【题目】阅读理解
When someone says extinct(灭绝的) animals, you may think about dinosaurs(恐龙). But now many other animals are becoming less and less in number. These animals might disappear from the earth very soon. Take a look at the following animals. They are all in danger.
The African Elephant
The African elephant is a clever animal. It has a very good memory. But people kill it for its tusks(长牙). Half of the African elephants have disappeared.
The African Lion
The African lions have nowhere to live because of wars in Southern Africa. Besides, hunters and farmers often kill them.
The Tortoise
George is a tortoise. It is the last Pinta Island(平塔岛) giant tortoise. It was found in 1971. Now it lives in a research station. It can still live for another 200 years. But it is the last one of this species(物种) of tortoise.
The Tadpole Shrimp(蝌蚪虾)
Maybe you've never seen a tadpole shrimp. This is one of the oldest species on the earth. People have found them in fresh water pools on four continents(州). A tadpole shrimp can only live for two months or less.
(1)When someone says extinct animals, you may think about?
A.monkeys
B.dinosaurs
C.pandas
D.tigers
(2)People kill the African elephant for its
A.fur
B.tusks
C. nose
D.ears
(3)According to the passage, we know that George .
A.is the name of a scientist
B.is 100 years old
C.is the last one of its species
D.was born in 1971
(4)The tadpole shrimp.
A.is in danger because of its special illness(疾病)
B.lives on four continents
C.lives in a research stations now
D.is the second oldest species on the earth
(5)Which of the following is TRUE?
A.A tadpole shrimp can live for 100 years.
B.The number of some animals are becoming smaller and smaller.
C.All the animals in the world are in danger of extinction
D.African elephants have nowhere to live.
【答案】
(1)B
(2)B
(3)C
(4)B
(5)B
【解析】短文大意:当有人说灭绝的动物时,你可以想想恐龙。但现在许多动物的数量越来越少了。这些动物很快就会从地球上消失。该文中给出了一些例子。如非洲象、非洲狮、乌龟和蝌蚪虾。
(1)细节理解题。根据第一段中When someone says extinct(灭绝的) animals, you may think about dinosaurs(恐龙).可知当有人说灭绝的动物时,你可以想想恐龙,故选B。
(2)细节理解题。根据文中The African elephant is a clever animal. It has a very good memory. But people kill it for its tusks(长牙).可知非洲象是一种聪明的动物。它有一个很好的记忆。但人们杀死它是为了获取它的獠牙。故选B。
(3)细节理解题。根据文中George is a tortoise. It is the last Pinta Island(平塔岛) giant tortoise.可知乔治是一只乌龟。它是最后的一只平塔岛象龟,故选C。
(4)细节理解题。根据最后一段中Maybe you've never seen a tadpole shrimp. This is one of the oldest species on the earth. People have found them in fresh water pools on four continents(州).可知蝌蚪虾在四大洲的淡水池中生活,故选B。
(5)细节理解题。根据第一段中But now many other animals are becoming less and less in number.可知现在许多动物的数量越来越少了。故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】us ; is; it; important; for; to ; protect the Earth; for ; our future
.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Baboons(狒狒) live in Africa. They are like monkeys. Most people think daddy baboons don't know their babies. But scientists (科学家) find that daddy baboons know how to help their babies. The daddy baboons are smart.
Joan Silk is a scientist. She studies the baboons for 3 years. She says the daddy baboons are happy to see their babies. They have big teeth to help the babies to eat hard things. Mother baboons are small. And they live in a place. When a mother baboon gives birth(分娩), she often has only one baby. Baby baboons have fur. They are very cute.
During the day they eat things. At night, they sleep in the trees. Most children like baboons because they look like the man.
(1)Where do baboons live?
A.In Africa.
B.In America.
C.In Canada.
(2)How are daddy baboons?
A.They are shy.
B.They are beautiful.
C.They are smart.
(3)They underlined word "hard" means ________ in Chinese.
A.困难的
B.柔软的
C.坚硬的
(4)The mother baboon usually has _______ baby baboon(s) when she gives birth.
A.one
B.two
C.three
(5)Which of the following is TRUE?
A.Baboons are small monkeys.
B.Baby baboons are very cute.
C.Daddy baboons don't know how to help their babies
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】词汇
【1】Amy is a _______ (活泼的) girl and she always takes part in different activities.
【2】We should pay more _______ (注意力) to our study.
【3】Mike never minds doing ______ (额外的) work for her classmates every day.
【4】Yellow is the colour of _______ (智慧).
【5】Everyone is very happy on the ______ (婚礼) day.
【6】You’d better have a good rest if you feel _______________(stress).
【7】Finally, I made a (decide) to forgive Jane for her mistake.
【8】After twenty _________ (minute) walk, they got there at last.
【9】I’m very _______ (suit) for the job. Do you think so ?
【10】The girl _______ (prefer) to read books when she was very young.
【11】I’m new here, so I have some difficulty _______ (find) your home.
【12】Different people have different _______ (feel).
【13】______ (eat) vegetables is very good for our health.
【14】We need to be careful when ______ (travel).
【15】Neither you nor I ______ (be) good at sports.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读:每空填一个单词
Dr. Albert Schweitzer was a jungle doctor in Africa. He was born in France. He had learned to play the piano since he was five and he was a very good musician. He decided to be a doctor when he was 30 years old. Then he studied medicine for eight years. After that, he asked to be sent to Africa in 1913.
