【题目】请阅读下面海报,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
As we all face the novel coronavirus (新型冠状病毒),protecting yourself means protecting others. The following poster in the neighborhood will tell you how to do it.
| |
Wash your hands properly. Your hands might have touched things that could be polluted by the virus. Washing your hands can stop the virus from spreading from hands to the rest of your body. It should take no less than 20 seconds to do it under running water. |
Wear a mask. If you have to go to crowded places, remember to wear a mask. Stay at least 1 meter away from other people. Many kinds of epidemics can be spread through air. Wearing a mask can prevent diseases from hitting your face or mouth. |
Keep indoor air fresh. During your stay indoors, open windows to let fresh air in three times a day for 15 minutes to half an hour each time. You can fall ill when a large amount of virus gets together. More fresh air can stop that. |
Develop good habits. Good habits like eating healthily, exercising and getting enough sleep can help keep a healthy body, which is strong enough to fight against virus. Your body itself is a safeguard against diseases. |
【1】_________ can help stop the way that virus spreads from hands to other parts of the body.
A.Wearing masksB.Washing handsC.Opening doors
【2】When staying in the crowd, you should keep no less than _________ meter(s) away from others.
A.oneB.fifteenC.twenty
【3】When you stay at home, you should___________________.
A.wear the mask all the time
B.leave the windows open all day
C.make sure to let more fresh air in
【4】According to the poster, you can fight against diseases by_______________.
A.developing good habits
B.shaking hands with people
C.meeting as many people as possible
【5】The poster is put up in the neighborhood to tell people___________________.
A.the importance of keeping healthy
B.the methods of protecting themselves
C.the background of preventing COVID— 19
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】A
【5】B
【解析】
本篇从好好洗手、戴口罩、保持室内空气新鲜、养成好习惯等四个方面讲述如何保护自己、预防新冠病毒。
【1】
细节理解题。根据文中“Washing your hands can stop the virus from spreading from hands to the rest of your body.”可知洗手可以阻止病毒从手传播到身体的其他部位,故选B。
【2】
细节理解题。根据文中“Stay at least 1 meter away from other people”可知在人群中时,应与他人保持不少于1米的距离,故选A。
【3】
细节理解题。根据文中“Keep indoor air fresh. During your stay indoors, open windows to let fresh air in three times a day for 15 minutes to half an hour each time”可知保持室内空气新鲜,呆在室内的时候,一定要让更多的新鲜空气进来,故选C。
【4】
细节理解题。根据文中“Good habits like eating healthily, exercising and getting enough sleep can help keep a healthy body, which is strong enough to fight against virus.”可知可以通过养成良好习惯抵抗病毒,故选A。
【5】
主旨大意题。本篇从好好洗手、戴口罩、保持室内空气新鲜、养成好习惯等四个方面讲述如何保护自己、预防新冠病毒,故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 My First Marathon (马拉松)
![]()
A month before my first marathon, one of my ankles was hurt and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I decided to go ahead.
I remember back to my 7th year in school. After my first PE class, the teacher told me that I was "not athletic (运动型的)". The idea that I was "not athletic" stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a fight against myself, not about competition or whether or not I was athletic. It was all about the fight against my own body and mind. A test of wills!
![]()
The night before my marathon, I dreamed that I couldn't even find the finish line.
I woke up, being helpless and nervous but ready to prove something to myself. Shortly after crossing the start line, my shoe lace became untied. So I stopped to tie it. Not the start I wanted! I had been left behind others at the beginning.
At mile 3, I passed a sign: "GO FOR IT, RUNNERS!"
By mile 17, I became out of breath and the once-hurt-ankle hurt badly, but I still stayed the course, walking a bit and then running again.
As I came near to mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 a. m. or questioned my expenses on running.
I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the person who came in first place had. I can now call myself a "marathon winner".
【1】What happened to the writer a month before his marathon?
A.He hurt his knees.B.He got hurt in one ankle.
C.He wanted to give up.D.He went back to his school.
【2】According to the PE teacher in the 7th year in school, the writer________.
A.didn't train hardB.could finish the marathon
C.wasn't good at sportsD.would get support from many fans
【3】What does the story mainly tell us?
A.One is never too old to learn.
B.Failure is the mother of success.
C.A man can make success with the help of family.
D.A winner is the one with great effort and a strong will.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The text is _______easier and _______interesting than that one.
A. more; much B. much; more
C. more; more D. much; much
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
(A) In-line skating marathon 30 km on wheels @ Bradgnte Park, Sun 29 July Starts 10 a.m. www.inlineskatemarathonjuly.com | (D) RUGBY Leicester Tigers Nottingham Giants Pre-league friendly match Sat 25 August Kick-off at 3 p.m. City stadium |
(B) Sci-fi Festival Sat 28 July 12 a.m. -12 p.m. on the Phoenix Arts Centre $15 children &seniors (老年人) $20 adults | (E) NEW multi-screen cinema Opens Sat 28 July 12 screens with digital sound and 3D projection systems Cine Paradise, Victory Square. Nottingham NT13BR For full listings, check www.cineparadise-notts.com.uk |
(C) Oliver The musical (音乐剧) At the Curve Theatre Rutland Street Tues 31 July-Sun 12 August Tickets available at the Curve Theatre ticket office | (F) Medieval market Shephon town square Admission Thurs-Sun 10 a.m. -11 p.m. Traditional rafts, food, sports and games ¥20 adults |
【1】In ________, we can see actors and actresses performing on stage.
