精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.A man came out of the airport.A lot of taxis were there.He asked the name of every taxi-driver.Then he took the 3rd one.It cost 5dollars from the airport to the hotel."How much does it cost for the whole day?"the man asked."One hundred dollars,"said the taxi-driver.This was very expensive,but the man said it was OK.
The driver took the man everywhere.He showed him all the parks and museums in the city.In the evening,they went back to the hotel.The man gave the driver 100dollars and said,"What about tomorrow?"The taxi-driver looked at the man and said,"Tomorrow?It's another 100dollars."But the man said,"That's OK!See you tomorrow."The driver was very pleased.
The next day the driver took the man everywhere again.They visited all the parks and museums again.And in the evening they went back to the hotel.The man gave the driver 100dollars again and was going home tomorrow.The driver was unhappy because he liked the man and above all,100dollars a day was a lot of money."So you're going home.Where do you come from?"he asked."I come from New York.""New York!"said the driver."I have a sister in New York.Her name is Lucy.Do you know her?""Of course I know her.She gave me 200dollars for you!"
34.The man took the 3rd taxi becauseD.
A.the 3rd driver was a kind-hearted man
B.the other taxi-drivers asked for more money
C.the other drivers didn't like him
D.he didn't want to spend his own money on the coming visit
35.Usually the cost of the travelling one day may beD.
A.one hundred dollars
B.two hundred dollars
C.more than one hundred dollars
D.less than one hundred dollars
36.D asked the man to give the money for the taxi-driver.
A.The man's sister              
B.No one
C.The man himself               
D.The driver's sister.

分析 文章大意:有一客人来到机场.哪里的出租车很多,他询问了他们的名字后叫了第三个辆出租车,从机场到酒店他花了5元钱.该男子问."租车整整一天多少花费了呢?""100块钱"出租车司机说:.这是非常贵的,但该男子说,可以.
出租车司机将那人走遍了整个城市并介绍了所有的公园和博物馆.到了晚上,他们又回到酒店.旅客给了出租车司机100元钱,说:"明天怎么样?"出租车司机看着这个人,说:"明天又是100块钱."那人说,"ok!明天见."出租车司机很高兴.
第二天,出租车司机带游客随处可见.他们参观了所有的公园和博物馆.到了晚上,他们又回酒店.该男子给了出租车司机100美元,再次说,"我明天要回家了."司机很遗憾,因为他喜欢的旅客每天给他100美元.""那么,你是要回家了.你来自哪里?"他问."我来自纽约,"纽约,"出租车司机说,"我有一个姐姐在纽约.她的名字是苏珊.你认识她吗?"当然,我知道她.她让我给你200块钱!"

解答 34-36DDD
34题答案:D 理解归纳题,根据文中语句理解可知,这个游客不想支付旅游费用,故选C.
35题答案:D 句意理解归纳题,根据文中第一段语句"The driver was sorry because he liked the traveler and 100 dollars a day was a lot of money."理解可知.一天100美元的出租费用是很高的,故应该不会超过100元,故选D.
36题答案:D 细节理解题,根据文中最后一段语句"the taxi driver said,"I have a sister in New York.Her name is Susan.Do you know her?""Of course I know her.She gave me 200 dollars for you!""理解可知.出租车司机的姐姐,故选D.

