20.Jess really felt very happy.When he arrived at his seat in the classroom that morning,he found an invitation on his desk.It was from several of his classmates asking him to join them on a camping trip.This was the first time he was asked to join in an out-of-school activity.Why were they asking him now?Nobody seemed to like him.In fact,he had been so lonely that he drowned his feeling with food.As a result,he had put on a lot of weight,and this gave the kids something more to make fun of him.
Cindy,who was standing near Jess when he read the invitation,went out quickly to tell the others that the trick had worked.Everyone was pleased that Jess thought that was true.But there was no camping trip.The whole thing was made up.
At first,Cindy thought it was fun.But later,when Jess told her that he was going to buy a sleeping bag with his savings,Cindy had a second idea.She knew that Jess's family had little money,and she hated to see him spend his savings on something he would never use.Cindy also hated to tell Jess the truth.Her close friends would be angry with her.What could she do now?
41.The sentence"…he drowned his feeling with food"means"A".
A.he ate a lot to make himself feel less lonely
B.he asked for a lot of food from his classmates
C.he brought his food to his classmates
D.he had a lot of food to put on weight
42.What would happen if Cindy told Jess the truth?C
A.Jess would go on the camping trip himself.
B.Jess's family would be angry with Cindy.
C.Cindy might have trouble with her friends.
D.Jess would be thankful to his classmates.
43.If Jess really bought a sleeping bag,D.
A.everyone else would also buy one
B.it would be the best in the class
C.Cindy would pay for it
D.He would have it for no use
44.From the story we can guessB.
A.everybody would go camping in the class
B.Jess had few friends in the class
C.Cindy was Jess's best friend in the class
D.Jess joined in many out-of-school activities
45.The best title for this passage isC.
A.Jess and His School
B.Jess and His Friends
C.An Invitation for Jess
D.Jess and His Camping Trip.
分析 文章大意:
他是如此的孤单,班上似乎没有人喜欢他,
因为孤独,以至于迷上了吃东西,最后变得很胖.
为了户外活动,他打算买一个睡袋,他即使买了,以后也用不到.
如果她告诉Jess实话,他的朋友会对他非常生气,
解答 41.A,推理判断题,文中提到"he had been so lonely that he drowned his feeling with food"他是如此的孤单,以至于迷上了吃东西,所以他吃东西并不是为了增肥,而是不让自己变得更孤独,所以选择A.
42.C,推理判断题,文中提到"Her close friends would be angry with her"如果她告诉Jess实话,他的朋友会对他非常生气,由此可知要是告诉了Jess,他和朋友之间的关系就有麻烦了,所以选择C.
43.D,推理判断题,文中提到"she hated to see him spend his savings on something he would never use"表明他即使买了,以后也用不到,所以选择D.
44.B,推理判断题,文中提到"Nobody seemed to like him"班上似乎没有人喜欢他,所以应该是有很少的朋友,选择B.
45.C,推理判断题,文中是从一封恶作剧的邀请函开始,讲述自己的遭遇和为邀请的户外活动做的准备,所以选择C.
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题