Dr. Schweitzer took big boxes of medicine with him to Africa. He had to go through a lot of dangerous places. At first the new white doctor was not welcome, but soon the people of Africa understood that he was their friend and they helped him build his first small hospital near a river. Many people came to the hospital. Dr. Schweitzer worked day and night.
When he ran out of money and needed more medicine, he would go back to Europe to play music to make money. Then he would return to Africa. Later he built a bigger hospital. He spent most of his life in Africa, not only helping sick people but also teaching the people how to help each other.
During World War I, he was sent to prison. He found that war was more terrible than diseases (疾病 ). When the war was over, he made a speech everywhere to propose (提倡) peace and respect (尊敬) for lives. In 1952, he was named winner of the Nobel Peace Prize.
Occupation | Jungle _____ 【1】______ |
Birthplace | ______【2】___ |
Education | He learnt to play the piano for many years and then he studied ____【3】____ for 8 years. |
Career | He was sent to Africa in 1913. He was ____【4】____ at first because people there didn’t understand him. He worked day and night in his first small hospital to treat the sick people in Africa. He made money for his hospital by ___【5】__ music in Europe. He devoted most of his life to helping __【6】_____and teaching the people how to help each other. |
He was put into __【7】____ during World War I. After the war, he gave ___【8】___ around the world to make people realize the _____【9】_ of peace and ask people to respect lives. | |
Honour | In 1952, he was given the Nobel ____【10】__Prize. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】拼写单词。根据句意写出单词的正确形式,使句子通顺达意。
【1】Yao Ming is looked up ___________ by the young.
【2】Don’t tell others about that. It is a ______________ between us.
【3】I found a thief ____________ the purse that belongs to a woman when I was on the bus.
【4】Our teachers have nothing _____________ playing soccer after school.
【5】I’m sad. I feel even ___________ after watching the movie called Titanic.
【6】Apples or bananas, which fruit do you __________________?
【7】I was ______________ by a piece of music named Erquan Yingyue
【8】There was a concert in the music hall and I ______________ it yesterday.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
I Don't Have to Be Like Them(保持真我)
All students have to face their own problems when they are growing up. You may not think that having a good family is a problem. But for me , it was. I had to face the problem of being the youngest of the Smith girls.
We live in a small town in Pennsylvania, US. There are three girls in the Smith family, Amanda, Theresa and me . People often say things to me , like “ Oh, the three of you , you're such nice girls. Your sisters are so pretty and so thin! You're really nothing like them .” That made me sad.
At school ,all of my teachers had taught my sisters . On the first day of school ,they said , “Oh , the youngest of the three! I hope you're just like your sisters. They're such wonderful students.”
People always compared(比较) me with my sisters . So I couldn't help comparing myself with them ,too. Theresa was smarter(更聪明的), Amanda was prettier . I began to work hard to be more like them .What my sisters did , I did , too. At last , I became drum major(主鼓手)of our school 's marching band . Both Amanda and Theresa had been drum majors . I became editor of the school's newspaper . Theresa had been the editor two years before.
But last year, Amanda went to college(大学) , and Theresa went to high school . Now I'm by myself at junior high . Everyone knows me , because I'm the drum major and the newspaper's editor .
Now I don't feel like a Smith girl any more , I feel like myself . I'm proud of doing all of the same great things that my sisters did . But the best thing I did was to learn to stop comparing myself with them .
(1)When people compare the author(作者) with her sisters , she feels________
A.happy
B.nervous
C.sad
D.comfortable
(2)The author _________
A.had the same teachers with her sisters
B.had different teachers from her sisters
C.was taught by some of her sisters' teachers
D.was taught by herself
(3)Why did the author become drum major of her school's marching band ?
A.Because she liked that.
B.Because her parents asked her to .
C.Because her sisters did that before.
D.Because her teacher asked her to .
(4)To the author , now the best thing is that ______________.
A.she becomes much better than her sisters
B.she stops comparing herself with her sisters
C.no one compares herself with her sisters
D.she has graduated from the junior school
(5)From the passage ,what does the author probably tel l us?
A.To be yourself.
B.Stop working hard.
C.Learn from the older.
D.Do what others say.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是来自于美国的Jeff,现在在中国学习,请你给在美国的祖母写一封信,介绍一下你在中国新结交的好朋友Wang Lin.
注意:
1). 所写内容必须有如下介绍:
Wang Lin是个比我外向的人,他对我很友善,给了我很多帮助。
Wang Lin比我矮,但很喜欢运动,我们现在每周在一起打两次篮球。
我比Wang Lin聪明一点,但Wang Lin比我用功很多。每次考试,我们都能取得好成绩。
2). 开头部分已写好,你只需接着写,内容可以适当补充。
3). 提示词: be friendly to; in the examination; get good grades.
3). 词数:70词左右。
Dear grandma,
Yours ,
Jeff
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】语法填空(在横线上填入一个适当的词或用所给词的适当形式填空)
I have a lot of problems these days. Firstly, I am not happy in class. I'm so shy that I'm afraid speaking in class. , I feel nervous when the midterm exams are coming. And sometimes I even have a (head). Thirdly, I (argue) with my best friend yesterday. I'm very worried because I have few friends. I don't want to lose her.
Yesterday, my mother took me to the doctor. I told the doctor my problems and he gave me some (advice). He asked me to make more (friend) and play games in my free time, so I will not be so shy. He also said, “If you want to get well with your friend, the two of you should have proper (communicate) . Tell her what you think.” I can't sleep well, he asked me to eat some food that is good for sleep. And he asked me to relax. I'm trying to do as he told me to.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com