精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.On the morning of the day when he left Compton High School in Los Angeles,18-year-old Allan Guei asked seven of his classmates to come together.Guei,a star on the basketball team,expressed he was giving away the  40,000he'd won in a competition and was dividing it among them.The room filled with shouts and cheers."Everyone went mad with excitement,"he says."They were surprised that I would do something like that for them."
In November 2000,Guei's family moved from the Ivory Coast to the United States,and he immediately took up basketball."When I first came to California,the Lakers were winning:it was Kobe Bryant,Shaquille O'Neal era (时代),"he recalls."I just fell in love with the game."
A few years later,he was playing for the school.Then,in March,he entered a free-throw competition at the school,and the town saw just how big a team player Guei really is-both on and off the court (球场).
In the first round,each of the eight contestants (竞争者) took ten shots,and the top four shooters advanced."I was one of the final four,but I really didn't shoot that well,"Guei says."I was nervous!"In the second round,however,he took the winning shot.He went home with the prize of  40,000.
A few months before Guei left school,he was offered a full scholarship (奖学金) to California State University,and he had an idea."I could have kept the prize money,but I was already going to college for free,"Guei says."I knew the others were going to have a lot of difficulty paying for school.They needed it for their futures,so I just decided to give it away."
Now wearing No.25on Northridge's Matadors basketball team,Guei has little time for anything but training and studying,though he keeps in touch with most of his classmates."I know those kids.Whatever they decide to do in life is going to be something good,"he says."It was just the right thing to do."
As for his own future,Guei is still learning."I work really hard at everything I do,"he says."But whatever happens in my future,I'm just happy that I was able to help somebody else along the way."
53.When did the things described in the first paragraph happen?B
A.As soon as the competition was over
B.When Guei just finished high school
C.As soon as Guei got the scholarship
D.When Guei already went to college.
54.What does the writer mean by how big a team player Guei is off the court?D
A.He works hard at his lessons  
B.He is good at making friends
C.He doesn't like money at all
D.He's set a good example in life.
55.Which of the following can be the best title for the passage?A
A.The Most Valuable Player  
B.The Most Hopeful Star
C.The Greatest Prize Winner 
D.The Best Friend of Ours.

分析 文章大意:主要介绍了Allan Guei 一直很热爱篮球,打得也相当不错,还获得了奖金,在大学里获得了全额的奖学金,仍然在刻苦训练篮球.

解答 53-55:BDA
53题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段On the morning of the day when he left Compton High School in Los Angeles当天上午在洛杉矶的时候,他离开了康普顿高中可知 他什么时候毕业的,故答案是B.
54题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第五段A few months before Guei left school,he was offered a full scholarship (奖学金) to California State University,and he had an idea."I could have kept the prize money,but I was already going to college for free,"Guei says."I knew the others were going to have a lot of difficulty paying for school.They needed it for their futures,so I just decided to give it away."他把奖金分给那些有需要的同学,可知他是个好的学习榜样,故答案是D.
55题答案:A 考查主旨题,根据文章大意:主要介绍了Allan Guei 一直很热爱篮球,打得也相当不错,还获得了奖金,在大学里获得了全额的奖学金,仍然在刻苦训练篮球.他是名最有价值的球员,故答案是A.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.They are _______ little sheep that we can't make much money by selling _______.(  )
A.so,itB.such,itC.so,themD.such; them

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.W:How about visiting Dream Lake Park tomorrow,Tim?
M:Good idea!(81)Where can we have lunch?
W:We can have lunch in Bee's Restaurant.I have been there once.
M:Really?(82)What do you think of it?
W:The food is nice and the soft music there makes me relaxed.
M:(83)OK.  After that,I want to visit the zoo.
W:To tell the truth,I think watching animals is boring.
M:(84)What do you want to do?
W:Why not go to a beach and just walk along it after lunch?
M:(85)OK.  Then we can enjoy ourselves!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Many textbooks are not written in the kind of English that we speak every day.In fact,sometimes the reading is so difficult that it almost seems like a foreign language.In a way,it is-the language of science.You should not expect to be able to read a difficult science passage the same way you read an interesting story; you should not expect to read it easily and all at once.Instead,you may have to read it several times through,catching on the meaning of difficult words,going back over difficult sentences,and finally putting the whole thing together.Do not be discourages if the whole passage don't make sense to you at first.You need to pick it apart patiently until you can understand it.
These are the steps to follow when you are reading something difficult:
1.Start to read normally until you run into a sentence that doesn't make sense to you.
2.When a sentence doesn't make sense,go back and read it again more slowly.
3.Look for any word you don't know in the sentence.Try to understand their meanings using word parts and context clues(上下文线索).If necessary,look them up in the dictionary.
4.Look at the next few sentences to see if they explain more about the sentence you are working on.Do not read very much farther ahead until you understand what is being said.
5.Finally,read the sentence again.Try to put it into simpler words.
6.Read through the passage once.Try to understand all the hard parts well.Then read the whole passage once more at a usual speed.This helps you to put all ides together.
The stops sound a lot harder than they are.It is really just the normal way good readers understand anything that is difficult to read.After you have done the best you can this way,you should always feel free to ask for help from your teacher,if you have one.

