精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 Chen Hui, Zhao Mei, Li Nan and Yu Jing are good friends, but they eat different foods for lunch. Here is their lunch menu (菜单).

Name

Food

Place

Price(yuan)

Chen Hui

rice, chicken and carrots

Meiwei Restaurant(饭店)

12.00

Zhao Mei

dumplings(饺子)

Hongmao Restaurant

14.00

Li Nan

a hamburger

Jiazhou Restaurant

15.00

Yu Jing

tomato and egg noodles

Baixing Restaurant

10.00


(1)What does Zhao Mei eat for lunch?
A.Rice, chicken and carrots.
B.Dumplings.
C.A hamburger.
D.Tomato and egg noodles.
(2)Chen Hui has lunch in ______ Restaurant.
A.Meiwei
B.Hongmao
C.Jiazhou
D.Baixing
(3)Li Nan's lunch is ________ yuan.
A.10
B.12
C.14
D.15
(4)The Chinese meaning (汉语意思) of “different” is “______”.
A.甜的
B.辣的
C.不同的
D.难的
(5)Which of the following is TRUE?
A.Chen Hui doesn't eat carrots for lunch.
B.Li Nan eats noodles for lunch.
C.Zhao Mei's lunch is the most expensive.(最贵)
D.Yu Jing's lunch is the cheapest.(最便宜)

【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)C
(5)D
【解析】这篇短文中告诉我们陈慧、赵梅、李楠和于静四个好朋友午饭都吃了什么、在哪里吃的以及花费的价格。
(1)B细节理解题。从图表中找到Zhao Mei,然后在Food这一栏中,我们可以知道她午饭吃的是饺子。故应选B。
(2)A细节理解题。从图表中找到Chen Hui,然后在Place这一栏中找到她吃饭的地方,我们可以知道应选A。
(3)D细节理解题。从图表中我们找到Li Nan,然后在Price这一栏中找到她吃饭的价格,我们可以知道她午饭花费了15元。故选D。
(4)C词义猜测题。根据划线单词所在的句子和图表的内容可知,Chen Hui, Zhao Mei,Yu Jing和Li Nan是好朋友,但是他们的午饭吃的东西是不一样的。different是不同的,故选C。
(5)D推理判断题。根据图表中于静吃饭的花费可知,她午饭花费了10元,是四个人当中最便宜的,因此D正确;根据陈慧的午饭食物可知,她中午吃了胡萝卜,故A不对;根据李楠的午饭可知,她中午吃的是汉堡包,不是面条,故B不对;根据赵梅的花费可知,她午饭花费了14元,然而李楠的午饭花费了15元,因此赵梅的花费不是最贵的。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 —I want to know if Maria ______ us in the fashion show tonight.

—I believe if she ______ her homework, she will join us.

A. joins; finishes

B. will join; finishes

C. joins; will finish

D. will join; will join

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容从方框中选择恰当的单词填空,使短文完整、通顺,有的需要变换形式。

teach,why,exercise,maybe,team


You are busy with schoolwork every day.That's you should know how to relax.Here are some helpful ideas.
Do sports.You should do someafter school.Why not choose to play ball games,such as basketball?You can work together.I believework is good for you.
Enjoy something.You may try to cook and your parents would be happy to be your . You may write or draw something.Then you will think about the ways of doing so. this is a new start for you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】短文填空。

Every year, thousands of people offer volunteer service. These volunteers play an important 【1】 in our society because they help the old, the young, the sick and the disabled to 2 their problems.

Volunteers usually help in many different 3 . They may give people advice, offer friendship to the young, 4 money, plant trees,visit the home for the elderly, work 5 an assistant in a school or nursing home and do many other things.

Volunteering can be a few 6 a week or a few hours a month, time during the day, evenings or weekends, 7 full time or part time. Anybody who is willing to 【1】 people in need can become a volunteer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用方框中所给词的适当形式填空,使短文完整正确(每个单词限用一次,每空只填一个单词。)

