6.Being able to multitask-doing several things at the same time-is considered (考虑,认为) a welcome skill by most people.But if we consider the situation of the young people aged from eight to eighteen,we should think again.
What we often see nowadays is that young people juggle a larger number of electronic devices (电子产品) as they study.While working,they also surf on the Internet,send out emails,answer the telephone and listen to music on their iPods.In a sense,they are spending a large amount of time in fruitless efforts (努力) as they multitask.
Multitasking is even changing the relationship between family members.As young people give so much attention to their own worlds,they seem to have no time to spend with the other people around them.They can no longer greet family members when they enter the house,nor can they eat at the family table.
Multitasking also has an effect (影响) on young people's performance at university and in the workplace.When asked about their opinions of the effects of modern gadgets (器具) on their performance of tasks,many young people gave a positive (肯定的) response (回应).However,the response from the worlds of education and business was not quite as positive.Educators feel that multitasking by children has a serious effect on later development of study skills.They believe that many college students now need help to improve their study skills.Similarly,employers (雇主) feel that young people entering the job market need to be taught all over again,as modern gadgets have made it unnecessary (没必要) for them to learn special skills to do their work.
请根据短文内容,选择最佳答案,将其标号在答题卡上涂黑.(每小题2分,共10分)
71.What does the underlined word"juggle"most probably mean?B
A.Want to buy.B.Use at the same time.
C.Take the place of.D.Search information from.
72.In Paragraph 3,the author points out thatD.
A.family members do not greet each other
B.family members do not eat at the family table
C.young people get on well with their families
D.young people hardly communicate with their family members
73.What's the main idea of the last paragraph?D
A.Young people must learn skills for future jobs.
B.Young people benefit (获益) a lot from modern gadgets.
C.Multitasking is an important skill to young people.
D.Multitasking influences young people's development seriously.
74.Which of the following is TRUE according to the passage?A
A.Young people think multitasking is good for their study and work.
B.Employers consider it unnecessary for young people to be taught all over again.
C.Educators feel that young people don't need to improve their study skills.
D.People from the world of education believe multitasking has a good effect on children's later study skills.
75.The author develops (阐述) the passage mainly byC.C
A.providing special examples
B.following the natural time order
C.giving out a cause and analyzing (分析) its effects
D.comparing opinions from different worlds.
分析 【文章大意】这篇文章主要讲述当今年轻人喜欢工作的同时也会进行其他的活动.例如:听歌、发邮件、上网等,这一现象叫做多任务活动.作者就这一现象从多方面角度进行分析,阐述影响和原因.
解答 71.B 词义猜测题.根据文章第二段:While working,they also surf on the Internet,send out emails,answer the telephone and listen to music on their iPods.可知当工作时,他们还会上网、发邮件、打电话或者用mp3听音乐.所以此处:What we often see nowadays is that young people juggle a larger number of electronic devices (电子产品) as they study.应该译为:我们经常会看到当今的年轻人在工作的同时会使用大量的电子娱乐设备.这里应该是同时的意思.故选B.
72.D 细节理解题.根据文章第三段:As young people give so much attention to their own worlds,they seem to have no time to spend with the other people around them.可知由于年轻人沉浸在自己的世界中,便没有时间与家人沟通联系.故选D.
73.D 段落大意题.根据文章最后一段:Multitasking also has an effect (影响) on young people's performance at university and in the workplace.可知指出了多任务活动对年轻人所造成的影响.故选D.
74.A 细节理解题.根据文章最后一段:When asked about their opinions of the effects of modern gadgets (器具) on their performance of tasks,many young people gave a positive (肯定的) response (回应).可知年轻人认为多任务活动有利于他们的学习和工作.故选A.
75.C 综合理解题.根据文章可知,这篇文章主要讲述当今年轻人喜欢工作的同时也会进行其他的活动.作者就这一现象从多方面角度进行分析,阐述影响和原因.故选C.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.