精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.A man came home from work late,tire d,to find his 5-year-old-son waiting for him at the door.
"Daddy,how much money do you make each hour?"
"If you must know,I make 20 dollars each hour."
"Oh,"the little boy replied,with his head down.He thought for a moment,looked up and said,"Daddy,could you lend me 10dollars?"
The father was furious,"If you asked for the money to buy a toy or some other rubbish,then go straight to your room and think about why you are being so selfish(自私的)!"
The little boy went to his room with no words and shut the door.After a short while,the father calmed down,and started to think,"Maybe he really needs to buy something and he didn't really ask for money very often."So he went to the little boy's room.
"Sorry!Maybe I was too hard on you just now,"said the man."Here's 10dollars."
"Oh,thank you,Daddy!"he said happily.Then,the boy took out some coins.When the father found that the boy already had money,he got angry again.
"Why do you want more money since you already have some?"the father shouted angrily.
"Because I didn't have enough,but now I do,"the little boy replied,"Daddy,I have 20dollars now.Can I buy an hour of your time?Please come home early tomorrow.I would like to have dinner with you."

根据短文内容,选择最佳答案.
56.How much does the boy's father make each hour?A
A.20dollars   
B.30dollars
C.40dollars
57.In this passage,the underlined word"furious"meansB.
A.quite happy                         
B.very angry                         
C.too excited
58.At first,the father refused to lend the boy any money becauseC.
A.the boy always borrowed money from him
B.he did not have enough money at that moment
C.he thought the boy would buy something of no use
59.The boy wanted to buyC with twenty dollars.
A.a new book for himself
B.a nice present for his father
C.an hour of his father's time
60.From the passage,we can infer (推断) that the boy's fatherB.
A.often played with his son              
B.spent little time with his son           
C.didn't love his son at all.

分析 短文讲述了一个小男孩像爸爸借钱,而爸爸误以为他想买一些没有用的东西.最后爸爸给是借给了男孩,而爸爸发现男孩的要求是,花钱买爸爸一个小时的时间,让自己早回家一个小时陪他吃晚餐,可想男孩渴望班的陪伴,渴望爸爸的爱.

解答 答案:56.A 细节理解题.根据Daddy,how much money do you make an hour?""If you must know,I make $20 an hour,"小男孩问爸爸,工作一个小时可以得好多钱?,爸爸说:如果你必须要知道,我工作一小时20美元.可知爸爸工作一个小时20美元.故选A.
57.B 词义猜测题.根据The father was furious,"If you asked for the money to buy a toy or some other rubbish,then go straight to your room and think about why you are being so selfish(自私的)!"如果你用这个钱去买玩具或者其他东西,回到房间想一想为什么你这么自私.可知他爸爸很愤怒、生气.故选B.
58.C 细节理解题.根据If you asked for the money to buy a toy or some other rubbish.如果你要钱买玩具或其他垃圾.可知爸爸认为他儿子会用这个钱买一些无用的东西.故选C.
59.C 细节理解题.根据"Daddy,I have $20 now.Can I buy a n hour of your time?,"爸爸,我有20美元现在.我可以向你买一个小时的时间吗?可知男孩要买一个小时的时间.故选C.
60.B 细节推断题.根据这篇文章内容我及其句子the little boy replied,"Daddy,I have 20dollars now.Can I buy an hour of your time?Please come home early tomorrow.I would like to have dinner with you."小男孩回答,"爸爸,我有20美元现在.我可以向你买一个小时的时间吗?明天请早一点回家,我想和你一起吃晚餐.可知男孩的父亲花费很少的时间陪男孩.故选B.

