精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Linda Evans was my best friend-like the sister I never had.We did everything together:piano lessons,movies,swimming,horseback riding.
When I was 13,my family moved away.Linda and I kept in touch through letters,and we saw each other on special time-like my wedding and Linda's.Soon we were busy with children and moving to new homes,and we wrote less often.One day a card that I sent came back,stamped"Address Unknown."I had no idea how to find Linda.
Over the years,I missed Linda very much.I wanted to share happiness of my children and then grandchildren.And I needed to share my sadness when my mother died.There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.
One day I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman-Linda's married name,"There must be thousands of Wagmans,"I thought,but I still wrote to her.
She called as soon as she got my letter."Mrs Tobin!"she said excitedly,"Linda Evans Wagman is my mother."
Minutes later I heard a voice that I knew very much,even after 40years laughed and cried and caught up on each other's lives.Now the empty place in my heart is filled.And there's one thing that Linda and I know for sure:We won't lose each other again!
根据短文内容选择最佳答案
46.The writer went to piano lessons with Linda EvansD.
A.at the age of 13                B.before she got married
C.after they moved to new homes   D.before the writer's family moved away
47.They didn't often write to each other because theyB
A.got married                         B.had little time to do so
C.didn't like writing letters        D.could see each other on special time
48.There was an empty place in the writer's heart because sheD
A.was in trouble
B.didn't know Linda's address
C.received the card that she sent
D.didn't have a friend like Linda to share her happiness or sadness
49.The writer was happy when sheB
A.read the newspaper
B.heard Linda's voice on the phone
C.met a young woman who looked a lot like Linda
D.wrote to the woman whose last name was Wagman
50.They haven't kept in touch?A
A.for about 40years     
B.for about 27years
C.since they got married  
D.since the writer's family moved away.

分析 文章大意:本文主要讲述了两个朋友至深的感情故事.Linda是我最好的朋友,我们一起上钢琴课,一起看电影,一起游泳,一起骑马等等.13岁的时候我搬走了,Linda和我通信保持着联系,我们只在一些重大场合见到彼此.后来我们都忙于自己的孩子,搬去了新的家,无法联系上彼此了.多年来,我一直想念她,想要与她分享快乐与悲伤,我内心中总有一块位置为Linda空着.后来,我读报纸时发现一个很像Linda的年轻人,我写信给她,竟发现这是Linda的女儿,我内心空白的地方被填补,我和Linda都知道我们都不会再失去彼此.

解答 46.答案D.细节理解题.根据"We did everything together:piano lessons,movies,swimming,horseback riding.When I was 13,my family moved away."可知作者和Linda一起上钢琴课是在他家搬走之前,故选D.
47.答案B.细节理解题.根据"Soon we were busy with children and moving to new homes,and we wrote less often"可知我们都忙于自己的孩子和搬新家,有很少的时间写信了,故选B.
48.答案D.细节理解题.根据"I wanted to share happiness of my children and then grandchildren.And I needed to share my sadness when my mother died.There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill."可知我想要和Linda一起分享我的孩子和孙子的快乐,和母亲去世时的悲伤,没有一个朋友像她一样快乐和忧伤都可以一起和我分享,故选D.
49.答案B.细节理解题.根据"Minutes later I heard a voice that I knew very much,even after 40years laughed and cried and caught up on each other's lives.Now the empty place in my heart is filled."可知我听到Linda的声音,心中那块空缺的地方被填满了,由此看出是在电话中听到Linda的声音使我感到快乐,故选B.
50.答案A.细节理解题.根据"even after 40years laughed and cried and caught up on each other's lives."可知40年后那份欢乐和泪水再次出现在彼此的生活中,由此推测出她们已经大约40年未联系了,故选A.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Everything     in our school since 2009.Now,it                    very modern.(  )
A.is changed; is lookedB.is changed; looks
C.has changed; is lookedD.has changed; looks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Many people will go to the concert,including(include) teacher students and parents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-I will have a math test tomorrow.
-________.(  )
A.Good luck!B.Thank you!
C.Well done!D.The same to you!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.She is the girl              invention got the first prize in the school competition.(  )
A.whoB.thatC.whichD.whose

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.News Review
APEC Blue  People in Beijing got the saying after the APEC meeting in Beijing.It refers to(指)the clear blue sky during the meeting.To get such a blue sky,many factories in Beijing and nearby cities stopped word,and the number of cars on the road was cut.
A Warning Ticket   A 24-year-old woman in Nanjing was given a warning ticket for eating food on the subway.Eating is not allowed on Nanjing subway.Up to now,2,698 people have been punished(惩罚) because of their eating,smoking or selling goods on the subway.
A Teacher-free Exam    Recently,students at Ningbo Huamao Foreign Language School in Zhejiang took their mid-term exam-a teacher-free exam.After handing out the exam papers,the teachers left the classroom,leaving the students to take the exam without being watched.They only came back to collect the papers at the end.
A Tomato Fight    Do you want a tomato shower?Come to the"tomato fight"in Spain!Once every year,people in the town of Bunol throw tomatoes at each other.Don't worry.It's not a real fight.People do this only for fun.

34.APEC Blue refers toBin Beijing during the APEC meeting.
A.the factories
B.the clear blue sky
C.the people
D.the cars on the road
35.A 24-year-old woman in Nanjing was given a warning ticket forCon the subway.
A.drinking
B.smoking
C.eating food
D.selling goods
36.In a teacher-free exam,students take their examD.
A.at the end of the term
B.outside the classroom
C.without giving answers
D.without being watched
37.In the town of Bunol,Spain,people throw tomatoes at each otherA.
A.to have fun
B.to enjoy dinner
C.to take a shower
D.to start a fight.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Have you had your breakfast yet?
-Yes.Mom _____ it for me.(  )
A.was cookingB.is cookingC.will cookD.cooked

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.A lot of flowers and trees        in our city every year.(  )
A.were plantedB.plantsC.plantedD.are planted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.________ after the explosion happened in a factory in Dehui,Jilin on June 3rd,a lot of firemen rushed to put out the fire.(  )
A.SadlyB.SoftlyC.ShortlyD.Suddenly

查看答案和解析>>

同步练习册答案