精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Plants are very important living things.Life could not go on if there were no plants.This is because plants can make food from air,water and sunlight.Animals and man cannot make food from air,water and sunlight.Animals get their food by eating plants and other animals.Therefore animals and man need plants in order to live.This is why we find that there are so many plants around us.
If you look carefully at the plants around you,you will find that there are two kinds of plants:flowering plants and non-flowering(不开花的) plants.
Flowering plants can make seeds(种子).The seeds are protected by the fruits.Some fruits have one seed,some have two,three or four,and some have many seeds.But a few fruits have no seeds at all.An example of a fruit without seeds is the banana fruit.
Most non-flowering plants do not grow from seeds.They grow from spores(孢子).Spores are very,very small.Some spores are so small and light that they can float in the air.We may say that spores are quite the same as seeds.When these spores fall on wet and shady(阴凉的) places,they usually grow into new plants.

25.What fact does the passage lead you to believe?D
A.Of all living things,animals are most important.
B.Spores are seeds.
C.All fruits of flowering plants have seeds.
D.Without plants,man will die out.
26.The paragraph following the passage will be aboutB.
A.how plants can make food from air
B.how spores grow into new plants
C.why some plants have no seeds
D.why non-flowering plants are more important than flowering plants
27.This passage is most likely to be taken fromC.
A.a story book    
B.a novel
C.a science magazine
D.a laboratory report.

分析 【文章大意】这篇短文中作者主要介绍了植物在自然社会中的重要作用,并且重点介绍了两种不同的植物,即开花的植物和不开花的植物以及各自的特点.

解答 25.D   细节理解题,根据文章第一段:Animals get their food by eating plants and other animals.Therefore animals and man need plants in order to live.可知动物要靠植物为食物,所以没有植物,人类就会灭绝.故选D.
26.B    细节理解题,根据文章最后一段:Most non-flowering plants do not grow from seeds.They grow from spores(孢子).Spores are very,very small.Some spores are so small and light that they can float in the air.We may say that spores are quite the same as seeds.When these spores fall on wet and shady(阴凉的) places,they usually grow into new plants.可知它讲述的是孢子是如何长成新植物的,故选B.
27.C    判断推理题.本文讲述的是植物的特点和分类,属于自然知识类,不会是医学和小说,也不会是实验报告,最可能是科学杂志里的内容.故选C.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Jane:Hello!
Mike:Hello!May I speak to Ann?
Jane:(1)Hold on,please./Wait a moment.
Ann:(A few seconds later) Hello!
Mike:Hello!Ann,this is Mike.Are you free tomorrow?
Ann:(2)Yes.What's up?
Mike:We are going hiking tomorrow.(3)Would you like to join us?/Would you like to go with us?
Ann:Yes,I'd love to.(4)When and where shall we meet?
Mike:Let's meet outside Zhongshan Park at 6:20tomorrow.
Ann:OK.See you tomorrow.
Mike:(5)See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

13.-I'm sorry,Mr.White.I made a silly mistake.
-Take it easy.No one isprefect.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.在周末,我经常和我的叔叔在电话里谈论学校的事情.(talk to…)I often talk to my uncle about my school on the phone on weekends..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.At any time,we should put safety  in the first place.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Will you be free this Sunday morning?
---        .I'll have to take part in the writing competition.(  )
A.I am afraid notB.I am afraid soC.I hope so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---Have you found your lost mobile phone?
---No,I haven't found        ,but I bought        this morning.(  )
A.one,thatB.it,oneC.one,it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.慈善义演将在今晚中央一套现场直播.
The charity showwill be covered live on CCTV-1this evening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Jay Chou sings very well.I like him very much.
--__________.(  )
A.So am IB.So do IC.So I amD.So I do

查看答案和解析>>

同步练习册答案