精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Do you know what the hump(驼峰) of a camel is used for?If you answered to store water,guess again.In fact,a camel's hump is a place for storing fat.
Most animals,including humans,store fat throughout their bodies,under their skin.But camels store their fat in one place,their hump.A hump can weigh as much as 80pounds.Why do camels keep their fat this way?The answer is most likely because of their environment.Camels can go up to two weeks without eating because they have this fat to live off.
Also camels are great at handling(处理,应付) changes in body temperature.Their humps can help the camels keep cooler.Their coats also help them adapt(适应) to the heat.While the coat is thick,it reflects(反射)the sunlight and protects the camel from the heat that rises off the desert sand.
There are two kinds of camels,those with one hump and those with two humps.Camels with one hump are called Dromedary or Arabian camels.They live in the dry deserts in West Asia.Camels with two humps are called Bactrian camels.They live in Central and East Asia.
Besides their humps,camels have a lot of interesting facts.They can live between 40~50years.They can carry about 400pounds and run up to 40miles per hour.It's true that camels can go long time without drinking water,and they can drink about 26gallons of water at a time.Camels can also close their nostrils(鼻孔).So whether a camel has one hump or two,it is one amazing animal that is very well adapted to its environment.

43.What is a camel's hump used for?B
A.Storing water.
B.Storing fat.
C.Carrying food.
D.Carrying riders.
44.From the passage we can learn thatC.
A.camels'humps are very interesting
B.camels'humps can make them amazing
C.a camel's hump can weigh as much as 80pounds
D.camels with two humps are called Dromedary camels
45.Which is the best title of the passage?B
A.Interesting humps                   
B.One hump or Two?
C.Great animals                      
D.Two kinds of camels.

分析 这篇文章先给我们介绍了骆驼的驼峰:骆驼驼峰是一个储存脂肪的地方.大多数动物,包括人类,在他们的皮肤下通过他们的身体储存脂肪.但是骆驼通过他们的驼峰储存脂肪.一个驼峰能达到80多磅.为什么骆驼通过这种方式储存脂肪,可能是和他们生存的环境有关.因为他们依靠这个脂肪生存下来,他们可以两个星期不吃不喝.
骆驼的驼峰也可以帮助保持凉爽.后面介绍了两种骆驼:有两种骆驼,一些只有一个驼峰,有一个驼峰的骆驼为单峰或阿拉伯骆驼.他们生活在西亚干燥的沙漠里;一些有两个驼峰,双峰骆驼称为双峰驼.他们生活在中亚和东亚地区.因此,无论骆驼有一个驼峰或两个,它都是一个令人惊奇的动物,都能很好适应它生存的环境.

解答 43.B.推理判断题,根据文中In fact,a camel's hump is a place for storing fat.可知骆驼的驼峰是用来储藏脂肪的.故选B.
44.C.细节理解题,根据文中A hump can weigh as much as 80 pounds可知一个驼峰可重达80磅.故选C.
45.B.标题归纳题.根据There are two kinds of camels,those with one hump and those with two humps.Camels with one hump are called Dromedary or Arabian camels.They live in the dry deserts in West Asia.Camels with two humps are called Bactrian camels.They live in Central and East Asia,并通读整篇短文可知主要讲述的是单驼峰还是双驼峰.故选B.

点评 本文主要介绍了骆驼的驼峰的有关信息,本文考查的题型很多,答题时仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Do some colors makes you feel calm while others give you energy?Scientists have studied the connection between color and mood(心情)for a long time.Many believe that color can influence our moods.
Warm,bright colors such as yellow and red are positive colors.They can give people a pleasant feeling.Cool colors such as blue,purple,and green are relaxing colors.They help people experience calm feelings.
Many public places are decorated(装饰)with certain colors in order to create certain moods.Orange makes people feel hungry,and many restaurants are painted in this color.
People use color in their homes to create moods as well.Blue is a peaceful color.It helps you rest,so it is a very good color for a bedroom.
Colors can create bad moods,too.Some types of blue make people feel sad.Red can make people feel angry.
What is your mood right now?Now look at the color of the walls round you.Does it match it mood?

76.Cool colors are relaxing colors and they help people experiencecalm feelings.
77.Orange makes peoplefeel hungry,and many restaurants are painted this color.
78.People use color in their homes tocreate moods as well.
79.Some types ofblue make people feel sad.
80.This passage mainly tells us how colorcan influence our moods.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Could you please tell me __ ____?(  )
A.when will they arrive tomorrowB.when they arrive tomorrow
C.when they will arrive tomorrowD.when do they arrive tomorrow

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Please wait for me at theentrance to the People's Square.(enter)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.What is the most important thing in the world?I think it is health.You can take away our money,house,car,or even our clothes and we can survive (生存).But (112)if our health is taken away,we will surely die.This is why we always try to eat in a healthy way and exercise regularly.
(113)Taking exercise every day helps us build a strong boby.We should do sports for half an hour or forty minutes every morning or every evening,such as going for a walk,playing basketball or football,swimming and so on.
To keep healthy,I have another idea:don't overwork.Too much work will be bad for you.
112.如果我们失去了健康,我们将必死无疑.
113.每天锻炼有助于我们增强体质..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Now machines are widely used all over the world.Why are machines so important and necessary(必要的)for us?Because they can help us to do things better and faster.
A washing machine helps us to wash clothes fast.A printing machine helps us to print a lot of books,newspapers,magazines and many other things fast.Bikes,cars,trains and planes are all machines.They help us to travel faster than on foot.
The computer is a wonderful machine.It was invented not long ago.It not only stores(贮存) information (信息)but also stores numbers millions of times as fast as a scientist does.
Let's study hard and try to use all kinds of machines to build China into a modern country.

31.Machines can help us to do things better and faster,so theyD.
A.are difficult to make
B.are expensive
C.are important but not necessary
D.are very helpful
32.We have to travel on foot withoutB.
A.bikes
B.machines
C.planes
D.trains
33.Computers can store information and numbersCa scientist does.
A.a little faster than
B.as fast as
C.much faster than
D.much more slowly than
34.If we want to build China into a modern country,we mustD.
A.study hard
B.try to use all kinds of machines
C.invent many machines
D.A,B and C
35.A printing machine can help usA.
A.print a lot of books
B.read more books
C.invent many machines
D.wash clothes fast.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.If itrains(rain) tomorrow,my father will take me to school in his car.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.因为腿疼"他不再去徒步了.
He doesn't go hikinganymore/longer because of the pain in his leg.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Mum will go to the frozen food section to buy some ice cream.

查看答案和解析>>

同步练习册答案