精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.One day a big red hen is playing with her chickens in the garden.After some time,she wants to eat something and she takes out her chickens to look for food.
When they are eating,she finds a grain of wheat(一粒小麦).So she asks her chickens to plant it in the back garden.But no one wants to do it.The big red hen has to do it herself.
After a few months,they get a lot of wheat.She says to her chickens,"Who will take the wheat to the store to get some flour(面粉)?"But they don't want to do it.So she takes the wheat to the store and brings the flour home.
After she gets home,she says,"Who will make some bread with the flour?"They all say they are too busy to do it.
When she makes the bread,she says to her chickens,"Who wants to eat the bread?"
"I will,"they say."No,you can't.You don't want to do anything before I make the bread.You must know‘No pains,no gains(不劳无获)'."She doesn't give any bread to her chickens and she eats the bread herself.

61.What does the hen find when they are eating?B
A.Some bread
B.A grain of wheat
C.Some flour
D.Nothing
62.Why does the hen want to plant the grain of wheat?C
A.Because she has nothing to do.
B.Because she wants her chickens to do everything.
C.Because she wants to get lots of wheat.
D.Because she doesn't want to play with her chickens.
63.B take(s) the wheat to the store.
A.The chickens
B.The big red hen
C.One of her chickens
D.The big red hen and her chickens
64.Why doesn't the big hen give any bread to her chickens?C
A.Because they aren't at home.
B.Because she doesn't like them.
C.Because they don't do anything.
D.Because they don't want to eat it.
65.The best title of the passage may be"D".
A.The Bread
B.The Wheat
C.The Big Red Hen
D.No pains,no gains.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了一只母鸡发现了麦子,她想让她的孩子们在花园里种植,但没一个人愿意.收获麦子的时候,问自己的孩子是否愿意拿着麦子去商店换些面粉,任然没人愿意,所以鸡妈妈自己去了,等把面粉换回来做面包时,问孩子是否做面包时,孩子说我们不是免费做的.当面包做好时,问谁想吃的时候,所有人都举手了,但是妈妈没有给任何一个孩子面包.因为天下没有免费的午餐,没有劳动就没有收获.

解答 61  B 细节理解题.根据文章:When they are eating,she finds a grain of wheat(一粒小麦).可知在他们吃饭的时候,鸡妈妈发现了一粒小麦.故选B.
62  C 细节理解题.根据文章:After a few months,they get a lot of wheat.可知她种植麦子是想要更多的麦子.故选C.
63  B 细节理解题.根据文章:So she takes the wheat to the store and brings the flour home.可知是鸡妈妈一个人去商店的.故选B.
64  C 细节理解题.根据文章:You don't want to do anything before I make the bread.鸡妈妈没有给任何一个孩子面包是因为孩子们没有付出过劳动.故选C.
65  D 标题归纳题.根据文章可知,这篇文章主要讲述了鸡妈妈通过麦子做面包这件事告诉自己的孩子,没有付出就没有收获这一道理.故选D.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Many years ago,there lived a very rich man who wanted to do something for the people of his town.But first he wanted to find out if they were good enough to get his help.So he put a very large stone(石头) in the middle of the road into town.Then he hid(藏) behind a tree and waited.
Soon an old man came along with his cow(牛)."Who put this stone in the middle of the road?"said the old man,but he did not try to move the stone away.Instead,he passed around the stone and went on his way.Another man came along and did the same thing; then another came,and another.All of them complained(抱怨) about the stone in the middle of the road,but all of them didn't move it away.
Late in the afternoon,a young man came along.He saw the stone and said,"It will be very dark at night.Some people will come along later in the dark and will fall against the stone."
The young man then began to move the stone.He pulled with all his strength(力量) to move it to one side.But to his surprise when he found a bag full of (装满) money and a letter under the stone:"This money is for the thoughtful person who takes this stone away from the road.Thank you."

阅读上面短文,选择最佳答案.
71.Why did the rich man put a large stone on the road?D
A.To make life harder for the people of his town.
B.To find out the strongest man in his town.
C.To stop people from getting into his town.
D.To find the right person to get his help.
72.How many people complained but didn't try to move the stone?C
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
73.Why did the young man decide to move the stone?B
A.Because he was strong enough to do the job.
B.Because he had others'safety(安全) on his mind.
C.Because he knew there was money under it.
D.Because he wanted to make it safe for himself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---What do you think of the film called One Step Beyond?
---I think this is the least wonderful film _______ I have ever seen.(  )
A.thatB.whoC.whomD.what

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

16.Clerk:Good afternoon.(76)Can I help you?
Linda:Yes,please.I'd like to buy a sweater for my mother's birthday.
Clerk:Does your mother like blue?
Linda:(77)No,she doesn't. She likes red very much.
Clerk:(78)What size does she need?
Linda:Size M.
Clerk:What about this one?I think your mother will like it.
Linda:Well,it looks very nice.(79)How much is it?
Clerk:Ninety yuan.
Linda:I'll take it.Thank you.
Clerk:(80)You are welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

3.(Frank and Alice are talking about the childhood memories.)
Frank:Look at this old photo.My mom sent it to me.
Alice:(26)A
Frank:Yeah,with my best friend.We were in primary school together.
Alice:How cute you were!Do you remember much about your primary school?
Frank:Not much.(27)F On the way home,I forgot to get off the school bus at my stop.
Alice:Oh,that's really too bad!
Frank:And I was the last kid on the bus.
Alice:(28)C
Frank:The bus driver had to call and find out my address.(29)E.
Alice:How old were you at that time?
Frank:(30)B
Alice:You were lucky!I'm sure it won't happen to you again.
A.Oh,is this you?B.I was only six.
C.So how did you get home?D.How did you get to school?
E.He took me home at last.F.But I still remember my first day of school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Sam ___________a newspaper when the bus stopped rapidly.(  )
A.readB.is readingC.has readD.was reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Do you know these kinds of animals are in danger?
-Yes.Our country is trying to ________ them.(  )
A.killB.buyC.protect

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.We don't have classes on Saturdays andSundays (星期日).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18._____is important for us _______sports every day(  )
A.It; doB.That; to doC.This; to doD.It; to do.

查看答案和解析>>

同步练习册答案