精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.One day,Benson was walking along the road when somebody gave him a heavy blow on the back of the neck.He looked behind and saw a strange young man.
"How dare you hit me like that!"shouted Benson.
The young man said he mistook Benson for a friend.He also said Benson was stupid to shout about nothing.That made Benson angry and he pulled the man before a judge (法官).In fact,the judge was the young man's father,so he was thinking how to help his son not to be punished.
Finally he said to Benson,"I understand your feelings.Would you be happy if let you hit the young man as he hit you?"
Benson said no because the young man insulted (辱骂) him and should be properly punished.
"Well,then,"said the judge,"I order the young man to pay ten liras to you."Ten liras was very little for such a thing,but the young man said he didn't have it with him.So the judge let the young man go and get it.
Benson waited while the judge was busy with other business.Many hours passed and the young man didn't return.Benson came up and hit the judge on the back.He said when the judge turned around angrily,"I'm sorry,but I can't wait any longer.When the young man returns,tell him that I have passed my right of ten liras to you!"
36.What happened to Benson when he was on the road?B
A.He was blown down by a strong wind.
B.He was hit by a stranger suddenly.
C.He felt a pain in the back of his head.
D.He met a long lost friend of his.
37.What made Benson angry in fact?D
A.The young man gave nothing to him.
B.The young man wanted to run away.
C.The young man felt sorry to him.
D.The young man didn't respect him.
38.What did the judge want to do first?A
A.To protect his son.
B.To punish Benson.
C.To get some money.
D.To insult Benson.
39.The underlined word"liras"in the sixth paragraph was a unit ofA.
A.money   B.length   C.height   D.time
40.Benson was aB man according to the passage.
A.shy   B.wise   C.polite   D.rude.

分析 一天,本森正沿着马路散步,这时有人给他脖子后面的猛烈的一击.他回头一看,看见一个奇怪的年轻人."你怎么敢这样打我!"本森喊道.
年轻人说他把本森错当成他的朋友,他认为本森是为没有什么的事就大叫是很蠢的.这种侮辱让本森更生气了,他带了年轻人去法官那里.事实上,审理此案的法官是年轻人的父亲,他想怎么样才能避免儿子受惩罚.
最后他对本森说,"我理解你的感受.如果我让你以他打你的方式打他满意吗?"
本森说不.年轻人侮辱了他,应该得到适当的惩罚.
"好吧,那么,"法官对年轻人说,"我命令你付给本森十里拉."十里拉是非常小的数目,但年轻人说他现在没带着,所以法官允许他去取.
本森等他回来而法官在忙于其他业务.几个小时过去了年轻人还没有回来.本森站起来一拳打在了法官的后背.当法官生气地回头时,他对他说,"我很抱歉,但我不能再等了.年轻人回来后,告诉他,我已经把得到十里拉的权利转让给你了."

解答 36.答案B 细节理解题 由文中 One day,Benson was walking along the road when somebody gave him a heavy blow on the back of the neck.He looked behind and saw a strange young man可知 一天,本森正沿着马路散步,有人给他脖子后面的猛烈的一击.他回头一看,看见一个奇怪的年轻人,故选B
37.答案D 细节理解题 由文中 He also said Benson was stupid to shout about nothing.That made Benson angry and he pulled the man before a judge可知 这种侮辱让本森更生气了,他带了年轻人去法官那里,故选D
38.答案A 细节理解题 由文中 In fact,the judge was the young man's father,so he was thinking how to help his son not to be punished可知 事实上,审理此案的法官是年轻人的父亲,他想怎么样才能避免儿子受惩罚,故选A
39.答案A 词义猜测题 由文中 Ten liras was very little for such a thing,but the young man said he didn't have it with him可知 十里拉是非常小的数目,但年轻人说他现在没有带着,所以不是一个概念,而是实物,应当是金钱的计量单位,故选A
40.答案B 理解判断题 由文中最后一段可知,本森很生气,直接打了法官一拳,并说他把获得十里拉的权利转移给法官了,十里拉也只是很少的一笔钱,可见本森很聪明,应该看出了其中的猫腻.故选B

点评 本文有一定的难度,出现了一些生词需要自己的判断理解才能读懂,本文要求读懂文章意思,明白文章在讲什么,从整体把握,才可以做好.从文中寻找答案,并且结合自己的理解来做题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.If the sky is clear,there's no rain or cloud and you can see very far.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

10.Uncle Wang has worked here for twenty years.(对划线部分提问)
How long has Uncle Wang worked here?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.I met an old friend ofmine (I) in the Summer Palace last Sunday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Keep on working hard,and you'll succeed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

4.The 3D film Titanic is fantastic.(对划线部分提问)
Howisthe 3D film Titanic?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Would you mind helping me tidy up the bedroom?
-_____.Let me help you.(  )
A.Yes,OKB.Of course not
C.Sorry,I willD.Certainly,please.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.You can find all kinds of books on the shelves in the library.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-What does your sister like doing in her spare time?
-She ___watching TV.(  )
A.likedB.likesC.will like

查看答案和解析>>

同步练习册答案