me the way to the History Museum?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Shall we get up at 7:00tomorrow morning?
-No.We'll meet at ten.We ________ get up so early.(  )
A.can'tB.mustn'tC.needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.I never saw my father home from work late or ill,nor did I ever see my father take a"night out with the boys".He had no bobbies but just took care of his family.
For 22years,since I left home for college,my father called me every Sunday at 9:00am.He was always interested in my life-how my family was doing.The calls even came when he and my mother were in Australia,England or Florida.
Nine years ago when I bought me first house,my father,67years old,spent eight hours a day for three days,painting my house.He would not allow me to pay someone to have it done.All he asked,was a glass of iced tea,and that I hold a paintbrush for him and talk to him.But I was too busy,for I had a law practice to run,and I could not take the time to hold the paintbrush,or talk to my father.
Five years ago,my 71-year-old father spent five hours putting together a swing set(秋千)for my daughter.Again,all he asked was that I get him a glass of iced tea,and talk to him,But again,I had laundry to do,and the house to clean.
The morning on Sunday,January 16,1995,my father telephoned me as usual,this time he had seemed to have forgotten some things we had discussed the week before.I had to get to church,and I cut the conversation short.
The call came at 4:40am.That day my father was sent to hospital in Florida.I got on a plane immediately,and I vowed(发誓)that when I arrived,I would make up for the lost time,and have a nice long talk with him ad really get to know him.
I arrived in Florida at 1:00am,but my father had passed away at 9:12pm.This time it was he who did not have time to talk,or time to wait for me.
In the years since his death I have learnt much about my father,and even more about every single day.

66.We know from the reading that the fatherD.
A.liked to paint houses
B.had no friends around him
C.was not healthy in his youth
D.thought of his family as his all
67.When her father painted her first house,the daughterB.
A.could only afford a glass of iced tea
B.was too busy to talk to her father
C.could do nothing but hold a paintbrush
D.spent eight hours a day working with her father
68.On January 16,1996,the daughter felt that her fatherA.
A.seemed to be a little different
B.had no time to phone her as usual
C.became interested in church 
D.had forgotten to discuss some things with her
69.In the reading the underlined phrase‘get to know him'most probably meansB.
A.get him to know her
B.know more about him
C.get him to know himself
D.make him well-known
70.Which is the best title of the reading?
A.Painting Houses
B.Daughter's Family
C.Father and I 
D.Father's phone calls.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Helen,what do you plan ________ this Sunday?
-I want to go fishing.(  )
A.to doB.doingC.do

查看答案和解析>>

同步练习册答案