relaxing, a, with, be, he, do , have, we, play, tomato,

Hello, everyone! I am Bob. This is my brother. name is Jim. He is 18-year –old boy. He hamburgers for lunch. I like French fries, but Jim doesn't. I don't like eggs for breakfast, but he . I like fruit for breakfast. We like and salad for dinner. After dinner, we like basketball our parents. It's . Do you want our friend? Please email at 441353608@qq.com.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 Jane is a school girl. She is twelve. She studies at a middle school. She is in Grade Seven. She is a good girl. Jane gets up at seven in the morning. Then she has her breakfast. For breakfast she has eggs and a cup of milk. She doesn't have tea for breakfast.
After breakfast Jane goes to school. At twelve she comes home from school. She has lunch with her mother. For lunch she has hamburgers and salad. She likes salad, but she doesn't like hamburgers.
At seven she has supper with her father and mother. They have chicken and vegetables. Her father likes chicken, but Jane doesn't.
(1)Jane is a school girl in a ______.
A.primary school
B.middle school
C.university
D.college
(2)Jane has ______ for breakfast.
A.eggs and a cup of milk
B.eggs and tea
C.tea and milk
D.vegetables
(3)Jane comes home______.
A.in the morning
B.at noon
C.at night
D.in the evening
(4)Jane likes to eat______ for lunch.
A.hamburgers
B.milk
C.salad
D.eggs
(5)Jane has dinner with______.
A.her mother
B.her parent
C.her father
D.her parents

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】◆The Big Cake Show comes to the WestPoint Arena in Exeter, England, March 21-22. Hopefully, cakes of all sizes will be on sale and on show. An impressive list of famous cook sharing their great knowledge and skill includes Mary Berry, Paul Hollywood and Gregg Wallace. Tickets, from 12, can be bought online (bigcakeshow.com).

◆From January 27 to March 8, RHS Garden Wisley in Surrey, England has some special guests to brighten the winter: beautiful butterflies. Butterflies in the Glasshouse introduces a group of butterflies from other countries feeding on fruit and the juice-rich plants of the Exotic Zone, Tickets for adults are 13.20, for children are 6.60. For a family with 2 adults and 2 children, they should pay 32.75 in total. For groups of more than 10 adults, each should pay 10.80 (rhs.org.uk/wisley).

◆The week-long London Wine Week starts from May 18. Buy a 5 wristband (手带) to get a pocket-sized guidebook and discounted(折扣)wine at a around the capital. Partnering with London’s best bars and restaurants, we will be organizing events such as master classes and meet-the-maker time, and there will be a special offer to wristband wearers ( londonwineweek.com ).

◆The World Shakespeare Festival begins in April, with everything from foreign productions of Shakespearean plays at Shakespeare's Globe to Shakespearean plays at the Royal Opera House. Plays will run until the end of the year in London, Birmingham, Newcastle and Gateshead. And there’s a programme of events such as director talks and family workshops. Prices start from 60 (worldshakespearefestival.org. uk).

1Perhaps Paul Hollywood is ___________.

A. the event organizer

B. a beautiful butterfly

C. a famous cook

D. the cake show host

2If you want to buy wine at lower prices, you should _____________.

A. pay 5 for a card

B. buy a wristband first

C. get a guidebook

D. eat in London’s restaurants

3Which of the following activities lasts for the longest time?

A. The Big Cake Show.

B. The London Wine Week.

C. Butterflies in the Glasshouse.

D. The World Shakespeare Festival.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】我国不少城市正在推广公共自行车,提倡人们“绿色出行,低碳生活”。在漳州,越来越多的市民选择公共自行车出行。自行车给人们的出行带来了便利,但也出现了一些问题。请根据下面的图表, 写一篇80个词左右的短文,谈谈推广公共自行车的好处和存在的问题及你的愿望。
要求:语篇连贯,逻辑清晰,语言表达流畅。

好处

1)、停车方便

2)、节约能源,环保

3)、租或还都很快捷,花费少

4)、…

问题

1)、乱停放

2)、不爱护自行车

愿望

Now, public bikes are provided for people in many cities in China. In Zhangzhou, you can also find a lot of bikes around us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A
Tom lives in a town near New York. His father has a factory there and his mother is a doctor. He is seven and begins to go to school this September. The school is a little far from home and his father drives a car to take him to school five days a week. So he is never late for class and his teachers like him very much.
It is Monday today. Miss Green is teaching them to count from one to ten in the morning. Tom is studying hard. Soon he can count them. Miss Green is happy and asks," How many people are there in your family, Tom?"
Tom stands up and says, "Two, Miss Green."
"Who are they?"
"My father and my mother."
"Oh," Miss Green is surprised. Then she says, "There are three people in your family."
"But now I'm not at home. I'm at school, you know!"
(1)Tom's family lives _____________.
A.in New York
B.in a town
C.near a factory
D.near a school
(2)Tom's teachers like him very much because he ___________.
A.is never late for school
B.can count from one to ten
C.can speak English well
D.can answer questions
(3)Which is the best title (题目) of this story?
A.Two or Three
B.From One to Ten
C.A Happy Family
D.A Good Boy

查看答案和解析>>

同步练习册答案