精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.A man once had a dream about the Black Forest in Germany.In his dream he was walking in the forest when two men ran out and tried to throw him to the ground.He ran off as fast as he could,but they followed him.He reached a place where he saw two roads in front of him,one to the right and the other to the left.Which road should he take?He heard the two men behind him getting nearer,and at the same time he heard a voice in his ear.It told him to choose the right way,and he did so.He ran on and soon came to a small hotel.He was received there kindly and given a room,and he was saved from the two men.That was the dream.
Twenty years later he was really in the Black Forest and,as happened in the dream long ago,two men ran out and tried to throw him down.He ran off and came to a place with two roads,like in the dream.He remembered the dream and took the road to the right.He soon reached a small hotel and he was taken in and then he was safe.His dream of twenty years before saved his life.

76.The Black Forest is a placein Germany.
77.When he was walking in the forest,two men ran after him.
78.Finally he came toa small hotel.
79.It wasthe dream that saved the man's life.
80.The story tells us that a dream maycome true some years later.

分析 曾经有个人做了一个关于德国黑森林的梦.在梦里,他走在那个森林里,突然间有两个人跑出来,试图将他掀翻在地.他尽他所能逃跑,但是他们还是在后面追.他来到一个地方,看到前面有两条路,一条通向右边,另一条通向左边.他应该走哪条路呢?他听到那两个人在他后面,逐渐逼近他了,与此同时,他听到耳边出现一个声音,告诉他走右边的路,他就这么做了.他跑很快的,来到了一个小旅馆.他被招待的很好并且被安排了一个房间.他逃脱了那两个人的追赶.那就是那个梦.
二十年后,他真的到了那片黑森林,就像很早之前发生在他梦里的那样,有两个人跑出来试图将他掀翻在地.他跑啊跑啊,来到了像梦里那样有两条路的地方,他记得那个梦,然后选择了那条路.他很快的来到一个小旅馆,受到接待,因此他获救了.他的那个20年前的梦救了他的命.

解答 76.答案in Germany    细节理解题 由文中 A man once had a dream about the Black Forest in Germany可知 曾经有个人做了一个关于德国黑森林的梦,故回答in Germany
77.答案two men    细节理解题 由文中 In his dream he was walking in the forest when two men ran out and tried to throw him to the ground可知 在梦里,他走在那个森林里,突然间有两个人跑出来,试图将他掀翻在地,故回答two men
78.答案a small hotel    细节理解题 由文中 He ran on and soon came to a small hotel可知 他跑很快的,来到了一个小旅馆,故回答a small hotel
79.答案the dream    细节理解题 由文中 His dream of twenty years before saved his life可知 他的那个20年前的梦救了他的命,故回答the dream
80.答案come true    文章理解题 由文中最后一段可知他的那个20年前的梦救了他的命,所以他的梦境可能是成真了,故回答come true

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.The teacher told themnot to play (not play) in the street.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Newton was sitting under an apple tree when an apple fell on to his head.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Would you mind      me a small favor?(  )
A.doB.doingC.to doD.to doing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Congratulations!You've passed the P.E.test successfully!
-______(  )
A.Of course.B.I agree.C.Thank you.D.Good luck.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Now many young people ________posting articles and photos onto the Wechat (微信) to share with their friends.(  )
A.are used forB.are used toC.used toD.get used for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---Many young people came to Zhongshan in ______.When did he come to Shenzhen?
---When he is an ______ boy,he came here with his parents.(  )
A.1980s; eight years oldB.1980s; eight-year-old
C.the 1980s; eight-year-oldD.the 1980s; eight-years-old

查看答案和解析>>

同步练习册答案