精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.One day,I happened to meet an Englishman in the street and soon we began to talk.As I was talking about how I was studying English,the foreigner seemed to be very surprised,gently shaking his head and saying"You don't say!"
I was confused(困惑的),and I thought,"Perhaps this is not a right thing to talk about."Then I said to him,"Well,shall we talk about the Great Wall?Have you ever visited it?"
"Certainly!Everyone back home will laugh at me if I leave here without seeing it.The Great Wall is wonderful!""Yes,it is one of the wonders in the world.And people of many countries have come to visit it."As I went on telling him more about it,he stopped me again,"You don't say!"
I couldn't help asking,"Why couldn't I talk about it?"
"Well,I didn't stop you talking about it,"he answered,greatly surprised.
"Didn't you say 4 You don't say!'?"I asked again.
Hearing this,the foreigner laughed loudly.He began to explain,"‘You don't say,means‘Really,.Perhaps you know little about English idioms(惯用语)."Wow!How foolish I was!Since then I have been careful with English idioms.

61.What made the foreigner laugh loudly?B
A.English idioms.
B.The writer's question.
C.Their talking about the Great Wall.
D.The writer's way of learning English.
62.Where does the story most probably happen?A
A.In China.
B.In America.
C.In England.
D.In Japan.
63.The English idiom"You don't say!"meansD.
A.Thank you       
B.Excuse me       
C.OK         
D.Really
64.What does the writer learn from his own experience?C
A.He should improve his spoken English.
B.He should speak with foreigners in a polite way.
C.He should pay attention to English idioms.
D.He should be brave enough talking with foreigners.
65.The story tells usAbetween languages in different countries.
A.the difference       
B.the popularity       
C.the grammar rule       
D.the change.

分析 全文大意:
一天,我偶尔在街上碰到一位英国人,我们很快聊了起来.当我在聊我是怎么学英语的时候,这个外国人看起来很吃惊,轻轻地摇头说:"你不要说!"我很困惑,我想这也许不适合聊这个话题,然后我就问这个外国人:"我们聊一下长城好吗?你去过长城吗?""当然,如果我离开这儿而没有见过长城回到家,大家都会笑话我的,长城太伟大了.""是的,长城是世界上奇迹之一,世界各地的人都来参观长城.当我想进一步和他聊这个话题时他又阻止了我"你不要说!",我忍不住问这个外国人"我为什么不能聊这个话题呢?"他很吃惊地回答道:"我并没有阻止你谈这个话题."我继续问道:"你难道没有说‘你不要说!'吗?"听到这里,外国人大笑起来,他解释道You don't say意思是"真的吗?"也许你对英语的惯用语不大了解.哦,我太傻了,从那以后我一直注意英语的惯用语.

解答 61.B   细节理解题   根据"Didn't you say?You don't say!?"I asked again.Hearing this,the foreigner laughed loudly,可知外国人被我这个问题逗得大笑,故选B
62.A   细节理解题   根据One day,I happened to meet an Englishman in the street,"我在街上偶遇一个英国人",以及这个外国人说"Certainly!Everyone back home will laugh at me if I leave here without seeing it"如果我离开这儿而没有见过长城回到家,大家都会笑话我的"可知这个故事发生在中国,故选A
63.D   细节理解题   根据You don't say,means‘Really'可知You don't say意思是"真的吗?"故选D
64.C   细节理解题   根据Since then I have been careful with English idioms"从那以后我一直注意英语的惯用语"可知作者通过他的亲身经历他会注意英语的惯用语,故选C
65.A   主旨大意题   根据发生在作者和一个外国人之间的这个有关英语惯用语的故事,让我们了解到不同国家语言之间的不同之处,故选A

点评 学生在做阅读理解题时注意不同题型要采取不同的方法,细节理解题可以在文章中直接找到答案,而主旨大意题则需要我们在理解的基础上将有关内容系统化才能找到,要挖掘文章深层含义,从而正确理解作者的意思

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.If we Chinese work hard together,China Dream will _________.(  )
A.come outB.come trueC.come onD.achieve

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.All of us find ______ necessary to make good use of time every day.(  )
A.thisB.thatC.itD.them

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

7.请根据每题所提供的图画情景和提示词(要求全部用上),写一个与图画情景相符的句子.

111.(Miss Zheng,school)   112.(home,yesterday)   113.(like,best)
114.(travel,next month)   115.(should,protect)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.The filmhad begun(begin) by the time I got to the cinema.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.下面的短文由六个段落组成,开头和结尾已绐出,其余的四个段落均是随机排列的.请根据段落之间的逻辑关系,用字母A、B、C、D重新排列这四个段落的顺序,使短文通顺.
 
C(50)So John walked across the village with some noodles andsome fish for his grandmother's lunch.As he passed the shops,he could hearsome of his school friends shouting and laughing at his coat with the red hood.Heput his head down and walked on.
D(51)John had a good time with hisgrandmother They played some games and his grandmother enjoyed her lunch.When it was time to go home,John'forgot'his coat and left it in his grandmother's kitchen."Great,"he thought"1 won't needto wear my coat tomorrow"
B(52)"Of course you need to wear yourcoat,son,"said his mother."You never know,it might get cold later"
A(53)One day John's grandmother became ill andhis mother asked him to take some lunch across the village for her."All right then"he said to his mother,"but do I need to wear my coat today?It's quite warm."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.请根据每题所提供的图片和提示词(要求全部用上),写一个与图片情景相符的句子.
(we,be fond of)We are fond of playing football/soccer..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-I think you will catch up with us soon.
-________.(  )
A.I hope soB.I hope not
C.It doesn't matterD.Oh,don't say like that

查看答案和解析>>

同步练习册答案