精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.
Welcome to my blog

Stephen Williams   Friday,June 21

Today I went to the beach.It was my first day at the ocean for many years.The sound and smell of the ocean brought back memories of the great family vacations when I was a child.We always went to the beach for a week in the summer.I remembered playing for hours in the sand with my sister and crying when I couldn't have any ice cream.Oh,and I remembered finding a huge jellyfish on the beach,and running away because I was scared!Amazing,really,the things you remember from your childhood…



Comments
•Yeah,I remember going for long walks in the countryside.I guess I was only eight or nine.In the winter,my mom made soup,and I can still remember the wonderful smell!When we got home,I always went straight to sleep…
Carla,Mexico
•What a great story!I remember going to the beach,too-on Christmas Day!My family lived in Australia when I was young.I remember waking up early.After we opened our presents,we always went to the beach and had a barbecue.
Leung,Hong Kong
•The best memory I have is playing my first video game,Super Mario.I remember thinking that it was amazing,It was my tenth birthday and I still remember opening the box.
Daisuke,Japan
76.Was it the first time for Stephen to go to the beach on June 21?No,it wasn't
77.Why did Stephen cry during his family vacations?Because he couldn't have ice cream
78.What wonderful smell can Carla still remember?Carla can still remeber the wonderful smell of mom's soup
79.Where did Leung live when she was young?Leung lived in Australia.
80.When did Daisuke play his first video game?Daisuke played it on his tenth birthday.

分析 文章大意:主要描述了Stephen Williams 发了一篇博客,从面引出你还记得你的童年吗?有几个跟帖.

解答 76题答案:No,it wasn't 考查细节理解题,根据文中的第一段We always went to the beach for a week in the summer夏天我们总是去海滩呆一个星期可知不是第一次,故答案是No,it wasn't.
77题答案:Because he couldn't have ice cream 考查细节理解题,根据文中的第一段I remembered playing for hours in the sand with my sister and crying when I couldn't have any ice cream可知 我记得和我姐姐在沙滩上玩了好几个小时,当我不能吃冰淇淋的时候哭了,故答案是Because he couldn't have ice cream.
78题答案:Carla can still remeber the wonderful smell of mom's soup.考查细节理解题,根据文中的第二段In the winter,my mom made soup,and I can still remember the wonderful smell!可知冬天,妈妈做了汤,我还记得那美妙的味道,故答案是Carla can still remeber the wonderful smell of mom's soup.
79题答案:Leung lived in Australia.考查细节理解题,根据文中的第三段My family lived in Australia when I was young.可知 我年轻的时候住在澳大利亚,故答案是Leung lived in Australia..
80题答案:Daisuke played it on his tenth birthday.考查细节理解题,根据文中的最后一段The best memory I have is playing my first video game,Super Mario.I remember thinking that it was amazing,It was my tenth birthday and I still remember opening the box可知是10岁的生日时,故答案是Daisuke played it on his tenth birthday.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.How many types ofinstruments(乐器) can you play?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.That's Lily and that's Lucy.They aresisters(sister).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-I often see Lucy _______ the books.
-She likes reading very much.(  )
A.readsB.readC.to read

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-I'm sorry to keep you waiting for me so long.-_______(  )
A.I don't think so.B.Don't say so.
C.Never mind.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.This is my teacher,Miss Chen.______ is from Hebei.        favorite food is   hamburgers.(  )
A.She; HerB.He; HisC.Her; SheD.His; He

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Green Trees Gym (体育馆)
Swimming              Mon.~Sun.8:00a.m.~8:00p.m.
Basketball              Sat.~Sun.8:00a.m.~6:00p.m.
Volleyball              Mon.~Sat.10:00a.m.~6:00p.m.
Aerobics(健身操)     Mon.~Sun.6:00a.m.~9:00p.m.
Tel:6227225
E-mail:greentrees@yahoo.com
Red Apples Gym
Swimming             Mon.~Fri.6:00a.m.~6:00p.m.
Basketball              Mon.~Sun.8:00a.m.~6:00p.m.
Volleyball              Mon.~Sun.8:00a.m.~6:00p.m.
Aerobics               Mon.~Sun.8:00a.m.~9:00p.m.
Tel:6589417
Welcome You!
41.I play volleyball at 9:00every morning.Where can you find me?B
A.Green Trees Gym.
B.Red Apples Gym.
C.Both Green Trees Gym and Red Apples Gym.
42.I want to play basketball on Monday morning.What can I do?A
A.You can call Red Apples Gym at 6589417.
B.You can call Green Trees Gym at 6227225.
C.You can call Red Apples Gym at 6589517.
43.Which gym accepts (接受) mails from computer?C
A.Green Apples Gym.
B.Red Apples Gym.
C.Green Trees Gym.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.在比赛的最后赢得最多分数的队获胜.
Theteam with themost points at theend of the game wins!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-My mother makes me ______ the piano for two hours every day.(  )
A.PracticeB.to PracticeC.Practicing

查看答案和解析>>

同步练习册答案