精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Farmer John and Farmer Bob were neighbours.For more than 30years,they had been getting along very well.
Then their good relationship broke.It began with a small thing,then bitter(仇恨的) words,and then weeks of silence.One morning Farmer John woke up to find a stream(小溪) between the two farms."It must be Bob,"John thought.
Then one day there was a knock on John's door.He opened it to find a carpenter(木匠) standing at the doorway.
"I'm looking for a few days'work,"the carpenter said.
"I do have a job for you,"John said."Look across the stream at that farm.That's my neighbour Bob.He dug(挖) a stream between the two farms.I want you to build a fence(栅栏)-an 8-foot fence.I don't want to see his place or his face any more.I don't have such a neighbour!"
The carpenter said,"I think I know what to do,sir,and I'll be able to do a job that makes you happy."
About sunset when the farmer returned,the carpenter had just finished his job.The farmer's eyes opened wide.There was no fence there at all!
It was a bridge!And the neighbour,Bob,was coming across,with his hand outstretched(伸出)."Hi,John!You're quite a guy to build this bridge!"
Then they met in the middle,taking each other's hands."I'm terribly sorry for what I have said and done.We should be good to each other,"said Farmer Bob.
Then they turned to see the carpenter,who was ready to go."No,wait!Stay a few days.I have a lot of other jobs for you,"said Farmer John."I'd love to stay,"the carpenter said,"but I have more bridges to build."

31.Farmer John thought that Farmer Bob dug the stream becauseA.
A.their good relationship broke
B.they were neighbours
C.they had been getting along very well
D.they never had bitter words with each other
32.Farmer John asked the carpenter to build a fence becauseC.
A.he wanted to protect his farm    
B.he didn't want to do it himself
C.he wouldn't like to see Bob      
D.he wanted to find him something to do
33.What does the underlined sentence"You're quite a guy to build this bridge!"mean?A
A.John was great to build this bridge.
B.John was not good at building bridges.
C.John was silly to build such a bridge.
D.John should build the bridge earlier.
34.What do you think of the carpenter?B
A.Shy.  
B.Wise.  
C.Silly    
D.Careless.
35.What do you think will happen according to the text?D
A.The carpenter will stay to do other jobs.
B.Farmers Bob and John will build more bridges.
C.The two farmers will build a fence themselves.
D.Farmers Bob and John will make friends again.

分析 文章讲述的是一对好友因为小矛盾关系破裂,木匠从John的话语中得知他与Bob的矛盾,他没有建篱笆使矛盾加深,而是建桥将二人的矛盾化解.

解答 31.A 细节理解题.根据文章第二段的句子:Then their good relationship broke.It began with a small thing,then bitter words,and then weeks of silence.可知农夫约翰认为鲍勃挖小溪是因为他们关系破裂了.故选A
32.C 细节理解题.根据文章第五段的句子:I want you to build a fence-an 8-foot fence.I don't want to see his place or his face any more.可知约翰叫木匠给他建个篱笆,是不想再见到鲍勃.故选C
33.A 推理题:从倒数第二段的句子Then they met in the middle,taking each other's hands."I'm terribly sorry for what I have said and done.We should be good to each other,可知两个农民在桥上见面相互道歉,说明上文鲍勃认为约翰这个桥建的非常好,故选A
34.B 推理判断题.木匠从John的话语中得知他与Bob的矛盾,他没有建篱笆使矛盾加深,而是建桥将二人的矛盾化解.可知这个木匠是很聪明的,故选B
35.D 主旨大意题.文章讲述的是一对好友因为小矛盾关系破裂,在木匠聪明的行动下重归于好的故事.是建篱笆还是桥会有截然不同的两种结局,答案D既反映了矛盾又反映了和解的过程,符合文章主题.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.There's a red car parking in our neighborhood.Do you know______it is?(  )
A.whatB.whichC.whose

