In the old time, there was a man. He wanted to buy a pair of new shoes. Hemeasured(量) his feet with a straw(稻草), and then went to a shoe shop in town.
The man in the shop took out a pair of new shoes, and let him try it on. But when he looked into pocket, he found that the straw was not there. So he said, “I’m sorry. I forget to bring the size here! Let me go home to get it back.” After that, he ran out of the shop. It was very far from his home to the shoe shop. When he got back home, he was very tired.
With the straw in his hand, he went back to the shoe shop again .But the shop was closed .
Someone near the man said, “ Your feet are with you. Why did you not try which pair of shoes fitted your feet?”
1.One day a man wanted to______________.
A. buy a pair of shoes B. buy a straw
C. get to town D. measure his feet
2.Where was the straw?__________
A. At the man’s home. B. In the field.
C. In the man’s pocket. D. In the shop.
3.Why did the man go back to his home?________________
A. Because he didn’t take money with him.
B. Because he had something to do at home.
C. Because the shop was closed.
D. Because the straw was at home.
4.What do you think of the man?_______________
A. He was a bad man. B. He was a fool (傻瓜).
C. He was a good man. D. He was a kind man.
5.Who asks the man a question at last? __________________
A. An old man B. An old woman
C. Someone near him D. No one
1.A
2.A
3.D
4.B
5.C
【解析】
试题分析:这篇短文讲述了一个有趣的故事,古代的时候有一个人去买鞋,他用稻草量好了脚就去了。结果买鞋的时候没有带稻草去,他又回去拿稻草,回来的时候鞋店就关门了。他旁边的人问他你为什么不用脚试试呢。
1.细节理解题。根据短文的开头中He wanted to buy a pair of new shoes.可知,这个人想要买一双新鞋。故选A。
2.推理判断题。根据短文中So he said, “I’m sorry. I forget to bring the size here! Let me go home to get it back.”可知,这个人来到了鞋店,店员给他拿来鞋让他试穿,结果他说他把稻草忘在家里,他要回家拿。由此可知选A。
3.推理判断题。根据短文中So he said, “I’m sorry. I forget to bring the size here! Let me go home to get it back.” 可知,这个人来到了鞋店,店员给他拿来鞋让他试穿,结果他说他要回家,因为他把稻草忘在家里。故选D。
4.推理判断题。根据短文的大意可知,这个人买鞋的时候用稻草量好了,他只相信他的稻草,却没有想到可以试穿一下。因此这个人是非常愚蠢的。故选B。
5.细节理解题。根据短文的最后Someone near the man said, “ Your feet are with you. Why did you not try which pair of shoes fitted your feet?”可知,这个人旁边的某个人说:你的脚就在你身上,你为什么不试一试哪双鞋合脚呢?由此可知,这个问题是他身旁的某个人说的。故选C。
考点:故事类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年湖北咸宁嘉鱼城北中学九年级上第三次月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达
书面表达(15分)
请根据提示,写一篇阐述英语重要性的文章。(80词左右)
1.英语是世界上使用最广泛的语言;
2.全球有4亿多人把英语作为第一语言来使用;
3.世界上有许多国家把英语作为一门外语来学习和使用;
4.中国的改革开放政策(reform and opening-up policy)、加入“世贸”组织(entry into WTO)和北京2008年成功举办奥运会激励越来越多的人学习英语。
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年湖北黄石第十六中学九年级10月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Why doesn’t Jim have his hair cut?
--I know______.Perhaps he thinks it looks cool.
A.why doesn’t he B.why does he
C.why he doesn’t D.why he does
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年河南安阳龙安区九年级上第二次联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
______ is said that our math teacher often does volunteer work on weekends.
A. One B. This C. It D. That
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年河南安阳龙安区九年级上第二次联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
----What did you say just now ?
---- Lunch is ready. Please__________ the knives and forks at the lunch-table .
A.lay out B.put out
C.take out D.set out
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃敦煌郭家堡中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:选词填空
用方框中所给动词短语的适当形式填空
compared with ,catch up with, protect…from, at once, have to |
1.If anything happens to him, let the doctor know________.
2.___________ my father’s handwriting, mine is poor.
3.My mother is ill. I______________ stay at home.
4.Danny saw Jenny walking on the sidewalk in front of him. He ran to __________her.
5.The volunteers make great efforts to ________the animals______ going extinct.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃敦煌郭家堡中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
-Jack, I will go for a picnic with my parents next week.- ______.
A. That’s it B. Have a good time
C. It’s a pleasure D. It doesn’t matter
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃敦煌郭家堡中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
When I went to say goodbye to Anna, she _____________ the piano.
A. is playing B. plays
C. was playing D. played
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁大石桥金桥管理区初级中学九年级中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
- Mom, shall we have dinner now?
- No, we don’t have dinner _____ your father comes back.
A. until B. since C. while D. after
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com