精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.阅读短文,根据其内容,补全下面表格,每空一词.
What's the secret of being a great friend?Here are some tips to help you be a nice friend.
Laugh and cry together.
Laughing with a friend is the best,but sometimes it's crying that brings you closer together.Don't be afraid to be yourself with your friends.Share your true feelings-you may learn that your friends feel the same way.As a result,friends will understand each other better.
Be a thoughtful gift giver.
Gift-giving isn't just for birthdays or holidays-it can be a fun way of making your friends feel special!But don't buy expensive presents-be creative!Making things shows you care,because you put time and thought into your gifts.Bake him favorite cookies,write him a poem,or draw something special for him.Small thoughtful gifts,such as picking a flower for a friend who is sick,just might cheer him up.
Stand up for him.
It's hard to watch someone laugh at your friend.But don't just stand there,do something about it!You can find a creative way to solve the problem to make others look at your friend differently.Other times,you need to show your courage and support him-he needs you.It may be not easy,but it's what a good friend should do!
How   to   Be   a   Great   Friend
Laugh and cry together.1.Both laughing and crying can bring friends closer.
2.Sharing your true feelings with friends can (76)helpyou understand each other better.
Be a thoughtful gift giver.1.Giving friends gifts can make them feel (77)special.
2.You'd better make small gifts by yourself (78)insteadof buying expensive ones for your friends.
Stand up for him.1.If your friends are (79)laughedat,you can find a creative way to help them.
2.Show your courage and (80)supportyour friends.

分析 这篇短文讲述的是我们如何做一个好朋友,作者给了我们一些建议.如和朋友一起笑,一起哭;送给朋友一个有创意的礼物;当朋友遇到问题的时候,站在他的旁边支持他等.

解答 答案:76.help  细节理解题.根据Share your true feelings-you may learn that your friends feel the same way.As a result,friends will understand each other better.分享你的真正感觉你可能知道你的朋友有同样的感觉.因此,朋友会更好的了解彼此.可知与朋友分享你的真实感受可以帮你们更好的了解彼此.故答案为help.
77.special 细节理解题.根据短文第三段中Gift-giving isn't just for birthdays or holidays-it can be a fun way of making your friends feel special送礼不只是生日或节日,可以让你的朋友感到特别的有趣的方式.可知,在生日或节日的时候送礼物,这样可以使你的朋友感觉很特别.故答案为special.
78.instead    细节理解题. 根据短文第三段中But don't buy expensive presents可知,作者建议我们不要去买昂贵的礼物,自己去制作一些小礼物.instead of 是一个固定的短语,意思是代替,而不是,后跟名词或动名词形式.故答案为instead.
79.laughed   细节理解题.根据短文最后一段中It's hard to watch someone laugh at a friend.But don't just stand there,do something about it!You can find a creative way to solve the problem.很难看到有人嘲笑一个朋友.但不要只是站在那儿,做点什么!你可以找到一个创造性的方法来解决这个问题.可知,当朋友被嘲笑的时候,不要只是站在那儿,要做一些事情,想一些有创意的方法来解决它.根据句意可知,这里使用的是被动语态,故答案为laughed.
80.support 细节理解题.根据短文最后一段中Other times,you need to show your courage and support him.有的时候,你需要展示出你的勇气,去支持你的朋友.故答案为support.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-I am afraid we will miss the early bus.-Don't worry.We have ______ time to do it.(  )
A.fewB.enoughC.littleD.many

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.They ( he ) are my brothers,Tom and Eric.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The farmer went on working,although it rained heavily.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Libraries give kids a quiet and safe place to read and learn.For over 100years,libraries have played an important role in Americans'education.But how are these book-filled buildings changing with the times?You may be surprised to find out.
Benjamin Franklin famously founded (创建) America's first lending library in 1731.But the public library system got its biggest development in the American history in the late 1800's.Businessman Andrew Carnegie donated millions of dollars to help build free public libraries across the country.Between 1886and 1919,Carnegie's donations helped build 1,679new libraries.
Carnegie believed that libraries could offer the chances to Americans,young and old.He knew that the more libraries there were,the more people would have opportunities to read and use books,speeches and news.
If you can easily find a public library in your community(社区),you'll get more chances.After all,the United States has 9,225public libraries.Today,libraries keep growing.Seven tenths of the libraries have free Internet.It provides much more information and opportunities to ask for jobs online.
Libraries are also teaching kids about the fun of reading.The new program Read!Build!Play!adds reading into playtime.As kids listen to a book that is being read aloud,they use Legos (乐高积木) to build images(图象) from the story happily.Today's libraries are always looking for creative programs to bring people into the library.
Benjamin Franklin once said,"The doors of wisdom(智慧) are never shut."As long as the doors of public libraries are open,what he said is most certainly correct!