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.In the summer of 1848,in Guatemala,a man called Ambrosio Tut went into the forest,as he did almost every day.Tut was a gum-collector(树胶采集者),and his job was to (1)Bgum in the forest.To do this,he had to(2)Cthe trees.One day,he got to the top of one tree and something caught his eye.He looked out across the trees and saw the tops of some old (3)D.
Tut didn't really know what he had seen,but he knew it was something (4)BHe ran to tell the local governor (管理者),and together they walked into the forest.There they found Tikal(蒂卡尔),the city that the Mayans (玛雅) had built many hundreds of (5)Dbefore.
For a long time before that day,local people had known that somewhere in the forest there was an old Mayan city,(6)Bno one had seen it for centuries.Between 200and 900AD,the city of Tikal had been the center of Mayan civilization (文明) in the area,but then the Mayans (7)A.Nobody knows why!After 1000AD,the forest began to cover it and people (8)C that it was there.
Seven years before Tut looked out for the trees,two British people had gone to Guatemala and had written a report(9)DMayan treasures in the forest,but they didn't mention Tikal.Even earlier than this,local Indians had told European travelers about a great city hidden in the trees,but no one would listen to(10)D.Now the lost city had been found again.
1.A.look upB.look forC.look afterD.look through
2.A.cutB.plantC.climbD.paint
3.A.boxesB.treesC.peopleD.buildings
4.A.boringB.specialC.funnyD.terrible
5.A.daysB.weeksC.monthsD.years
6.A.andB.butC.soD.because
7.A.leftB.protectedC.changedD.created
8.A.worriedB.noticedC.forgotD.hoped
9.A.toB.ofC.forD.about
10.A.himB.herC.usD.them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.根据要求完成小作文,词数:约30词.
为办好今年的校秋季运动会,校体育部需要招聘体育部长,要求如下:
1.对体育感兴趣;2.擅长体育运动;3.善于与同学相处.
参考词汇:the autumn sports meeting,department of physical education,the sports minister(体育部长)
Wanted
In order to organize the autumn sports meeting,we need a sports minister.Are you interested in sports?Are you good at sports?Are you getting on wellwith your classmates?Please call Mr Li at 123-4567..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When people think about Japan,cherry blossoms(樱花)may come to their mind.The flower has become a symbol of the country.People all over the world would visit Japan and enjoy the beautiful flowers in early spring each year.Cherry blossom first grew in the Himalayas and in East Asia.Some say that the Chinese grew cherry blossom trees earlier than the Japanese.
In China,there are also many places to get a good view(景色)of the flower,so you don't have to travel to Japan to enjoy them.They Cherry Blossom Park on East Lake in Wuhan is the best-known.
The East Lake Park is the third largest cherry blossom park in the world,after Hirosaki Cherry Blossom Park in Japan and the Tidal Basin in Washington D.C of the United States.There are more than 5,000cherry trees in the East Lake Park.
In flowering time,visitors like walking or having a picnic under the trees.Some take photos with the flowers.Besides Wuhan,you can also enjoy cherry blossom in other places in China.Two of them are:Yuyuantan Park in Beijing and Cherry Blossom Avenue in Nanjing.

61.The earliest cherry blossoms appeared inA.
A.the Himalayas  
B.the United States
C.South Asia 
D.Washington D.C
62.You can't visit Japan for enjoying cherry blossoms inD.
A.March 
B.April
C.May 
D.July
63.In China,the most famous place to enjoy cherry blossoms isB.
A.Yuyantan Park 
B.The East Lake Park
C.Cherry Blossom Avenue
D.The Tidal Basin
64.During the flowering time of cherry blossoms in Wuhan,people can'tD.
A.go for a walk
B.have a picnic
C.take photos
D.grow trees
65.From the passage,we can learnC.
A.cherry blossom now is becoming a symbol of China
B.Japanese planted cherry blossom trees before Chinese did
C.there are over 5,000cherry trees in the East Lake Park
D.you can only enjoy cherry blossoms in two places in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.We had a terrible school trip last week.Some students were late.Then we waited half an hour for the school bus,but it didn't arrive.Finally,our teacher took us to take the subway.It took over an hour.When we arrived at the zoo,we were all tired and hungry.We wanted to see dolphins,but there weren't any.There were some really smart seals(海豹),but we didn't see the show because we arrived too late.We forgot our cameras,so we didn't take any photos.Then it started to rain,and no one had an umbrella.We didn't see many animals because of the rain.So we went for lunch.So we ate hamburgers.My friends also had some ice-cream.But I didn't have any,because I don't like it.I wanted French fries,but there weren't any in the shop.They were sold out!Finally we went back to school.We were wet,tired and stressed out.I didn't enjoy my school trip at all.

26.Why did the teacher take the students to take the subway?B
A.Because the students didn't want to have the trip.
B.Because the school bus didn't arrive.
C.Because the students didn't like taking the school bus.
D.Because the students didn't take cameras.
27.The students wereCwhen they arrived at the zoo.
A.excited     
B.happy      
C.tired      
D.lucky
28.What animal show was there at the zoo?B
A.Dolphin show.
B.Seal show.
C.Monkey show.
D.Panda show.
29.How was the weather after they arrived at the zoo?D
A.Sunny.
B.Cloudy         
C.Windy         
D.Rainy
30.What did the writer think of the school trip?A
A.Terrible.
B.Great.
C.Not bad.
D.Fun.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I remember       him once.But I can't remember      .(  )
A.to see; how I met himB.seeing; where I saw him
C.see; when did I see him   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.
into,enjoy,first,cut,make
In Yunnan,many people eat rice noodles for breakfast.To make this special food,you need to have rice noodles,chicken soup,chicken,lettuce and eggs.(56)First,wash the lettuce and cut it up.Next,(57)cutthe chicken into pieces.Then,(58)makethe chicken soup very hot,over 100℃.Then cook the eggs,meat and lettuce in the pot of hot soup,one by one.Finally,put the rice noodles (59)intothe soup.Now,it's time(60)to enjoythe rice noodles.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.They sometimesarguewith each other,but they are still good friends.(argument)

查看答案和解析>>

同步练习册答案