精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Last year, some groups of students in their community made a survey about “How do people spend their free time?” The following diagrams show some results of it:

Diagram (1): Hours for people of different ages who surf the Internet in a week.

Diagram (2): Different days people go to the library. ( library attendance )

Diagram (3): Different sports people like.

D (1) D(2)

D (3)

1People aged spend the most time surfing the Internet every week.

A. 7~16 B. 17~30 C. 31~55 D. over 56

2The word “attendance” in Diagram (2) means “ in the library”.

A. the hours people spend B. the number of people

C. the number of books D. the days people spend

3How many people go to the library on Saturdays?

A. About 20%. B. About 40%.

C. Over 60%. D. More than 80%.

4Which of the following is TRUE according to the diagrams?

A. The fewest people like playing tennis.

B. Football is the most people’s favorite sport.

C. People seldom go to the library on weekdays.

D. The most people like playing basketball.

5The three diagrams show us the results of a survey about .

A. what people do every day B. people’s different habits

C. people’s different lifestyles D. how people spend their free time

【答案】

1C

2B

3A

4D

5D

【解析】本文介绍了一些学生对“人们如何度过业余时间”的调查结果。

1C

推理判断题。根据Diagram (1)柱形图里展示的内容,3155岁的人一周内上网的时间最长,故选C。

2B

推理判断题。根据Diagram (2): Different days people go to the library. ( library attendance )可知在Diagram (2)attendance表示的意思是在一周不同的日子里,去图书馆的人数,故选B。

3A

细节理解题。根据Diagram (2)可知在星期六去图书馆的人数占大约20%,故选A。

4D

推理判断题。根据Diagram (3):可知喜欢打高尔夫球的人占9%,喜欢打网球的人占9%,喜欢打乒乓球的人占12%,喜欢踢足球的人占17%,喜欢打羽毛球的人占20%, 喜欢打篮球的人占38%,因此喜欢打篮球的人数最多,故选D。

5D

概括归纳题。根据Last year, some groups of students in their community made a survey about “How do people spend their free time?” The following diagrams show some results of it: 可知这三个表向我们展示了对“人们如何度过业余时间”的调查结果,故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】(2013山东济南)Alicecould you help me ________ the meatI want to make some dumplings for dinner

—OKIll do it right away

Aput up

Bgive up

Cuse up

Dcut up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The number of the villagers here ________but many of them dont have jobs

Ais many

Bis large

Care many

Dare large

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】My mother________dinner when I got home.

A.was cooking

B.cooked

C.has cooked

D.cooks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

如今,中学生的学习时间长,压力大。上周你班学生对如何减压放松进行了讨论。大家提出了许多种减压放松的方法。请你以“How to Get Relaxed”为题,写一篇短文。

要求:1. 短文必须包括以上要点,并谈谈自己的看法;2. 词数80左右,文章题目和开头已给出,不计入总词数。

How to Get Relaxed

Last week we had a discussion about the ways to get relaxed. ________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】--- Do you want to eat here?

--- No. Just fish and chips to , please.

A. take up B. take away

C. take off D. take down

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】今年511日,你校组织了一次社会实践活动,部分学生选择去了红星农场(见导图一),其余学生选择去了科技博物馆(见导图二)。请根据你所选择的实践活动写一篇英语日记,记录当天的经历和感受。

导图一 导图二

注意:(1)日记必须包括你所选择导图的所有要点,并适当发挥;

(2)文中不得出现真实的人名和校名;

(3)词数:80 -100。日记格式及首句己给出,不计入总词数。

Friday, May 11th

Today I had a school trip.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】读万卷书、行万里路”,旅行是学习的最好方式之一。请以 "Travelling" 为题,根据以下思维导图的提示,写一篇短文,发表你的看法。

注意:1.要点齐全,适当发挥;

2.从思维导图 Sayings部分选择恰当的格言合理利用在短文中;

3.句子及篇章结构准确、连贯,书写规范;

4.词数:80-100词左右;

5.文中不得出现考生的真实姓名、学校及其它任何个人相关信息。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Jane helping her mom clean the house?

A、Does B、Is C、Do

查看答案和解析>>

同步练习册答案