精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.
friend     million      do       interest      suppose
Hi Grace,
How's it going?Sorry I haven't emailed for a while,but I had so much to do!
I had told you about my decision to take up a sport.I knew I wasn't fit and I wanted to get some exercises.But that wasn't the only reason that I decided to do a sport.Students who play sports do better at school.(81)F  Exercise also helps learning and memory.
(82)B  First,I tried soccer.I had played a bit of soccer before and I thought it would be too bad.I knew I couldn't run very long without feeling tired.On the first day,I was able to run for the first ten minutes,but then I was so tired that I couldn't even kick the ball!
Then,I tried volleyball.(83)D I was able to run for the first twenty minutes and I wasn't the slowest runner in the team!After a few weeks,I could run faster and longer.I was doing better and feeling better.(84)E  Maybe I'm not a team sport person after all.
Finally,I tried kung fu.It's a great sport that exercise the body and the mind.You learn to follow instructions carefully and do what you are asked to do.This is the right sport for me!(85)G  I feel so confident that I even showed some moves to the class last week.Can you believe it?
I hope you are OK!Write and let me know what you've been doing!
Bye for now!
Kristie
A.I got very excited about soccer.
B.But I couldn't decide on a sport.
C.Running helps me to keep fit.
D.Things were a bit better this time.
E.Then I found volleyball terribly boring.
F.They are more confident and less stressed.
G.I practice twice a week and I haven't missed a class.

分析 【文章大意】这篇短文讲述的是作者寻找适合自己的运动项目的经历.跑步、足球都不适合作者,排球打得越来越好,然后却发现排球太乏味.终于作者寻找到了适合自己的即:练习功夫.

解答 81.F.推理判断题.根据前文:Students who play sports do better at school.可知进行体育运动的学生学习更好.F项是承接这一句继续叙述这些学生的内容,表示他们更自信更少压力,故选F,
82.B.推理判断题.根据下文:First,I tried soccer.I had played a bit of soccer before and I thought it would be too bad.I knew I couldn't run very long without feeling tired.On the first day,I was able to run for the first ten minutes,but then I was so tired that I couldn't even kick the ball!可知跑步、足球都不适合作者.所以此处B项表示但我不能决定哪种运动更适合自己,故选B.
83.D.推理判断题.根据下文:I was able to run for the first twenty minutes and I wasn't the slowest runner in the team!After a few weeks,I could run faster and longer.I was doing better and feeling better.可知作者选足球时只能跑十分钟,换成排球能跑20分钟,情况比上次好些.故选D.
84.E.推理判断题.根据下文:Maybe I'm not a team sport person after all.可知作者说自己根本就不是一个团队运动员,可知作者对排球也产生了厌烦,故选E.
85.G.推理判断题.根据第五段:Finally,I tried kung fu.It's a great sport that exercise the body and the mind.You learn to follow instructions carefully and do what you are asked to do.This is the right sport for me!(85)I feel so confident that I even showed some moves to the class last week.Can you believe it?可知作者不但感觉自信,还能在上周一堂课上表演动作,说明喜欢练习功夫,一直坚持没有缺课.故选G.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.What thediscovery(发现) of gravitational waves(引力波) means a huge breakthrough in the history of physics.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-What will the weather be like tomorrow?
-The TV says it is going to be even ____.(  )
A.badB.badlyC.worseD.worst

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-I hear it's not easy to get a ticket for Zootopia.
-Exactly.The film is the _____ this year.(  )
A.more excitingB.less excitingC.most excitingD.least exciting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.---What is your plan for this weekend?
---I'm goingabroad(到国外) on business.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Could you tell me ________ useful advice to learn English well?(  )
A.theB.aC.anD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-When _______ this stone bridge______?-In 1935.(  )
A.did; buildB.was; builtC.does; buildD.is; built

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The plan we        seems to be a big success.(  )
A.carried awayB.gave outC.carried outD.gave in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Which do you like better,juice or coffee?
-__________is OK.Thank you!(  )
A.BothB.NeitherC.EitherD.All

查看答案和解析>>

同步练习册答案