精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

I have a friend named Monty Roberts who owns a horse ranch (牧马场). The last time I was there he told me his story.

When he was young, his family is too poor to have a house to live in. One day when he was in a high school, he was asked to write a paper about what he wanted to be and do when he grew up. That night he wrote a seven-page paper describing his goal of owning a horse ranch. He also drew a picture to show a 4,000-square-foot house that would sit on a beautiful farm. The next day he handed it in to his teacher. Two days later he received his paper back. On the front page was a large red F. Roberts asked, “Why did I receive an F?” His teacher said, “This is an unrealistic (不现实的) dream for a young boy like you. Owning a horse ranch requires a lot of money.” Then the teacher added, “ If you rewrite this paper with a more realistic goal, I will reconsider (重新考虑) your grade.”

The boy went home and thought about it for a long and hard time. He asked his father what he should do. His father said, “Look, son, you have to change your own mind on this.” Finally, after sitting with it for a week, the boy handed in the same paper, making no changes at all. He told his teacher “You can keep the F and I sill keep my dream.”

Monty said a lot of kids’ dreams can be stolen. Don’t let anyone steal your dream. Follow your heart, no matter what others think. Have enough gumption (毅力) till your dream comes true.

1.Who owns a horse ranch? _______________________________________

2.What was the boy’s dream? _______________________________________

3.When did he hand in his seven-page paper to his teacher? __________________

4.Why did his teacher give him an F?_______________________________________

5.What will you do to make your dream come true? ________________________

1.Monty Roberts

2.To a horse ranch and a 4,000-square-foot house.

3.The next day

4.Because his thought his dream unrealistic.

5.I will work hard and stick to my dream.

【解析】

1.小题1】细节理解题。根据文中I have a friend named Monty Roberts who owns a horse ranch (牧马场). 描述可知Monty Roberts有一个牧马场。

2.小题2】细节理解题。根据文中his goal of owning a horse ranch. He also drew a picture to show a 4,000-square-foot house that would sit on a beautiful farm.描述可知这个男孩的梦想。

3.小题3】细节理解题。根据文中The next day he handed it in to his teacher. 描述可知。

4.小题4】细节理解题。根据文中This is an unrealistic (不现实的) dream for a young boy like you. Owning a horse ranch requires a lot of money.” 描述可知.老师认为他的梦想是不现实的。

5.小题5】总结归纳题。通过阅读短文我们可以推测出作者的目的在于告诉我们要坚持自己的梦想。

考点:人物励志故事类阅读。

【点评】短文介绍了Monty Roberts在父母和老师认为他的梦想不可能实现的时候,他始终坚持自己的梦想,没有改变。最终他实现了自己的梦想。告诉我们每个人都不能轻易放弃自己的梦想。其中100题为总结归纳题,学生应站在作者的立场上,写出答语。其它题型为细节理解题。通过问题能在文中找到相关信息确定答案。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏盐城景山中学九年级上第三次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---How long can I ____the book ?---For two weeks .

A. borrow B. lend C. keep D. buy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋外国语学校九年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

——It seems that your daughter shows ________ interest in playing ________ violin.

——Exactly. Her teacher says she has __________ gift for music.

A. a; the; a; /

B. an; the; a

C. a; a; a

D. an; the; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋城南初级中学九年级12月阶段测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

When I got to the cinema, the film _______ for five minutes.

A. have begun

B. had begun

C. has been on

D. had been on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋城南初级中学九年级12月阶段测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---Shall we meet at the station at 8 a.m.?

---In fact, we ________. The train _______ until 10 a.m..

A. mustn’t; doesn’t leave

B. mustn’t; leaves

C. needn’t; won’t leave

D. needn’t; will leave

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如东县袁庄初级中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

1.--Oh, my God! We have missed the last bus. What shall we do?

--I’m afraid we have no ____________but to take a taxi.

2. After his senior high, Simon wants to go on to study in Beijing ___________(大学).

3.I don’t know there is a ___________(关系) between colours and moods.

4.What __________(be important) most is to listen carefully in class.

5.Do you have any ____________ (勇气) to say sorry to your father?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如东县袁庄初级中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

There are many kinds of clubs in our school for you to choose from. Which one would you like ________?

A. to be B. to attend C. to take part in D. to join

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年湖北黄冈市八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:书面表达

小记者Tom对王玲玲和刘丽丽进行了一次采访,下面是Tom的采访记录, 请你根据表格中的信息, 完成一篇作文,描述一下她们作为最好朋友的相同之处和不同之处。

Wang Lingling

Liu Lili

tall

tall

long straight hair

short straight hair

likes reading

likes sports

popular

popular

outgoing

outgoing

serious

funny

hard-working

smart

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年湖北黄冈蔡山一中七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—_____ under the desk?

—No, they aren’t.

A. What’s

B. Where are

C. Is the schoolbag

D. Are those keys

查看答案和解析>>

同步练习册答案