In our life, we may meet person with different personalities(性格). What is your personality type? Read about the following and find out!
![]()
Dreamer thinks there is a “right” way to do things. This person wants to live in the “perfect world”. Many are good listeners and like to help others. Many Dreamers work as teachers, and often lead others. Famous Dreamers: Mohandas Gandhi, Angelina Jolie.
![]()
A Partner wants to be in a group. For this person, rules are important. They consider tradition to be of great value. Partners are often serious, careful people. Many do well as teachers, managers and police officers. Famous Partners: Queen ElizabethⅡ,Mother Teresa.
![]()
For Thinkers, understanding things is very important. They like to deal with problems and make new things. Thinkers can also be active. They like to win. They have very strong opinions(主张). Many Thinkers work as scientists, inventors and engineers. Famous Thinkers: Bill Gates, Stephen Hawking.
![]()
Artists want to be free. They don’t want to follow the rules all the time. They also like trying new things. Like Thinkers, many Artists have strong opinions. They are creative and do well as musicians and actors. Famous Artists: Cristiano Ronal
do, Madonna.
1.How many personality types are mentioned in the passage.
A. Three B. Four C. Five D. Six
2.According to the passage, when you need help, may give you a hand.
A. Dreamers B. Partners C. Thinkers D. Artists
3.You may choose a job as , if you are careful and serious.
A. a player B. an actor C. a police officer D. a scientist
4.If you are active and like to win, maybe you are similar to .
A. Gandhi B. Mother Teresa C. Bill Gates D. Madonna
5.Which could be the best title for the passage?
A. Famous People B. Personality Types C. Perfect World D. Job Choices
1.B
2.A
3.C
4.C
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了四种不同的人物性格类型。详细介绍了四种不同性格类型人的特点,并用名人加以补充说明。
1.细节理解题。结合全文可知文中一共提到了四种个性化的人物,故选B。
2.细节理解题。根据第二段Many are good listeners and like to help others.梦想家多数是好的听众并且喜欢帮助别人,故选A,梦想家。
3.细节理解题。根据第三段Partners are often serious, careful people. Many do well as teachers, managers and police officers.可知老师、管理者和警官通常都是严谨的细心的人,故选C,警官。
4.细节理解题。根据第四段Thinkers can also be active. They like to win. They have very strong opinions(主张). Many Thinkers work as scientists, inventors and engineers. Famous Thinkers: Bill Gates, Stephen Hawking.可知如果你有创造力而且喜欢赢,你可能就和比尔盖茨和霍金有共同点,故选C。be similar to与……相似。
5.标题归纳题。这篇文章主要介绍了四种人格类型,故选B,人格类型。
考点:文化类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014届山东省临沂市沂水县九年级第一学期期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Jia Meng used to keep a diary in Chinese.But one year ago,the l4-year-old girl from Heilongjiang began to write her diaries in English,because Jia found her mother was reading her diary secretly.She changed the language because her mother can’t read English.“It’s like killing two birds with one stone,”said Jia.“My privacy(隐私)becomes safe and my English improves a lot.”
Jia’s mother is not the only mom who reads her child’s diary.Recently, Renmin University of China had a national survey among over 2,300 parents.The results show that about 40% of parents read their children’s secrets.That’s why, like Jia,many teenagers try to find ways to protect their privacy.
Wu Lei,15,of Shanxi,keeps a diary, too.But he doesn’t write it on paper.He writes online, which he thinks it perfectly safe because his parents “know nothing about the Internet.”
Lu Huan,13.of Guangdong,said her parents always secretly listened to the talk between her friends and her on the telephone in theft room.To solve this problem,Lu asked her parents to buy her a mobile phone.
“Parents want to know what is going on in their children’s lives,”said Shao Xiaozhen,a teenage expert in Beijin9.“But sometimes they go about it the wrong way.” Shao suggested to teenagers that instead of hiding their secrets,talking to parents is a better solution.”If your parents know that you are safe,they’11 let you keep your secrets.”
1.Jia Meng writes her diaries in English in order to improve her English.
2.Recently, Renmen University of China had a national survey, and the results show that about 40% of parents read their children’s secrets.
3.Keeping a dairy online is the best way to protect their privacy according to the article.
4.Lu Huan asked her parents to buy her a mobile phone in order to protect her privacy.
5.Shao Xiaozhen thinks parents will let children keep their secrets,if they talk to parents and let parents know they are safe.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届安徽省十大名校九年级第四次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Is it true ?
1.Wearing the wrong type of glasses will do harm to your eyes .
