Are you the only child in the family? If so, you are the most important in your family.
Parents are the closest people to you in the world. But a lot of middle school students have a problem. They feel they are not as close to their parents as before. They even don’t think their parents are fair (公平的) to them.
?Some students complain that their parents often say a lot to them, but never listen to them. Some say their parents don’t allow them to play computer games when other people are doing it. Others say when they are making phone calls to friends, their parents like to ask if they’re speaking to a boy or a girl. These make them very unhappy. Some students even decided to leave home because they’re afraid to tell their parents when they have done something wrong, particularly(尤其) when they do badly in exams. Then they usually think running away is the only choice(选择). But they don’t know running away may bring them some more problems. Problems are parts of life. Here are some suggestions for you to solve your problems.
?◆Find a good chance to talk with your parents. Don’t be afraid to tell them your feeling.
?◆Keep a diary to help you understand more about yourself and your feeling.
?◆Get help from others like good friends or teachers.
?◆Show your parents you are growing up. Then they will feel you are no longer a small child.
?If you follow the advice, you will have a happy life and never think of running away.2·1·c·n·j·y
1.According to the article,______ are the closest people to an only child.
A.parents B. classmates
C. teachers D. grandparents
2.Which of the following is TRUE?
A. Parents don’t love their children now.
B. Some students don’t think their parents are fair to them
C. Middle School students don’t have any problems.
D. Parents often ask their children to play computer games.
3.We’d better __________ if we have problems.
A. leave our parents B. quarrel with our parents
C. talk with our parents D. run away from home
4.Why does the writer advise us to keep a diary?
A. Because it is our homework.
B. Because it can help us practice writing.
C. Because we like keeping it.
D. Because it can help us understand ourselves better.
5.The article is about some middle school students’ _______.
A. friends B. hobbies C. parents D. problems
1.A
2.B
3.C
4.D
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文主要为我们讲述的是,现在的独生子女多了,对他们来说,家人是非常重要的。但是在生活中这些学生经常会遇到一些问题,那么作者给我们提了一些建议,应该如何处理这些问题。
1.细节理解题。根据短文第二段的第一句话Parents are the closest people to you in the world.可知,在独生子女的家庭中,父母是孩子最亲近的人。故应选A。
2.细节理解题。根据短文中第二段的最后一句话They even don’t think their parents are fair to them.可知,很多学生认为他们的家长对他们是不公平的,故B选项的表达是符合文意的。B、C、D的表述不符合文意。
3.细节理解题。根据短文中给出的第一条建议Find a good chance to talk with your parents. Don’t be afraid to tell them your feeling.可知,当学生们遇到问题的时候,应该找机会和父母谈一谈,不要害怕把自己的感受告诉给父母。故选C。
4.细节理解题。根据短文中给出的第二条建议Keep a diary to help you understand more about yourself and your feeling可知,记日记可以帮助我们更多的了解自己和自己的感受。故选D。
5.主旨大意题。这篇短文主要为我们讲述的是,现在的独生子女多了,对他们来说,家人是非常重要的。But a lot of middle school students have a problem.但是在生活中这些学生经常会遇到一些问题,那么作者给我们提了一些建议,应该如何处理这些问题。故应选D。
考点:教育类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014届广东深圳石岩公学九年级下学期3月份质量检测英语卷(解析版) 题型:其他题
Would you mind closing the door? __________. It is hot outside ,don’t let the cool air out.
A. No, you’d better not B. No, not at all
C. Yes, never mind D. Yes, of course not.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届山东省临沂市莒南县九年级上阶段性检测英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—How do you study _________ a test?
—I often study _______ a group.
A.to; for B.for; at
C.at; in D.for; with
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届山东省临沂市沂水县九年级第一学期期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Do you know the price of the ticket?
—Yes.Each ________ ¥180.
A.pays B.costs
C.takes D.spends
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届山东省临沂市沂水县九年级第一学期期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Who taught French?
—Nobody.She learned all by________.
A.herself;her B.she;herself
C.her;herself D.her;she
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届山东潍坊市初三第一学期学情检测英语卷(解析版) 题型:单项填空
----________, everyone ! I have some good news to tell you.
---- What’s it ?
A. Listen to B. Hear C. Hear of D. Listen up
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届山东潍坊市初三第一学期学情检测英语卷(解析版) 题型:单项填空
people visit the museum every day.
A. Million of B. 3 million C.3 millions D. 3 millions of
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届安徽省十大名校九年级第四次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Give me a call to let me know you got home safely .
— All right ,_____
A.I will !B.I surely do !C.Maybe not !D.impossibly !
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届安徽巢湖柘皋中心学校第二学期初三第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空
He told me that he ______ never ______ such a good film before.
A. had, seen B. have, seen C. was, seen D. would, seen
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com