精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.A young man goes to town and buys himself a pair of socks.When he comes back,he goes to his room and tries the socks on.He finds they are in different colours.One is blue but the other is green.He goes into the kitchen.His mother and his sister are cooking dinner.He says to them,"The new socks are in different colours.I should make them in the same colour.Would you like to do this for me?"
His mother and sister are busy and they don't say anything.When his mother finishes cooking,she goes to her son's room and makes the green sock blue.She comes back without saying a word.After supper,his sister goes to her brother's room and makes one blue sock into green without saying anything to anyone.

56.The young man buys the socks,and thenB.
A.he buys a ticket             
B.he comes back home
C.he tries them on at once       
D.he puts them on at once
57.His mother changes the colour of one sockB.
A.before cooking   
B.when she finishes cooking 
C.after supper 
D.before she goes to bed
58.Cis the last one to change the sock's colour.
A.The young man    
B.His mother     
C.His sister    
D.His father
59.At last the socks areD.
A.in blue      
B.in green     
C.in white      
D.still in different colours
60.The young man will be veryCto see his new socks before going to bed.
A.excited      
B.happy      
C.unhappy      
D.lucky.

分析 文章大意:一个年轻人去城里给自己买了一双袜子.当他回来时,他去他的房间,试图穿袜子.他发现他们都是不同颜色的,一个是蓝色的而另一个是绿色的.他走进厨房,他的母亲和他的妹妹做饭.他说对他们来说,"新袜子是不同的颜色.我要使他们在相同的颜色.你愿意为我做这个吗?"
他的母亲和姐姐都很忙,他们什么也不说,当他的母亲做完饭,她走到她儿子的房间,把绿色袜子变成蓝色.她回来没有说一句话.晚饭后,他的妹妹去她哥哥的房间,让一只蓝色袜子变成绿色,没和任何人说.

解答 56-60 BBCDC
56题答案:B考查细节题解,根据文中的A young man goes to town and buys himself a pair of socks.When he comes back一个年轻人去城里给自己买了一双袜子.当他回来时可知 回家了,故答案是B.
57题答案:B考查细节题解,根据文中的When his mother finishes cooking,she goes to her son's room and makes the green sock blue可知 当他的母亲做完饭,她走到她儿子的房间,使绿色袜子变成蓝色,故答案是B.
58题答案:C考查细节题解,根据文中的After supper,his sister goes to her brother's room and makes one blue sock into green without saying anything to anyone.可知晚饭后,他的妹妹去她哥哥的房间,让一个蓝色袜子变成绿色,没和任何人说.故答案是C.
59题答案:D考查细节题解,根据文中的When his mother finishes cooking,she goes to her son's room and makes the green sock blue;After supper,his sister goes to her brother's room and makes one blue sock into green without saying anything to anyone.可知 当他的母亲做完饭,她走到她儿子的房间,使绿色袜子蓝色,晚饭后,他的妹妹去她哥哥的房间,让一个蓝色袜子变成绿色,没和任何人说可知 仍然是不同的颜色,故答案是D.
60题答案:C考查细节题解,根据文中的When his mother finishes cooking,she goes to her son's room and makes the green sock blue;After supper,his sister goes to her brother's room and makes one blue sock into green without saying anything to anyone.可知 当他的母亲做完饭,她走到她儿子的房间,使绿色袜子蓝色,晚饭后,他的妹妹去她哥哥的房间,让一个蓝色袜子变成绿色,没和任何人说可知 仍然是不同的颜色,所以应该是不开心,故答案是C.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.莉莉学数学很困难.
Lily hasdifficultylearning math.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.奇怪!他的答案和我的一模一样.
How strange!His answer isthe same as mine.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.你们到达森林之后才能吃.
Don't eat it until you get to the forest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.我的朋友方明有3本字典.My friend Fang Ming hasthreedictionaries.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Fred Astaire was born in Nebraska in 1899.Fred and his sister,Adele,learned to dance when they were very young.Their mother took them to New York to study dance.They performed in their first professional show when Fred was ten years old and Adele was twelve.Later,as teenagers,the two danced in many shows throughout the United States.Their first big success was on Broadway in 1917.
The Astaires--as they were known---became Broadway stars.However,in 1932,Adele Astaire married a British man,and stopped performing.But Fred did not give up his dream.He would go on alone,in the movies.
Fred said,"Dancing is a sweaty job.You cannot just sit down and do it.You have to get up on your feet.It takes time to get a dance right,to create something memorable.I always try to get to know my dance so well that I do not have to think."
In 1949,Fred Astaire won a special award for his film work from America's Motion Picture Academy.He also won awards from the television industry for a number of his television programs.
Fred stopped dancing in 1970.He was more than seventy years old at the time.He said a dancer could not continue dancing forever.He said he did not want to disappoint(使失望) anyone,even himself.He danced again in public only once after that.It was with another great male dancer,Gene Kelly,in the movie"That's Entertainment,Part Two".
Fred Astaire and his first wife,Phyllis,had three children.Phyllis died in 1954.Twenty-five years later,Fred married race horse rider Robyn Smith.Fred Astaire died on June 22,1987.He was eighty-eight years old.He was called the greatest dancer in the world.His dancing was called perfect.And moviegoers everywhere will remember him as a great performer whose work will live forever in his films.
42.The first paragraph is mainly aboutC.
A.Fred Astaire's first success                              
B.Fred Astaire's education
C.Fred Astaire's early life                                    
D.Fred Astaire's family
43.When did the Astaires become Broadway stars?B
A.In 1899.B.In 1917.C.In 1932.D.In 1949.
44.What Fred Astaire said in Paragraph 3shows thatD.
A.he knew his dance was wonderful
B.he thought dancing was not difficult
C.he had ways to make people remember him
D.he devoted much time and effort to dancing
45.What is the correct time order of the following events?B
a.Fred Astaire's first wife died.
b.Fred's sister Adele stopped performing.
c.Fred Astaire performed with Gene Kelly in a movie.
d.Fred Astaire won an award from America's Motion Picture Academy.
A.abcd       B.bdac         C.cbad           D.dcba.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.有人建议汤姆把剩余的东西收拾好,但他拒绝这么做.
Tom was advised to put away the left things,but herefused to do so.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.你们曾精力那么充沛,那么渴求知识.
You were so full of energy andthirsty forknowledge.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.她试图通过那扇门进入花园,但没成功.She tried to go through the door into the garden,but failed.

查看答案和解析>>

同步练习册答案