精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.My grandfather Jack is 96years old,and he has had an interesting life.He has travelled a lot in his life in the Far East.He visited the Taj Mahal in India and the Pyramids in Egypt.He hunted (狩猎) lions in Africa,and rode a camel in the Sahara Desert.He says the most beautiful place he has travelled to is Kathmandu in Nepal.
Jack has married twice.His first wife died when she was 32.He met his second wife Maria while he was cycling round France They have been married for 50years,and they have lived happily in a small village since they got married.
Jack says that he has never been ill in his life.The secret of good health,according to my grandfather,is exercise He goes swimming every morning.He has done this since he was a boy.He also has a glass of wine every night!Perhaps that is his secret!
51.What kind of life has Jack lived?B
A.A short life.
B.An interesting life.
C.A lonely life                        
D.A poor life.
52.Which of the following does Jack think is the most beautiful place?A
A.Kathmandu.
B.The Pyramids
C.The Sahara 
Desert.D.Taj Mahal
53.How many times has Jack married?B
A.Once.
B.Twice.
C.Three times.
D.Four times.
54.Where did Jack meet Maria?C
A.In India.
B.In Nepal.
C.In France
D.in Egypt.
55.What does Jack do every night?A
A.He has a glass of wine.
B.He goes swimming
C.He hunts lions.
D.He rides a camel.

分析 本文叙述了作者96岁的爷爷杰克的有趣生活.他一生去过很多地方,结过两次婚.由于坚持锻炼,他从未生过病.

解答 51-55BABCA
51题答案:B细节理解题.根据文章第一句"My grandfather Jack is 96 years old,and he has had an interesting life."可知Jack过着有趣的生活,故答案选B.
51题答案:A细节理解题.根据第一段最后一句"He says the most beautiful place he has traveled to is Kathmandu in Nepal(尼泊尔)."可知Jack认为最美丽的地方是尼泊尔首都加德满都.故选A.
51题答案:B细节理解题.根据"Jack has married twice."可知他接过两次婚.故选B.
51题答案:C细节理解题.根据"He met his second wife Maria while he was cycling round France."可知他是在法国遇见的Maria,故选C.
51题答案:A细节理解题.根据"He also has a glass of wine every night!"可知他每晚和一杯酒,故选A.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Tommy has a pen,          ?(  )
A.hasn't heB.isn't heC.doesn't heD.wasn't he

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.She isfrienly  (friend) to me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.
with  language  understand    use  if   make    kind   help  another    in     they   unless
There are a lot of (66)languagesin the world.But the most widely spoken language is English.Many people u(67)understandand use it all over the world.Indeed,English is a very important and(68)useful language.(69)Unlesswe know English,we can hardly travel anywhere and we will have difficulty (70)makingourselves understood.English is greatly used in study of all(71)kinds of subjects.Several books are written(72)inEnglish every day to teach people many useful things.Therefore,the English language has (73)helped to spread(传播) knowledge to all parts of the world.
English has also served to bring together the different peoples of the world by helping (74)themto talk with one (75)another.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Mr.Smith lives in a village(村庄),but he works in a big city.He goes to work by train every morning and comes home in the same way.This morning,when he is reading his newspaper (报纸) on the train,a man behind him says"hello"to him and begins to talk to him,"Your life is not interesting,is it?You take the same train every morning,and you always sit in the same seat and read the same newspaper.""How do you know all that about me?"Mr.Smith says angrily(生气地)."Because I always sit in the same seat behind you."the man answers.
51.Mr.Smith worksC.
A.in a town   
B.in a village    
C.in a city  
D.in the country
52.He comes back home from workD.
A.by ship    
B.by bus        
C.on foot      
D.by train
53.When he is on the train,Mr.Smith oftenB.
A.reads books         
B.reads newspaper
C.talks to others       
D.listens to others
54.Mr.SmithB.
A.likes the man very much       
B.likes reading newspapers
C.doesn't like the man at all       
D.has much money
55.The man knows Mr.Smith becauseC
A.he is Mr.Smith's good friend.
B.he works in the same factory.
C.he sits behind Mr.Smith on the same train every day.
D.they live in the same village.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Though the desk had a broken leg,the boy felt happy to get it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Neither of my parents went to work.They stayed at home,looking after my grandma who was ill.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.I feel so terrible,because I have many rules at home and school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Max is one of         teachers in our schoo1.and he teaches better than         teacher
here.(  )
A.famousest;anyB.the famousest;any other
C.the most famous;any otherD.the more famous;the other

查看答案和解析>>

同步练习册答案