点评 在理解文章的基础上,要重点突破--归纳主旨大意技能,因为推断是以整体理解为基础的推断能力.应观察全文的结构安排,理解文章浓墨重笔写的"重心",考虑文章组织材料及支撑性细节是服务于什么的,分析故事的发展结局都是围绕什么中心大意来安排的.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.当今社会大力倡导大家节约用水,请你阐述一下为什么要节约用水,结合自己的实际谈一下你是如何节约用水的,并向大家发起节约用水的倡议.字数80-100.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.根据下面短文,将短文中划线部分的句子译成中文
According to American food writer Michael Pollan,the best-tasting,freshest food you can eat is from the garden.(84)He just published a new book about healthy eating for kids.The book tells where our food comes from and how kids can eat healthily.
Here are some of his suggestions:
A:Try not to eat anything your grandmother wouldn't recognize as food.
B:Try to eat packaged(包装) food with more than five ingredients.
C:Try to stay away from foods and drinks that contain a sweetener called high  fructose corn syrup(果葡萄浆).It makes you fat easily.
D:Try to eat more fresh foods.A food made to last forever is usually full of chemicals.Food should be alive,and that means it should be with Read Labels(标签).(85)Pay attention to where your food comes from and how it was grown.
84.他刚出版了一本关于孩子健康饮食的新书.85.注意你的食物的来源地及如何种植的.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Let the Kids Plan the Vacation
Lots of parents will take their kids on educational vacations this summer.But there is another way to make the family vacation a learning experience:Let them plan the trip.
First tell them to choose where they will go,figure out how to get there and back,and plan the trip.Then,they must tell their parents about the idea.
Give them a last time to come up with their own idea.They will use research and geography skills to describe possible destinations(目的地).Math skills will help the m figure out how to fit the trip of their dreams into their budget(预算).Older kids can predict how much gas a trip will require.Younger ones can tell the difference in price of the hotel rooms.This project will also require children to work together.
Once they come up with a destination,encourage them to create a travel guidebook showing the area attractions they hope to visit.This will help develop language,writing,and other skills.Give them some guidebooks to use as an example.
After they return,have your kids give you feedback(反馈信息) about the vacation.Did they enjoy it more because they planned it?Would they do something different next time?What did they learn?

51.Letting kids plan their own trip canA.
A.be a learning experience for them       
B.make them love their parents more
C.teach them how to read the timetable   
D.show that they've been adults
52.The underlined part"figure out"in the article may meanD.
A.卖掉    
B.分发   
C.查阅    
D.计算出
53.According to the third and fourth paragraph,when kids plan their trip,it canB.
A.let them know the use of time      
B.improve their different skills
C.make them learn how to dream     
D.get much money from parents
54.Kids must do the things in the second,third and fourth paragraphsC.
A.in the travel company    
B.after the vacation
C.before the vacation   
D.with their teachers
55.The parents should tell kids toB after the trip.
A.dream of the trip             
B.write the feedback
C.give back the rest money       
D.us an example.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Is there some  one you hate?Well.Maybe you don't really hate them.But you get really angry every time you think of them.If you don't let this anger go,it can turn into bitterness(痛苦).
Bitterness appears when we can't forgive someone who has hurt us or made us angry.Someone might say or do something that hurts us.But instead of controlling he anger,we keep t deep inside.Before long,a bitter feeling begins to grow.We may think we are hurting that person by criticizing(指责)him or her often,but we are really only hurting ourselves.
Bitterness can not only lead to serious health problems such as heart disease,but also hurt out relationships with friends and family members.No one enjoy being around an angry person for very long.
If you see bitterness in your life,here are some ways to deal with it.
Accept it
Instead of trying to deny your anger,make it clear to yourself and accept it.See your anger for what it is and quickly deal with it.
Stop making excuses for it
You may feel you have a right to be angry.You may think you are right and the other person is wrong.You may even secretly enjoy making the other person look bad.But in the end,bitterness hurts you much more than the other person.The bitterness will hold you back.and the other person will go on with his or her life.
Forgive and forget it
You probably can not completely put the anger out of your mind.But you can decide to forgive the other person.Forget it and move on.You'll enjoy better health and peace of mind.

