精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Dear Mother,
I'm writing from our hotel at Sludge Beach.Sam and I are on vacation with the children for a few days.We're happy to be here,but to tell the truth,we're having a few problems.
The weather isn't very good.In fact it's cold and cloudy.Right now I'm looking out of the window,and it's raining cats and dogs.
The children aren't very happy.In fact they're dull and they're having a bad time.Right now they're sitting on the bed playing tic-tac-toe and watching TV.
The cafeterias(餐厅) here are expensive,and the food isn't very good.In fact,Sam is at a clinic right now.He's having problems with his stomach(胃).
All the other hotels here are beautiful and new.Our hotel is ugly,and it's very,very old.In fact right now a repair person is fixing the bathroom sink(水槽).
So,Mother,we're having a few problems here at Sludge Beach,but we're happy.We're happy to be on vacation,and we're happy to be together.
See you soon.
Love
Laura

(根据短文内容,判断下列句子是否符合短文内容,符合的用"T"表示,不符合的用"F"表示)
86.This is a letter to Laura's mother.T
87.There's something wrong with Sam's stomach,so now he is at the hotel.F
88.Laura's hotel is beautiful and new.F
89.The children are having a wonderful time when they are watching TV.F
90.Though there are a few problems,they are still very happy to be on vacation.T.

分析 全文大意:
亲爱的妈妈,
我在污泥海滩的宾馆给你写信.Sam和我以及孩子们在一起度假.我们很高兴在这儿,但是说实话,我们遇到了几个问题.天气不是很好.实际上有阴又冷.此刻我正朝窗外看去,正下着倾盆大雨.孩子们不是很快乐.实际上他们很无聊他们过得不开心.此刻他们坐在床上玩井字棋、看电视.这里餐厅的饭菜很贵,食物不是很好.实际上Sam现在在诊所.他的胃不舒服.这里其他的宾馆又漂亮又新.我们的宾馆很难看而且非常非常旧.实际上现在一位维修工正在修浴室的水槽.所以,妈妈我们在污泥海滩遇到了许多问题,但是我们很高兴.我们很高兴来度假,我们很高兴在一起.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     爱你的
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Laura

解答 答案:
86、T             细节理解题            根据短文开头的句子"Dear Mother"以及落款为 Laura可知这封信是Laura写给妈妈的.结合题目意思This is a letter to Laura's mother"这封信是给 Laura的妈妈"与短文意思一致故判断该题正确,故填T.
87、F              细节理解题            根据第四段In fact,Sam is at a clinic right now.He's having problems with his stomach可知实际上Sam现在在诊所.他的胃不舒服.结合题目意思There's something wrong with Sam's stomach,so now he is at the hotel."Sam的胃不舒服,所以现在他在宾馆"与短文意思不符,故判断该题错误,故填F
88、F              细节理解题            根据第五段Our hotel is ugly,and it's very,very old"我们的宾馆很难看而且非常非常旧"结合题目意思Laura's hotel is beautiful and new"Laura的宾馆又漂亮又新"
与短文意思不符,故判断该题错误,故填F
89、F               细节理解题             根据第三段In fact they're dull and they're having a bad time.Right now they're sitting on the bed playing tic-tac-toe and watching TV.可知实际上他们很无聊他们过得不开心.此刻他们坐在床上玩井字棋、看电视.结合题目意思The children are having a wonderful time when they are watching TV"当孩子们看电视时他们过得很开心."与短文意思不符,故判断该题错误,故填F
90、T               细节理解题               根据最后一段So,Mother,we're having a few problems here at Sludge Beach,but we're happy.We're happy to be on vacation,and we're happy to be together."所以,妈妈我们在污泥海滩遇到了许多问题,但是我们很高兴.我们很高兴来度假,我们很高兴在一起."结合题目意思Though there are a few problems,they are still very happy to be on vacation."尽管有很多问题,他们仍然很高兴来度假."与短文意思一致故判断该题正确,故填T.

点评 本篇短文的题目都是细节理解题,做题时需要结合题目和有针对性的找出原文的相关语句进行仔细分析,即可做出正确判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Now machines are widely used all over the world.Why are machines so important and necessary(必要的)for us?Because they can help us to do things better and faster.
A washing machine helps us to wash clothes fast.A printing machine helps us to print a lot of books,newspapers,magazines and many other things fast.Bikes,cars,trains and planes are all machines.They help us to travel faster than on foot.
The computer is a wonderful machine.It was invented not long ago.It not only stores(贮存) information (信息)but also stores numbers millions of times as fast as a scientist does.
Let's study hard and try to use all kinds of machines to build China into a modern country.

31.Machines can help us to do things better and faster,so theyD.
A.are difficult to make
B.are expensive
C.are important but not necessary
D.are very helpful
32.We have to travel on foot withoutB.
A.bikes
B.machines
C.planes
D.trains
33.Computers can store information and numbersCa scientist does.
A.a little faster than
B.as fast as
C.much faster than
D.much more slowly than
34.If we want to build China into a modern country,we mustD.
A.study hard
B.try to use all kinds of machines
C.invent many machines
D.A,B and C
35.A printing machine can help usA.
A.print a lot of books
B.read more books
C.invent many machines
D.wash clothes fast.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Which picture means"Be quiet."?B

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-I've got another job.I'm sure it's a well-paid job this time.
-It's the third time you've changed your job,but it's not always true that        .(  )
A.Many hands make light work
B.No pains,no gains
C.you put all your eggs in one basket
D.the grass is always greener on the other side

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Mum will go to the frozen food section to buy some ice cream.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.--How many students are there in the Classroom?
--_________.They are all on the playground.(  )
A.No oneB.NoneC.NobodyD.Everyone

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.My parents always say that Ihave already grown up(已经长大了).(grow)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.It's time for class.Pleasestop (停止) talking.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Where would you like to go on vacation?
I d like to go-------.(  )
A.somewhere relaxingB.relaxed somewhere
C.somewhere relaxedD.relaxing somewhere

查看答案和解析>>

同步练习册答案