48.How many public libraries have free Internet now?B
A.2767.  
B.6458.  
C.9225.  
D.1679.
49.The right order of the following statements isA.
①The public library system in America developed fast.
②The first lending library was founded.
③Libraries provide information and chances to ask for job online.
④Libraries try to bring people into the library by using creative programs.
A.②①③④
B.②③④①
C.③④①②
D.①②③④
50.The last paragraph mainly tells usD.
A.libraries have played an important role in Americans'education
B.public libraries in the US should never close the doors
C.the writer doesn't agree with Benjamin Franklin
D.libraries help people to open the doors of wisdom
51.The best title for the passage isD.
A.the libraries in the world        
B.libraries and opportunities
C.libraries teach kids to read and learn   
D.the development of the American libraries.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Who wants to carry a bulky bag to school?No children.Nobody wants one shoulder to be lower than the other,and paining,too.In India,most of people would look at the reduction(减少) of textbooks as a way out.But in a country like America,there are always more choices.A company called goReader has created a"school bag"which is the size of a laptop computer,weighing about 1.5kg.The goReader has a color screen and can"hold"all the textbooks that a student may need,says a report in The Asian Age newspaper.
The company plans to work closely with the publishers(出版商) of textbooks so that these books can be supplied on the Internet.All the students will have to do is to download their textbooks from the Internet.Taking notes and marking important parts of a lesson can be done just as lots of students have done on their textbooks before.
At present,the plan is being tested out in a university.Richard Katzmann,the owner of this company is having his creation tested at Chicago's DePaul University,where he studied.Does that mean it is goodbye to the new paper,and the smell of the black ink?

61.What does the underlined word"bulky"in the first line mean?B
A.old and dirty  
B.big and heavy 
C.small and light  
D.big but light
62.According to the passage,what would Indians do to solve the problem?A
A.They would reduce the textbooks.
B.They would invent a new machine.
C.They would work with the publishers.
D.They would use computers.
63.The writer may think that Americans have aB way to solve the problem.
A.worse   
B.better 
C.more impossible  
D.useless
64.The goReader may be a machineC.
A.that is like newspaper
B.that can work as a teacher
C.that can be used as textbooks
D.that can be written
65.When the new machine is used,it is possible thatC.
A.students might study at home
B.students might study by themselves
C.students might study without paper textbooks
D.students might study with teachers at any time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Li Lei is thirteen now.He began to study in a middle school two years ago.His home is in a small village,and it's nearly five kilometers from his school.He has to get up early in the morning and run to school.He is never late for school.His father thinks Li Lei is too tired.He wants to borrow some money to buy a bike for him.Li Lei doesn't agree because he knows his mother is always ill and the family spends a lot of money on medicine.He keeps running every day.He becomes stronger and stronger.He runs fastest in his class.Last week there was a sports meeting in his school.Li Lei ran faster than any other boy and got the first place in the boys'1,500meters.Now he's famous in the whole school.His classmates and teachers were very proud of him.He was happy,too.He ran home fast to tell his parents about the good news.

56.Li Lei is thirteen years old.A
57.Li Lei runs to school in the morning.A
58.Li Lei's father bought him a bike.B
59.Li Lei is often late for school.B
60.Li Lei got the first place in the boys'1,500meters last week.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.We don't know how to remember these English words.Can you give us ____?(  )
A.an adviceB.some adviceC.many advicesD.any advice

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.It was Mother's Day.A man stopped his car at a flower shop to order some flowers.He wanted the shopper to send the flowers to his mother,who lived two hundred miles away.
As he got out of his car,he found a young girl sitting on the road crying.
He asked her what was wrong and she replied,"I want to buy a red rose for my mother,but I only have seventy-five cents.A rose costs two dollars."
The man smiled and said,"Come into the shop with me,and I'll buy you a rose.'
He bought the little girl her rose and ordered his own mother's flowers.As they were leaving,he offered to drive the girl home.She said,"Yes,please!You can take me to my mother."She brought him to a cemetery(墓地),where she placed the rose on the grave.
The man was moved.He returned to the flower shop,picked up the flowers he ordered,and drove two hundred miles to his mother's house.
Today is the day for your mother.Send a flower to your kind and beautiful mother.

56.The man went to the shop toD.
A.have a rest  
B.help the girl      
C.buy some food        
D.order some flowers
57.The man's mother livedC away from him.
A.2kilometers     
B.75miles         
C.200miles        
D.200kilometers
58.The girl was crying on the road becauseC.
A.she was hungry
B.she got hurt
C.she couldn't afford a rose      
D.she couldn't find her way home
59.After the man bought the girl a rose,they went toA together.
A.the cemetery    
B.his shop   
C.the girl's  home    
D.his mother's house
60.We can learn from the passage thatB.
A.the girl loved flowers very much
B.the girl loved her mother very much
C.the shopkeeper sent the flowers to the man's mother
D.the man drove to his mother's house to look after her.

查看答案和解析>>

同步练习册答案