精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Today,more and more people use cell phones while they are moving,putting themselves and othes in danger.These people are called the"Heads-down Tribe(族)".Are you a heads-down tribe member?
More and more traffic accidents are happening because more drivers use cell phones when they are driving.In order to make drivers pay more attention to driving,some traffic rules have been set down.For example,heads-down tribe members who use cell phones while driving in Taiwan will be fined.Drivers who break the traffic rule will be fined NT3,000andmotorcyclists(骑摩托车的人)caughtusingcellphoneswhendrivingwillhavetopayNT1,000.
As we can see above,keeping heads down and using cell phones may cause accidents and even cost much.Besides,more and more interesting and strange facts happen to the"Heads-down Tribe".Let's have a look at an interesting TV report.A man in America kept using his cell phone on his way home.As a result,he bumped(碰撞) into a big lost bear.When he raised his head,he was so frightened that he turned round and ran away as quickly as possible.Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but focusing on their own cell phones.It's strange that they don't talk to the ones who sit opposite to them during the meal.Some of them even have fun communicating with others on the phone.
Cell phones are helpful and necessary tools for modern people.Are cell phones good or bad?It depends on how people use them.Let's be"health"users and try to be the"Heads-up Tribe".

44.What do we know about the"Heads-down Tribe?D
A.They are dangerous drivers.
B.They are good at using the Internet.
C.They are cool children.
D.They are always looking at their mobile phones.
45.What does the underlined word"fined"mean?D
A.encouraged               
B.raised money          
C.sent            
D.punished
46.According to the reading,what do the"Heads-down Tribe"do when they eat in a
restaurant?D
A They talk to people who sit opposite.
B.They talk to strangers who sit next to them.
C.They focus on their food and drink.
D.They focus on their own cell phones.
47.What is the main idea of the passage?B
A.Let's try to be"Heads-down Tribe".
B.We should use mobile phones properly.
C.Mobile phones are not good for people.
D.Mobile phones are helpful and necessary.

分析 这篇短文主要介绍了现在越来越多的人在开车或者行走中还在使用手机,使自己和他人陷入危险之中.作者建议人们要合理使用手机.

解答 44.D 推理判断题.根据第一段Today,more and more people use cell phones while they are moving,putting themselves and othes in danger.These people are called the"Heads-down Tribe(族)".可知低头一族指的是低头总是看手机的人,故选D.
45.D 词义猜测题.根据第二段heads-down tribe members who use cell phones while driving in Taiwan will be fined.在台湾在开车时使用手机的低头一族将会受到惩罚.根据Drivers who break the traffic rule will be fined NT 3,000(新台币三千) and motorcyclists(骑摩托车的人)caught using cellphones when driving will have topay NT1,000(新台币1000).可知是说要被惩罚,故选D.
46.D 细节理解题.根据第三段Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but focusing on their own cell phones.It's strange that they don't talk to the ones who sit opposite to them during the meal.Some of them even have fun communicating with others on the phone.可知会关注于自己的手机,故选D.
47.B.主旨大意题.最后Are cell phones good or bad?It depends on how people use them.Let's be"health"users and try to be the"Heads-up Tribe"可知本文的主旨是要合理使用手机.故选B.

点评 在做阅读理解时,可遵循三部曲的原则,即:快速阅读短文,通读测试题,明确考察点;认真逐题作答;复查校对答案.
做完所有题目后,再读一遍短文,逐一检查所有答案是否有误.如果有拿不定主意的答案,不要随意更改.一定要从原文中找到依据,方可更正.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Mrs.Smith has a lot of money,but she doesn't have any children.Amy is a kind girl and her parents don't have much money.So Amy's parents give their daughter to Mrs.Smith.Mrs.Smith likes Amy very much and Amy is happy in Mrs.Smith's family.
One day,Mrs.Smith wanted to buy some new clothes for Amy.She gave Amy some money and asked her to go to clothes stores,but Amy didn't want to go."No,mom.I have enough clothes,but my sister doesn't have new clothes.Our parents don't have enough money to buy clothes for her.Can I buy some new clothes for her with the money?"
"Sure.Amy,you are so kind!You always think about others.Give a call to your sister and ask her to come here.We will buy some new clothes for her.I think she will be happy,"said Mrs.Smith."Giving can bring happiness.(快乐)"
31.Amy's parents give her to Mrs.Smith becauseC.
A.they don't love Amy               
B.they have too many daughters
C.they don't have much money        
D.they want to let Mrs.Smith
give them some money
32.What does Mrs.Smith think of Amy?A
A.She thinks Amy is kind         
B.She doesn't think Amy is happy
C.She dislikes Amy             
D.She thinks Amy wants to leave her family
33.How did Amy want to use the money?D
A.She wanted to buy new clothes for herself.
B.She wanted to give it to her parents.
C.She wanted to give it to her sister.
D.She wanted to buy her sister some new clothes.
34.Mrs.Smith felt veryA when she knew what Amy wanted to do.
A.happy     
B.terrible     
C.interested       
D.excited
35.What is the main idea of the passage?B
A.Amy loves money.
B.Giving makes people happy.
C.Mrs.Smith is a kind woman.
D.Amy is a happy girl.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

19.初中的校园生活投口将结束,在初中阶段你一定会有一些事情印象深刻,甚至难以忘怀.
请以"I like my colorful school life"为题,写一篇90词左右的英语短文,让我们分享一下你丰富多彩的校园生活吧!
提示词:sports meting,English comer,volunteer work,school trip,good friends,many interesting activities
I like Day colorful school life
As a middle school student,I have too much homework to do every day.But I still feel our school life is colorful.          .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Lily isn't as __________ as Peter.She often makes mistakes in the test.(  )
A.carelessB.carefulC.carelesslyD.carefully

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.A famous scientist wants to ________ a new school for the poor children in the village.(  )
A.set upB.give upC.look upD.get up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Two         and a set of          are on the desk.(  )
A.watch; keyB.watches; keyC.watch; keysD.watches; keys

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.假设你叫李华,你们市将要举行以"How to Eat in a Healthy Way"为题的演讲比赛,请你准备写一篇演讲稿,内容包括:
1.说明此次演讲的主题(how to eat in a healthy way).
2.我们应该少吃、不吃及多吃的食物有哪些,并说明原因.
3.描述自己的健康饮食习惯,并举例说明.
4.希望大家都有个好的饮食习惯.
作文要求:
1.不能照抄原文;不得在作文中出现学校真实的名称和学生的真实姓名.
2.语句连贯,词数80个左右.
How to Eat in a Healthy Way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.Shanghai is the biggest city in China.(同义句)
Shanghai is bigger thananyother city in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.现在是晚上7:00,请根据后面提示向大家介绍一个你朋友Mary家里的人此刻的活动.
提示:Mary:写作业; 妈妈:做饭;爸爸:用电脑;爷爷和奶奶:看电视; 弟弟:在电话中交谈.
要求:1 用第三人称向大家介绍Mary一家的活动,时态应用现在进行时.
2书写规范,语句通顺,可适当调整顺序或增加一些内容.50词以上.

查看答案和解析>>

同步练习册答案