精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

I’m an English girl. My name is Dina. I’m twelve. I’m in China. Chen Hong is my friend. She is thirteen. Mr. Wu is my Chinese teacher and Miss Zhao is my English teacher.

1.Dina is an girl.

A. Chinese B. English

C. Japanese D. American

2.Chen Hong is ?

A. thirteen B. twelve

C. eleven D. ten

3.My Chinese teacher is .

A. Mr. Chen B. Miss Zhao

C. Mr. Wang D. Mr. Wu

4.My English teacher is .

A. Miss Wu B. Miss Zhao

C. Mr. Wu D. Mr. Wang

5.Dina and Chen Hong are .

A. teachers B. boys

C. friends D. English

 

1.B

2.A

3.D

4.B

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文是Dina给我们介绍她的一些情况,她是一个英国的女孩,今年12岁了。她有一个朋友叫陈红。她的语文老师是吴老师,英语老师是赵老师。

1.细节理解题。根据短文的开头I’m an English girl. My name is Dina.可知,本文的作者是Dina,她是一个英国的女孩。故选B。

2.细节理解题。根据短文中Chen Hong is my friend. She is thirteen.可知,陈红13岁了。故选A。

3.细节理解题。根据短文中Mr. Wu is my Chinese teacher可知,Dina的语文老师是吴老师。故应该选D。

4.细节理解题。根据短文中Miss Zhao is my English teacher可知,赵老师是Dina的英语老师。故选B。

5.细节理解题。根据短文中Chen Hong is my friend 可知,Dina和陈红是好朋友。故选C。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It is fine today. You needn’t take _______ umbrella with you.

A. a B. an C. the D./

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Lost and Found

Found: Is this your English book?

My name is Alan.

Please call 855-2163.

Found: Is that your notebook?

Please call Gina.

Phone number is 753-6920

Lost:

My jacket is white and red.

My name is Jim.

Call Jim at 637-8219.

 

1.If(如果)you find a jacket ,you can call .

A. 855-2163 B. 637-8219 C. 753-6920

2. found. an English book.

A. Gina B. Jim. C.Alan

3.Gina found .

A. an English book.

B. a jacket.

C. a notebook

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Are these your brothers? — .

A. Yes, these are B. No, these are

C. Yes, they aren’t D. No, they aren’t

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市七年级上六校第一阶段考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

完成对话:(每空一词,每空一分,共10分)

A: Hi, this is a photo of my 1.

B: Oh! 2. these 3. parents?

A: 4. .They’re my grandparents. These are my 5. . This is my father.

6. name’s Mark. And this is my 7. . She is Lisa.

B: Is he your grandfather?

A: 8. , he is. His name is Bill. and these are my cousins.

B: __9.__ that your sister?

A: No, that’s my aunt. 10. name is Jenny.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市七年级上六校第一阶段考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Your mother’s father is your

A. cousin B. uncle

C. grandmother D. grandfather

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市七年级上六校第一阶段考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Is he Bob? --Yes,

A. he’s B. she’s

C. he is D. it is

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市开县等五校七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Hi, I`m Tom. I have a pencil box. It`s big and it`s purple. It`s my good friend. It`s from my mom. What`s in the pencil box? My ruler is in it. It`s blue and red. That is a pencil. It is black and white. It`s not my pencil. It`s Cindy. She likes black and white. You can see a green pen and an eraser in it, too. The pen isn`t mine. I find(找到) it in the classroom this morning. It`s Tim`s. His name is on it. He isn`t at school now. Tim`s telephone number is 8069-4725. I can call(打电话)him. The nice eraser is my sister ,Linda`s.

1.What color is the pencil box?

A. Purple. B. Black and white.

C. Blue and read. D. Orange.

2.The pencil is _____.

A. Tom`s. B. Cindy`s.

C. Linda`s. D. Tim`s.

3.Tom finds a ______ in the classroom.

A. green pencil. B. green pen.

C. red ruler. D.red eraser.

4.What`s Tim`s telephone number?.

A.It`s 8609-4725. B. It`s 8609-4275

C. It`s 8069-4725. D. It`s 8069-7425.

5.______things(东西) are in the pencil box.

A.Two B. Three

C. Four D. Five

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市开县五校九年级上期中联考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Some people think that they will get ill if they use their brains (大脑) too much. It is not true. Through many studies, scientists show us that the more you use your brains, the better it will be, and the cleverer you will become.

Of course, if you want to keep your mind clear and active, you must take a proper rest and study properly. To the teenagers, using their brains in the morning is good for their health.

There are many ways to rest. One is a peaceful rest. Sleep is a peaceful rest. Another is an active rest. For example, take a walk outdoors, do more exercise every day. To change the way of the brains’ activities is also a good way to rest.

In everyday life, to eat some eggs, meat, fresh vegetables and fruit is also good for the brains.

Wish you a wise man and a happy life.

1.According to the writer of the passage, our brains should be used ____.

A. hardly B. seldom

C. more often D. at times

2.Which of the following sentences is not true?

A. Sleep is a kind of a good rest.

B. Doing morning exercises is a peaceful rest.

C. Going out for a rest is an active rest.

D. There are different activities for a good rest.

3.Which is true?

A. Illness comes from the fact the brains are used too much.

B. Fruits are the most important for the brains.

C. The brains will be better if they are used often.

D. Sleep is the only way of having a rest.

4.Which of the following can be used as the best title for the passage?

A. How to use your brains B. How to rest

C. How to become a wise man D. Keep your mind clear

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案