精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Dear Kangkang,
I am an English boy.My name is Bob Smith.I am 14years old.I have a sister,Tina.She is four.I go to school from Monday to Friday.I don't have any classes on Saturday and Sunday My father is a doctor and my mother is a teacher.They know China very well.They say China is great.I can speak only a little Chinese,but I think Chinese is very interesting.My father says our family will visit China next year.So I want to learn Chinese from you.Can you help me?
Let's be good friends,OK?Please write to me soon.
Yours,
Bob Smith
根据短文内容,判断下列句子是否正确,对的涂(A),错的涂(B).
51.Bob and his sister are both students.B
52.Bob's parents know China a lot.A
53.Bob's sister can speak a little Chinese,too.B
54.Bob's mother is a doctor.B
55.Bob wants to be Kangkang's friend.A.

分析 文章大意:
我是一个英国男孩,14岁,有一个妹妹,仅4岁,我周一至周五去学校上学.
我的爸爸是医生,妈妈是老师,他们很了解中国.
我能够说一点中文,去了中国希望康康可以教我中文.希望能和你成为好朋友.

解答 51.B,推理判断题,文中提到"I am 14years old.I have a sister,Tina.She is four,I go to school from Monday to Friday"我是一个英国男孩,14岁,有一个妹妹,仅4岁,我周一至周五去学校上学,从年龄上判断妹妹应该还没有上学,此题错误.
52.A,推理判断题,文中提到"They know China very well"父母很了解中国,由此确定此题正确.
53.B,推理判断题,文中提到"I can speak only a little Chinese"我能够说一点中文,但没有提到他的妹妹,所以此题错误.
54.B,推理判断题,文中提到"My father is a doctor and my mother is a teacher"我的爸爸是医生,妈妈是老师,由此确定此题错误.
55.A,推理判断题,文中提到"Let's be good friends,OK?"最后一段提到让我们成为好朋友,好吗?由此确定此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.Mary:Hello!This is Mary.(85)Who's that?
Peter:Hi,Mary!It's Peter.(86)Where are you?
Mary:I'm in Tianjin.
Peter:Really?(87)How is it going?
Mary:Pretty good!We have a good time here.
Peter:(88)Is it rainy?
Mary:No,it's sunny.I like the weather in China.
Peter:That's good.Why not go for a walk?
Mary:(89)Sounds good.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.We have a basketball game in _______.(  )
A.AprilB.April 5thC.April fivethD.April 2nd

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.          play on the street,boys and girls!(  )
A.Can'tB.Don'tC.Not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-________ lessons do you have every day?
-Five.(  )
A.How manyB.How muchC.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.-Excuse me,is there a bookstore near here?
-Yes,it's at the end of theroad (/r??d/).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-What does the sign      mean?
-It means _______.(  )
A.No left turnB.No right turnC.No U-turn

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.It is easy for meto learn(learn)math well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14."Have a good trip!""____."(  )
A.That's all rightB.Thank you
C.You're welcomeD.Have a good trip,too

查看答案和解析>>

同步练习册答案