点评 先浏览阅读理解题目,将问题按归纳概括题、具体细节题、词语释义题、推理判断题等题型分门别类,以便熟悉文章所要考查的信息点和知识点.这样,由于带着问题去阅读,阅读时就重点突出、速度加快、准确率高.需要注意的是,浏览阅读理解题目时不要看问题的选项,以避免增加干扰.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Are you free this evening?
-______
-I'd like to have dinner with you.(  )
A.Go ahead.B.What's up?
C.What's the matter with you?   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.Hello!Welcome to our Music Program.And now if you listen to this programme,you'll know that it's time for our competition every week.Last week's prize of two theatre tickets was won by Bill Martins.Congratulations,Bill.I hope you've(16)C your tickets by now.This week we are offering a classical (经典的) CD.I hope you will be the first listener to tell the name of the music and the person who(17)B it.But(18)DI do,you need to get a pencil and a piece of paper,as I'm going to give you some(19)C which should make your job a little easier.Are you ready?Right.Now listen carefully,as you might be this week's(20)Bwinner.
Although the person who wrote the music was born in Italy,he spent most of his(21)A in Spain.Have you got that?The second point:There is also a famous play which has the same title as this music and which is usually performed in the open air in the summer.Any (22)Byet?I should warn you that it's not that easy.Now for the next point:When this piece of music was first performed,many people in the audience got up and walked out.They thought the music was terrible and said it was a waste of their money.It's(23)Breally,when you think how popular it is today.And now for the last point.Part of his music was used for an advertisement which you can see on television,in a lot of magazines and(24)D on your cinema screen from next month.I'm sure when you hear the music,you'll know what the advertisement is for.I'm not going to tell you what product (产品) it is,because that would almost give you the answer!
So,that's(25)Dthings to remember.If you can give us the answer,please ring 400-8937224.And the music is coming up now.

16.A.heardB.checkedC.receivedD.noticed
17.A.sangB.wroteC.lovedD.played
18.A.afterB.untilC.whileD.before
19.A.noticeB.storiesC.helpD.secret
20.A.correctB.funnyC.successfulD.lucky
21.A.lifeB.moneyC.musicD.dream
22.A.questionB.ideaC.thingD.point
23.A.surprisingB.fantasticC.unfairD.unwelcome
24.A.tooB.soC.veryD.even
25.A.oneB.twoC.threeD.four.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Many people like to have pets at home,but in fact,they are not for everyone.Because they make extra work,cost money and are a responsibility (责任) for 365days a year.
Pets such as dogs and cats bring in mud (泥土) and leave hairs on the floor and furniture.Young dogs often destroy things.So responsibility is needed if you want to have a pet.If you are often on business or go out,then you should make plans for them first.If not,you'd better not have one.You also need to check how much money you can spend on a pet.Because what the pets eat and drink,even medical care can cost lots of money.
Many parents decide to get a pet because the children want one,but pets are not toys for fun.Some parents expect their children to look after their pets themselves,but such responsibility should never be placed on young children.You can encourage them to help,but when it is not the things that they must do,they will feel bored.
Children who watch their parents feeding the cat,walking the dog,going to the vet (兽医) and so on,will understand that this is all parts of normal family life-caring for each other.In fact,it is the same care that they themselves receive from their parents.This is the most basic lesson which children can begin to learn from their earliest days.By watching the family pets receiving love and care,they are learning a valuable lesson.
So when it comes to making a decision-to have or not have a pet-remember that the person who will do most of the work and who must take the responsibility for that pet is YOU.Think about it carefully.
66.The underlined word"destroy"in Paragraph 2probably means"C".
A.清洗               
B.指挥         
C.破坏            
D.寻找
67.We can know from the passage thatD.
A.dogs and cats are not suitable (适合的) to be kept as pets
B.you mustn't keep a pet if you often go out on business
C.children would only like to keep pets as their toys for fun
D.you must consider it carefully when you want to keep a pet at home
68.According to the writer,the best way parents teach children about love is byD.
A.asking them to look after the pets
B.walking the dog themselves
C.looking after the pets themselves
D.giving love to the children
69.What is the most important in keeping a pet according to the passage?C
A.Money.
B.Food and drink.
C.Responsibility.
D.Medical care.
70.Which of the following is NOT the writer's idea?A
A.Parents ask their children to look after the pets.
B.Parents should consider how much it will cost to keep a pet.
C.Parents should do most of the work to look after their pets.
D.Parents should encourage their children to help them care for their pets.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.He has atoothache (tooth),so he doesn't want to eat anything.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Hainan Island is in thesouthern(south) part of China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Which of the following can you see in France?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Did you listen to the news on the radio today?
-Yes.I was ________ shocked when I knew that over ten people had died in the accident.(  )
A.finallyB.recentlyC.comfortablyD.completely

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.There will be a wonderful concert tomorrow.Whatever you do,don't miss it.

查看答案和解析>>

同步练习册答案