A.Advert AB.Advert CC.Advert ED.Advert F
【2】Advert F tells us that we can ________.
A.learn about the culture and customs of people many years ago
B.have a special kind of shoes
C.see two professional sports teams in a friendly match
D.buy tickets at the ticket office
【3】If your grandparent (over 60 years old), your parents and your four-year-old brother want to take part in Sci-fi Festival, how much may they spend?
A.$70.B.$75.C.$85.D.$95.
【4】If we are free on 28 July, we may ________.
A.watch RugbyB.see a film
C.attend the concertD.take part in a marathon
【5】Where are we most likely to see these adverts?
A.In a report.B.On the radio.C.In a diary.D.On the Internet.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Mr. Brown said with a smile, “___________ your hands if you have any problem. ”
A. Putting up B. Put up
C. Putting on D. Put on
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词,并将答案写在答题卡相应的位置上。每空一词。
![]()
Critical thinking isn't about thinking more or thinking harder, but about thinking better. Training your critical thinking skills can open up a door to a better world. But the journey of being a person with critical thinking is difficult. It requires a lot of hard work and practice.
Train your questioning skills.
Asking questions is perhaps the key act of critical thinking. If you don't know what questions to ask, or don't ask the questions in the first place, you may as well not get the answer. Finding the answer is what critical thinking is all about.
Think several steps ahead.
Don't just think one or two steps ahead. Think several. Imagine you're a chess grandmaster who's fighting with someone with the ability to think several steps ahead. You have to match intelligence with him. Once the problem you are working on may begin, use your imagination to guess what the possible futures will be.
Spare at least 30 minutes a day to improve your brain function.
Spend 30 minutes in your busy day making your brain more powerful. There are a few ways that you can do this:
●Try to be active in finding the solution to a problem a day. It could be a theoretical or a personal one.
●Find the time to exercise regularly. 30minutes of exercise— as little as a walk around the neighborhood——can help improve brain function.
●Eat the right kinds of foods. Avocados, blueberries, wild salmon, nuts and seeds, as well as brown rice play an important role in keeping your brain healthy.
As long as you keep practicing, you can improve your critical thinking a lot.
Critical Thinking It is not 【1】 to be a person with critical thinking. | |
Ways to Improve Your Critical Thinking | You may get the answer【2】 you know what questions to ask. |
【3】 the possible futures once the problem may begin. | |
Spend 30 minutes a day training your brain function. ●Try to solve a problem a day 【4】. ●Do regular exercise every day. ●Eat right kinds of foods to keep your brain in good 【5】. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请阅读下面非连续性文本,按要求完成所给的任务,并将答案写在答题卡相应的位置上。
The Internet has greatly changed Chinese people's lives in different ways over the past twenty years. In order to show the rapid development of China's Internet, the China Internet Network Information Center(CNNIC) gives its reports twice a year. The following is part of The 45th China Report on Internet Development.
![]()
These charts alone cannot cover all sides of the present development of China's Internet, but it is still enough to show a surprising progress on the way. In fact, the Internet economy(经济) itself now takes nearly one third of China's GDP. China's total amount of Internet payment is the largest in the world for seven years in a row.
According to the report, students take up the largest part of Internet users. The use of the Internet can be found everywhere in a student's life. They check out weather, discuss with classmates, and search for books on the Internet. As is specially mentioned in the report, almost all the students of all grades have taken classes on Dingtalk or other apps during their stay at home. 互联网已经使这些成为可能。Not only is the Internet bringing more convenience to Chinese people, but it is also helping to make the world a better place to live in.
【1】What is the purpose of the report made by CNNIC?
【2】According to Chart I, what percent of mobile apps are game and life service apps in total?
【3】According to Chart II, how can you know that China's Internet is developing rapidly?
【4】Please translate the underlined sentence into Chinese.
【5】Please translate the underlined sentence into English.
【6】Is the Internet important in your life? Why or why not?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请阅读下面海报,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。
Stay active. Don’t spend all your time in front of a screen. Your body gets weak if you don't use it. Play a sport. Go running or just go for a walk, but get outside. | Be careful of what you put in your schoolbag. Too many books can give you backache. Try to take only two or three books home at a time. And leave anything you don't need at school. If your bag is still too heavy, ask someone to help you carry something. | |
Make sure you eat different types of healthy foods, including lots of fruit and vegetables. And drink lots of water to keep your body hydrated. Especially when you are exercising or outside in the sun. | Tips for healthy living Kids don’t often think about aches and pains. They just want to play and have fun, don't they? And even kids need to make sure they take good care of themselves. Follow these easy tips to have a healthy life.
| |
Make sure you visit the doctor every year Even if you don't feel ill. It's important that your doctor sees you She might discover a problem that you didn't know about You should also talk to your doctor about things like your plan to try out new sports. | ||
【1】What's the purpose of staying active?
A.To carry more books.
B.To make the body strong.
C.To avoid aches and pains.
【2】Why should we take only two or three books home at a time?
A.Because we don't need them at school.
B.Because too much weight might hurt our back.
C.Because someone else would carry the others for us.
【3】What is the meaning of the underlined word "hydrated"?
A.有弹性的B.有活力的C.有水分的
【4】According to the passage, when should we see a doctor?
A.Only when we feel ill.
B.After we take up new sports.
C.Every year even we don't feel ill.
【5】What information can we mainly get from the poster?
A.We should have a healthy life.
B.We should make plans for sports
C.We should have a good eating habit.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—_______ do you do your homework? —Every day.
A. When B. How often
C. How many times D. What time
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com