This is not true for adults , although incorrect glasses may not be good for children under 10 . Ready-made glasses , and not wearing when you should , won’ t do harm to your eyes , but you may see better with glasses that are specially made for you .
2.Watching too much television is bad for you eyes .
This is not true. People with easily affected eyes may find they get red and aching from staring at a fixed distance for long periods , but there won’ t be any lasting effects .
3. Carrots will help you see in the dark. Carrots are rich in beta-carotene, which the body can change into vitamin A, too little of which can cause night blindness. However , people in most countries don’ t need to worry about vitamin A deficiency(缺乏), night blindness is more likely to be connected with another vision problem .
1.According to the passage , which of the following is TRUE ?
A.Ready-made glasses will do harm to one’s eyes.
B.Wearing the wrong glasses may do harm to children’s eyes.
C.The human body is unable to change beta-carotene into vitamin A.
D.Watching less television may do harm to children’s eyes.
2.Night blindness is most likely caused by _____ .
A.staring for long periods
B.too much beta-carotene
C.not enough vitamin A
D.vision problems
3.According to the article , eye problems can be corrected by _____ .
A.wearing specially-made glasses
B.performing eye exercises
C.cutting back on television
D.eating more carrots
4.Watching too much television can cause _____ .
A.night blindness
B.lasting eye problems
C.a number of vision problems
D.eye trouble for a limited time
5.The main purpose of this article is to _____ .
A.tell people of the importance of their eyes
B.tell people how to protect their eyes
C.tell people to have more carrots
D.tell people something more about their eyes
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届安徽省十大名校九年级第四次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Mother’ s Day is coming . I’ m thinking about _____ .
A.what present I gave herB.where we had a big meal
C.how I will give her a surpriseD.if I planned a party for her
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届安徽省十大名校九年级第四次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— It is said that Zhang Jiajie City will hold the next Winter Olympics .
— Really ,_____ .
A.Good job !B.It’ s up to you !
C.Congratulations !D.I’ m glad to hear that .
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届安徽巢湖柘皋中心学校第二学期初三第一次月考英语卷(解析版) 题型:完型填空
The little boy entered the house,unhappy.His mother was making cakes in the kitchen.She smiled as she turned around, but when she saw his face, “Tyler, happened? Is everything okay?”
“Nothing is okay, Mom.” said the boy, “Today in our science lesson, Mrs Green was talking about the .She said that the whole world is getting dirtier and that many animals and plants are .She wants us to think of something we can do to help them.I thought all the way home.But there is nothing I can do to make a difference.”
“ Let me tell you a story,” the mother said after thinking for a while. “One morning a man was walking down a beach,there he saw dying starfish covering the beach,they were pushed up by the waves and it was too far up for them to make their way back by themselves. The man shook his head as he walked along. ‘What a pity! So many starfish will die on the beach.’ The man felt very for those starfish.He went on walking and just at that time he was to find a boy in front who was throwing the starfish back into the sea as as he could
.‘How silly you are! My son,’ the man said, ‘there are so many starfish, can you throw all of them back?’ The boy didn’t stop but kept throwing. ‘Though I can’t help them all, I can help this one,and this one, and this one.’ said the boy. Thinking for a moment, the man to help return the starfish to their home. He smiled and said to himself ‘Sometimes the biggest lesson in life comes from the person.’”
1.A. shouted B. stopped C. asked D. cried
2.A. who B. what C. where D. when
3.A. air B. land C. water D. environment
4.A. dying B. death C. dead D. die
5.A. two thousands B. thousands of C. thousand D. two thousands of
6.A. happy B. angry C. sorry D. tired
7.A. afraid B. surprised C. sad D. happy
8.A. slow B. soon C. fast D. far
9.A. began B. continued C. forgot D. remembered
10.A. happiest B. smallest C. kindest D. smartest
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届安徽巢湖柘皋中心学校第二学期初三第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空
—Smoking is bad for your health. —You’re right. I decide to .
A. give it out B. give it away C. turn it off D. give it up
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014学年重庆市七年级下阶段性测试(一)英语试卷(组卷版) 题型:阅读理解
Hi, I am Eric. I went on a vacation last week. It was excellent. I visited my grandparents in the countryside. Here I went fishing every day. The river runs slowly and is very clean. And I fed the sheep with my grandpa on the farm. It was so much fun. The weather was great and the air was so fresh. I watched the stars at night. They were so beautiful. The best things in life are free!
1.Did Eric watch the stars at night?
_______________________________________________________
2.What did he do every day?
3.How was Eric’s trip last week?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014学年贵州省八年级下期末模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
After the earthquake, plenty of food and medicine to people in need.
A. were given up B. were handed in
C. were handed out D. were given in
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com