精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.第二节 根据短文内容,从下面方框中选择适当的选项补全短文(本题共4小题,每小题2分,计8分)
"WeChat"is a new and powerful mobile communication tool.It supports sending voices,videos,photos and text messages.You can also do group chats,or you can find new friends nearby to talk to.
Recently,"WeChat"is becoming more and more popular in China.(62)D,no matter where they are.They can also find a"stranger"to talk to by"shaking the phone".The system will find out others who are shaking their phones at the same time and make a match.Another amazing function is that WeChat can help to search for people who live nearby with the program on,and show the rough(大体上)distance.I like this function best,because(63)B.
Recently,I read news that some stupid girls meet guys they knew by shaking the cellphone ande (64)A.It obviously showed a lack of common sense(常识).They should learn to protect themselves and not trust strangers so much.
(65)C,and at the same time it brings us bitter lessons.Being vigilant(警戒的)is necessary.

A.there were unpleasant incidents(事件)after they met
B.it can help you to find more people who you may know
C.Technology makes life easier and sweeter
D.People can sign up and leave text or voice messages for free.

分析 "微信"是一款新型强大的移动通信工具.它支持发送语音、视频、图片和短信.你也可以群聊或者选择附近的人聊天.
近来,"微信"在中国越来越流行.无论人们在哪儿,都可以注册并且免费发送短信或语音.他们也可以通过"摇一摇"功能寻找"陌生人"聊天.这个系统可以发现其他同时摇手机的人并进行配对."微信"另一个让人惊奇的功能是它可以帮助寻找附近也在使用这个程序的人并且显示大致的距离.我最喜欢这项功能,因为它可以帮助我们发现更多可能认识的人.
最近我看到很多无知少女约见通过"摇一摇"认识的网友,但是见面后发生了一些很不好的事情.显而易见,这是缺乏常识的表现.她们应该学着保护自己不要那么相信陌生人.
科技让生活变得更加方便和美好,但同时也给我们带来了一些惨痛的教训.保持警惕很必要.

解答 62:D  推理判断题  根据"no matter where they are"可推测这句句意应该为,无论人们在哪里,都可以用微信…结合选项故选D.People can sign up and leave text or voice messages for free.
63:B  细节题解题 根据"Another amazing function is that WeChat can help to search for people who live nearby with the program on,and show the rough distance."微信"另一个让人惊奇的功能是它可以帮助寻找附近也在使用这个程序的人并且显示大致的距离"可知"查看附近的人"这项功能可以让我们发现更多可能认识的人,故选B.it can help you to find more people who you may know
64:A 推理判断题  根据"They should learn to protect themselves and not trust strangers so much.她们应该学着保护自己不要那么相信陌生人."可知那些女孩约见网友后发生了一些不好的事情,故选A.there were unpleasant incidents after they met
65:C 推理判断题  根据"and at the same time it brings us bitter lessons"中的"at the same time"可知这里应该是带给我们一些好的影响,故选C.Technology makes life easier and sweeter

点评 这是一篇关于社交软件"微信"的阅读理解.这道题涉及多道推理判断题,做这样的题要根据上下文做出选择.做完记得仔细检查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I'd like to buy the nicer one of the twotoothbrushes(牙刷).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Your teacher thought you haddropped(放弃)physics.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.We haven't done sportssince(自从) we began to prepare for the graduation exam.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Don't laughatthe people who are in trouble.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--The__________Brazil's Olympic games will be held on August 5.
--_________exciting news for the long summer vacation!(  )
A.thirty-one; How aB.thirty-first; What
C.thirty-first; What anD.thirty-one; How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.The age of my friends isfrom 14 to 16years old.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-There is something ___________ in today's newspaper.
-Really.Wow,great!(  )
A.interestingB.interestedC.interestD.interests

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.The Chinese team are working hard ________honors in the 2016 Olympic Games.(  )
A.to winB.winC.winning

查看答案和解析>>

同步练习册答案