根据短文内容,选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内.
56.According to the passage,we might get angry when someoneD.
A.holds us back                            
B.forgets us
C.doesn't like us                          
D.hurts us
57.Bittemcss comes fromB
A.our health problem like heart disease
B.the anger that lives deep inside our mind
C.the person who says something that hurts us
D.our relationships with friends and family members
58.The underlined word"deny"in the passage means"A"
A.否认        
B.误解        
C.疏远        
D.减轻
59.The best way to deal with the bitterness is toD
A.make the person who hurts us look bad
B.hate the person who hurts us very often
C.accept that you are hurting the other person
D.forgive the person who hurts us and forget it
60.What can we learn from the passage?C
A.We should enjoy someone who hurts us.
B.We should pay more attention to our friends.
C.The peace of mind is more important than the hurt itself.
D.Ws better to let bitterness go along with the other person.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Have you ever read the following proverbs (谚语)?
‘A stranger is a friend you haven't met.'‘Two friends are one mind in two bodies.'‘The differnce between loneliness and happiness is one friend.'‘The best listeners are the best friends.'
Do you know that the first Sunday in August every year is International Friendship Day(IFD)?IFD is a chance to bring a bit of happiness to the world by showing your friends how much you like them!Here are some of the things you can do on IFD:
Give all your friends a small present to show how much you like them.
Write a poem about friendship and post it on the website.
Send a friendship card to your friends in other countries to let them know you still remember them.
Have an IFD party and invite all your best frinds.
Make a CD of all the songs your best friend likes,and give the CD to your friend as a present.
Plan a friendship day with a big group of friends.You could go for a picnic or to a cafe,or you could play sport.
Write a friendship website for your friend.Include photos of your friend,stories about what a good friend she/he is,poems and maybe some jokes.
Phone a radio station and ask for your friend's favourite song to be played.Don't forget to mention your friend's name and the reason why you called!
Phone a friend you haven't spoken to for a long time so that you can catch up on all your news.
Make a new friend!You could start talking to someone on the bus,or you could get introduced to a friend-of-a-friend.
Send a letter to your friend to tell them about your favourite times together.

64.Is International Friendship Day on the first Sunday in August?Yes
65.How many proverbs are there in the passage?4
66.Where can you post your poem about friendship?On the website
67.Why do you send a friendship card to your friends in other countries?To let them know I still remember them
68.What is the passage mainly about?What IFD is and What we can do on IFD.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.A friend of mine named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas (圣诞节) present.On Christmas Eve when Paul came out of his office,a street urchin (顽童) was walking around the shining car."Is this your car,Paul?"he asked.
Paul answered,"Yes,my brother gave it to me for Christmas."The boy was surprised."You mean your brother gave it to you and it cost you nothing?Boy,I wish…"He hesitated (犹豫).Of course Paul knew what he was going to wish for.He was going to wish he had a brother like that.But what the boy said surprised Paul greatly."I wish,"the boy went on,"that I could be a brother like that."Paul looked at the boy in surprise,then he said again,"Would you like to take a ride in my car?""Oh yes,I'd love to."
After a short ride,the boy turned and with his eyes shining,said,"Paul,would you mind driving in front of my house?"
Paul smiled a little.He thought he knew what the boy wanted.He wanted to show his neighbors (邻居) that he could ride home in a big car.But Paul was wrong again.When the car stopped,the boy ran up to the steps.Then in a short while Paul heard him coming back,but he was not coming fast.He was carrying his little crippled (残疾的) brother.He sat him down on the step and pointed to the car.
"There he is,Buddy,just like I told you upstairs.His brother gave it to him for Christmas and it didn't cost him a cent (美分).And some day I'm going to give you one just like it…then you can see for yourself all the nice things in the Christmas windows that I've been trying to tell you about."
Paul got out and lifted the boy to the front seat of his car.The shining-eyed elder brother climbed in beside him and the three of them began an unforgettable (难忘的) holiday ride.

66.The street urchin was very surprised whenB.
A.Paul received an expensive car 
B.Paul told him about the car
C.he saw the shining car   
D.he was walking around the car
67.From the story we can see the urchinA.
A.wished to give his brother a car 
B.wanted Paul's brother to give him a car
C.wished he could have a brother like Paul's 
D.wished Paul could be a brother like that
68.The urchin asked Paul to stop his car in front of his houseD.
A.to show his neighbors the big car 
B.to show he had a rich friend
C.to let his brother ride in the car 
D.to tell his brother about his wish
69.We can infer (推断) from the story thatB.
A.Paul couldn't understand the urchin 
B.the urchin had a deep love for his brother
C.the urchin wished to have a rich brother 
D.the urchin's wish came true in the end
70.The best name of the story isC.
A.A Christmas Present 
B.A Street Urchin
C.A Brother Like That 
D.An Unforgettable Holiday Ride.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Look!Mrs Green is wearing a black dress today.
-I think she       wear red.She looks young in red.(  )
A.shouldB.mustC.mayD.can

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Most people are     building a paper factory near the village.They are worried that the river will be polluted.(  )
A.againstB.withC.forD.off

查看答案和解析>>

同步练习册答案