54.The underlined phrase"run into"meansB.
A.work out  
B.come across  
C.look into  
D.pass by
55.From the passage,we can knowB.
A.we should look up new words before reading
B.it is sometimes difficult to read a science passage
C.the six steps are helpful in learning spoken English
D.interesting stories help readers to improve their English
56.The massage is mainly aboutC.
A.steps of studying science
B.difficulties in reading science
C.ways of reading science passages
D.researches on science and English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.根据首字母、汉语、音标提示及文章大意,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺,文章完整.
Baby animals have lots of stories.These baby animals (66)grow up in different ways.
Some animals are born helpless but (67)their mothers protect them.A newborn kangaroo stays in its mother's pouch.She closes her eyes for at (68)leastfive months.A newborn monkey is too (69)weak to walk.He is carried (70)by his mother.
Other baby animals walk soon after they're born.They learn to run with their mother (71)when danger is near.
Some baby animals are born in a place that is (72)safe(安全的),while other baby animals may be born in (73)dangerousplaces.Baby wolves are born in large holes.A baby(74)elephant(大象) is born on open,grassy land.Animals that (75)ddrink their mothers'milk are called mammals (哺乳动物).They are interesting to study.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.Smiling is the most attractive human behavior.The power of smiling can work out many wonders.
I love to take a walk around the small neighborhood where I live.Whoever I meet on the way,they always give me a friendly greeting with a nice smile as soon as our eyes (16)A.I smile back.This kind of smiling exchange represents the most (17)C part of my jogging experience in the States.
My daughter's smile is just like sunlight,which warms me inside the same way (18)C the sun warms my body.It can clear away any clouds and unpleasant feelings.The smile of my wife,however,makes me enjoy the (19)Dof an elegant woman,it can sometimes relax me quite a lot.
Julia Robert's (20)B is nothing but roaring like an earthquake.Americans may have (21)A opinions in many things,but they all agree that Julia is America's sweetheart.Her laugh plays a very good part in her acting.Once I tried some candy in a store,the owner asked me how sweet the candy is,I said sweeter than Julia Robert.(22)B of us broke into a kind of Julia's laugh.Yes,laugh is something we can not do without.Otherwise,our life would be too (23)D.
Smiling does not belong to human alone.Once I stayed at an American home and he had a little dog named Mini.When I held her gently and asked her to give me a little smile,(24)B just opened her mouth wide and half closed her eyes,looking like smiling.
Los Angles is not only the place where it has the most sunshine in a year,(25)D where most people smile!That's why so many people love to travel there all year round.

16.A.contactB.closeC.changeD.open
17.A.fashionableB.painfulC.enjoyableD.educational
18.A.thoughB.likeC.asD.from
19.A.prideB.courageC.successD.beauty
20.A.cryB.laughC.smileD.performance
21.A.differentB.similarC.sameD.strange
22.A.AllB.BothC.NeitherD.None
23.A.lonelyB.coolC.sunnyD.sad
24.A.itB.sheC.heD.I
25.A.even thoughB.as ifC.so thatD.but also.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.Some students cheat(作弊) because they are busy or lazy and they want to get good grades without spending the time studying.Other students might feel that they  can't  (16)B the test without cheating.Even when there seems to be a"good  reason"for cheating,it isn't a good idea.
A student who thinks cheating is the only way to pass a test  (17)D   to talk with the teacher and parents so they can find some better ways together.Talking about these problems and (18)Cthem out will help feel better than cheating.
If a student cheats and is found,the teacher may give a"(19)"Aon the test,send him or her to the head teacher's(20)A,and call his or her parents.Worse than the bad grade may be the feeling of having disappointed those people,like parents and teachers.A parent may worry that you are not an (21)C person and a teacher might watch you more (22)B the next time you are taking a test.
There are plenty of reasons why a kid shouldn't cheat,but some students have already cheated.If that's you,it's (23)Dtoo late to stop cheating.Cheating can become a(24)C,but a student is always to act better and make (25)Ddecisions(决定).It might help to talk the problem over with a parent,teacher,or friend.

16.A.writeB.passC.haveD.through
17.A.decidesB.hopesC.refusesD.needs
18.A.missB.breakC.workD.give
19.A.zeroB.prizeC.resultD.answer
20.A.officeB.schoolC.homeD.seat
21.A.interestingB.oldC.honestD.hard-working
22  A.bravelyB.CloselyC.hardlyD.warmly
23.A.alwaysB.sometimesC.almostD.never
24.A.matchB.gameC.habitD.medicine
25.A.wellB.badC.worseD.better.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Usually a recommendation letter should be written in the formal       .(  )
A.valueB.styleC.mannerD.effect

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

15.I read the story yesterday.(变被动语态)
The storywasreadby me yesterday.

查看答案和解析>>

同步练习册答案