精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Rosalia Mera,the world's richest self-made woman has died at the age of 69 in August,2013.She started as a poor Spanish seamstress(a woman clothes maker),and later founded the well-known fashion retailer(零售商)Zara.Mera was the richest woman in Spain with a worth of 6,100,000,000 dollars.Mera was seriously ill while on holiday and died in a hospital in the town where she was born,La Coruna in northern Spain.
Having left school at 11 years old,Mera worked as a seamstress as a teenager before setting up a company,which would grow into one of the biggest clothes retailers in the world.Today the brand (品牌)name sits above 1,763 Zara stores around the world.
The Zara model grew up from the idea that first sent Mera into business:producing speedy and cheap imitations(仿制品).Mera was one of the first players in the field of so-called"fast fashion".Though she was extremely rich,Mera stayed close to home and was often seen talking with friends and neighbors in Galicia's bars.
The world's richest self-made woman
NameRosalia MeraBrand name(58)Zara
Home country(56)SpainWealth  S6,100,000,000
Town of birthLa CorunaNumber of stores(59)1763
Educationleft school at the age of 11Business modelfast fashion
First joba teenager seamstressPersonalityhardworking and easy-going
Businessmaking and (57)retailing clothesAge of death(60)69

分析 罗撒丽亚•麦拉,世界上最有钱的白手起家的女人于2013年八月去世,享年69岁.她开始是一个穷困的西班牙女裁缝,之后找到了知名品牌Zara.麦拉的财产有六十一亿美元,她是西班牙最有钱的女人.麦拉在她度假的时候病得很严重,在她出生的城镇,西班牙北部的拉科鲁尼亚的医院去世.
麦拉在她11岁的时候半途辍学,在她创办她的能够成长为世界最大之一的服装公司之前,一直是个青年裁缝.现在的品牌在全世界有1763家店.
麦拉创办Zara这个品牌模式一开始是从生产快捷而便宜的仿制品开始的.麦拉是"快时尚"领域的首批参与者之一.尽管她非常有钱,她还是在离家近的地方并且常常被人看到和朋友邻居们在加利西亚的酒吧里聊天.

解答 56.Spain 细节理解题 文中第一段最后一句Mera was seriously ill while on holiday and died in a hospital in the town where she was born,La Coruna in northern Spain,由此可知她的家乡在 Spain.故填Spain
57.retailing 推理判断题 文中第一段第二句She started as a poor Spanish seamstress(a woman clothes maker),and later founded the well-known fashion retailer(零售商)Zara.观察到maker转化成making,因而将retailer名词转化成动词retail,再加ing.故填retailing
58.Zara 细节理解题 文中三处提到Zara 这个品牌.第一处She started as a poor Spanish seamstress(a woman clothes maker),and later founded the well-known fashion retailer(零售商)Zara.第二处 Today the brand (品牌) name sits above 1,763 Zara stores around the world.第三处The Zara model grew up from the idea that first sent Mera into business:producing speedy and cheap imitations(仿制品).故填Zara
59.1763 细节理解题 文中第二段最后一句Today the brand (品牌) name sits above 1,763 Zara stores around the world,可知她的店面已达到1763之多.故填 1763
60.69 细节理解题 文中第一句Rosalia Mera,the world's richest self-made woman has died at the age of 69 in August,2013,可知她在她69岁时去世了.故填 69

点评 本题的细节理解题较多,均可在文章中找到答案.因此在答本题的时候要仔细阅读,理解文章意思,仔细找出关键句所在.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Where’s the bank?(  )
A.Behind the parkB.Across from the park
C.Next to the park   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.听一段独白,然后根据所听内容完成第61-65小题.在每小题句子空白处填写适当的词语,使句子意思与所听内容一致.
61.Helen is略years old.
62.Helen has short,略hair and is 1.20meters tall.
63.If anyone sees her,please略the service center.
64.When Helen hears the message,she should go to Room略as soon as possible,
65.After hearing this,we know that the girl's father is very略.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.A.eight   B.eighth    C.eighteenth.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Jim's parents will celebrate theirforty years of marriage this Sunday.(四十)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Alice received many gifts on herninth (nine) birthday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Jackie Chan is one of the most famousactors(act) in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Good manners can make people       each other.(  )
A.get on well withB.get off
C.get overD.get away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Li Ming has a good habit of reading English ________ everyday.(  )
A.knowledgeB.informationC.adviceD.news

查看答案和解析>>

同步练习册答案