精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.When was the last time you saw three men running down a forest trail(小径)in the rain wearing flipflops(拖鞋)?That's what my friend Brandon,Josh and I were doing last autumn.We were looking for a waterfall(瀑布).We didn't have much time to get to the waterfall and back,so we were running.We were wearing flip-flops to prevent our shoes getting dirty.
It was raining,but lightly.It kept us cool as we climbed over giant stones and through a shallow(浅的)stream.We followed red arrows(箭头)and crossed that stream several times,walking on toward the promised waterfall.Time was not on our side,howevr,and we were forced to turn around.As we started back,we looked at the shallow stream we had just crossed.Where did this rushing river come from?That was when we realized a flash flood was around!
In the few minutes the water rose at a fast speed.Now there were no big stones tobe seen-only what looked like lumps(隆起)covered with rushing water.We had no choice but to move our way back carefully in the rushing water-in flip-flops.We had crossed the stream not once or twice,but six times in search of a waterfall that we never even reached!
With most of the crossings,we needed each other's help if we didn't want to be washed away by water.Wet all over,we felt relaxed after we made the last crossing.
"My dad always told me to keep off a river when travelling in the rain."Josh said as we hurried back down the path.
"Why didn't you tell us that earlier?"I laughed.
"Would it have made a difference?"came the reply.
He had a point.
26.Why were there no big stones to be seen in the stream when they came back?C
A.The big stones were moved away by someone else.
B.They were runningtoo fast to notice the big stones.
C.The big stones were covered with rushing water.
D.The big stones were washed away by rushing water.
27.Why didn't they find the waterfall in the end?D
A.Because they were short of time.
B.Because they were wearing flip-flops.
C.Because Josh kept warning thm not to go any further.
D.Because the flood prevented them from going forward.
28.We can infer(推断)from the passage that the writer and his friendsD.
A.were crazy about outdoor activities      
B.made full preparations before the trip
C.crossed rushing water easily in the end  
D.had much experience in travelling in the rain.

分析 文章大意:这是一篇记叙文.主要讲我和两个朋友去年秋天寻找瀑布的事,途中遇到了大雨,发了洪水,找不到标记,不得不想办法远离危险.结果还是没有到达目的地.

解答 26.答案:C.细节理解题.根据Now there were no big stones tobe seen-only what looked like lumps(隆起)covered with rushing water现在没有大石头只能看到看起来像肿块覆盖着湍急的水.可知看不见大石头是因为它被洪水覆盖了.答案是C.
27.答案:D.细节理解题.根据That was when we realized a flash flood was around!那时我们意识到一场山洪泛滥!可知,没有找到瀑布是因为洪水阻挡了我们前进.答案是D.
28.答案:D.推理判断题.根据We had crossed the stream not once or twice,but six times in search of a waterfall that we never even reached我们曾横渡过一次或两次溪流,但六次寻找我们也从未到达.可知应该是有很多经验了.答案是D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Miss Zhou is ourscience (科学)teacher.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.How does Mary get to there?C get to there 改为 get there
A            B          C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.如今已经有机器人在工厂工作.
Today thereare already robotsworking infactories.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.请你扫地好吗?
Could you pleasesweep thefloor?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.他们两个人都没有把午饭吃光.太浪费了!
Neither of them ate up the lunch.What a waste!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.这位裁缝以做非常好的服装而出名.This tailoris famous for making very nice suits.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.The Great Wall is a good placeto visit (visit).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.He sleeps nine hours every day.(一般疑问句)
Does  hesleep nine hours every day?

查看答案和解析>>

同步练习册答案