精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

You may know the song Happy Birthday very well.But do you know about its writer? It was written by an American girl.And she became very rich after that.

When she was a child, she was poor.Once, she was invited to her friend's birthday party.She was pleased but sad because she didn't have enough money to buy a gift for her.

"The party is coming soon, but now I bare little money." Tears ran down her face.

Later that night she was in bed, thinking about the gift when the door opened and her grandma came in."What happened?" her grandma asked.Hearing the girl's story, she said, "Don't worry.I think I can help you.How about singing a song together? Happy birthday to ..."What a beautiful song! They sang and sang.Suddenly she woke up.It was a dream! She decided to write it down at once and sing it to her friends at the party.

When she sang the song at the party the next day, her friends were very happy."How wonderfully you sing! We haven't heard such a beautiful song before.Thank you for giving me the special gift." said her friend.And they learnt to sing it together.Later the girl became well-known in America.

1.The song Happy Birthday was written by______________

A.an American girl B.an American girl's grandma

C.an American boy D.an American girl's friend

2.The girl was sad because__________________

A.she didn't want to go to the party.

B.she would be busy that day.

C.she didn't have enough money to buy a gift.

D.she wasn't invited to the party.

3.What gift did she give her friend?

A.A flower. B.A toy.

C.An interesting book D.A song.

4.Which of the following is TRUE?

A.The girl was still poor after writing the song.

B.The girl sang the song with her grandpa in her dream.

C.The girl' s friends had heard the song before.

D.The girl became famous because of the song.

 

1.A

2.C

3.D

4.D

【解析】

试题分析:这篇短文给我们讲述了《祝你生日快乐》这首歌是怎么来的,它其实是美国的一个小女孩创作出来的,因为她很穷,没有钱给朋友买生日礼物。她在梦中和奶奶一起唱了这首歌,所以她把这首歌送给朋友当礼物。后来因为这首歌她出名了。

1.细节理解题。根据短文中But do you know about its writer? It was written by an American girl.可知,《祝你生日快乐》这首歌是一个美国的小女孩写的。故选A。

2.细节理解题。根据短文第二段中She was pleased but sad because she didn't have enough money to buy a gift for her.可知,小女孩被邀请去参加朋友的生日聚会,但是她没有足够的钱去买礼物,所以她很伤心。故选C。

3.细节理解题。根据短文中She decided to write it down at once and sing it to her friends at the party.…When she sang the song at the party the next day, her friends were very happy.可知,小女孩送给朋友的礼物是一首歌。故选D。

4.推理判断题。根据短文的最后一句话Later the girl became well-known in America.可知,因为这首歌,这个小女孩变得在美国出名了,故D是正确的。根据And she became very rich after that可知A不对;根据第四段中when the door opened and her grandma came in可知,在梦中,小女孩和她的奶奶一起唱歌,不是她的爷爷,故B不对;根据We haven't heard such a beautiful song before可知C不对。

考点:文化类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市七年级上六校第一阶段考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

根据下列图示回答问题。

 

1.Bill’s family name is

A. Brown B. Green

C. White D. Jones

2.Bill’s aunt is

A. Kate B. Linda

C. Lisa D. Lily

3.Peter has(有) sons.

A. one B. two C. three D. four

4.Lisa and Lily are Helen’s

A. aunts B. friends

C. cousins D. sisters

5.Paul is Lisa’s

A. uncle B. grandfather

C. teacher D. father

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市开县等五校七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Jackie Chan is from ____ . He is ____ .

A.China ; Chinese B. China ; China

C. Chinese ; China D. Chinese ; Chinese

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市开县五校八年级上期中联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

There is going to ___a parents’ meeting this evening. My father will take part in it.

A.have B.has C. be D. /

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市开县五校九年级上期中联考英语试卷(解析版) 题型:补充句子

口语应用(每小题1分,共5分)

A.What time would you choose?

B.I’d like the seats in Row Four.

C.Thanks for calling.

D.How many tickets do you want? E.Yes, sure.

F.I’d like to book(预定) movie tickets for tomorrow afternoon.

G.How much are they?

 

A: Hello, this is Guotai Cinema. What can I do for you?

B: __1.__ My booking card number is 879623059.

A: Could you tell me what movie you’d like to watch?

B: My Old Classmate.

A: OK. We have My Old Classmate at 1:00, 3:00 and 5:00, _2._.

B: I’d like the movie beginning at 3:00.

A: All right. __3.__.

B:Two.

A:We have only 10 seats left now. They are in Row One and Row Four.

B:Let me see. __4._. What are the numbers?

A:They are No. 3 Row Four and No. 5 Row Four.

B:OK. That’s it.

A:So, we’ll leave the two tickets for you. Please remember to take the tickets half an hour before the movie begins.

B:No problem.

A: ____5.__ See you.

B:See you.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市开县五校九年级上期中联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Hurry up, ________ you’ll be late for the concert .

A. or B. so C. but D. and

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆市开县五校九年级上期中联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I can______ you my dictionary,but you can______ it for only a week.

A. borrow, return B.1end, borrow

C.1end,keep D.1end, return

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆岩口复兴学校八年级上定时作业1英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Healthy eating doesn’t just mean what you eat, but how you eat. Here is some advice(建议) on healthy eating.

Eat with others. It can help you to see others’ healthy eating habits. If you usually eat with your parents, you can find that the food you eat is more delicious

Listen to your body. Ask yourself if you are really hungry. Have a glass of water to see if you are thirsty---sometimes you are just thirsty, you need no food. Stop eating before you feel full.

Eat breakfast. Breakfast is the most important meal of the day. After you don’t eat for the past ten hours, your body needs food to get you going. You can be cleverer after eating breakfast.

Eat healthy snacks like fruits, yogurt or cheese. We all need snacks sometimes. In fact, it’s a good idea to eat two healthy snacks between your three meals. This doesn’t mean that you can eat a bag of chips instead of (代替) a meal.

Don’t eat dinner late. With our busy life, we always put off(推迟) eating dinner time. Try to eat dinner at least 3 hours before you go to bed. This will give your body a chance(机会) to digest most of the food before you sleep.

1. The writer gives us ________ pieces of advice on healthy eating.

A. 4 B. 5 C. 6 D. 7

2.Which snack is NOT mentioned(提到) in the passage ?

A. Fruits B. Yogurt C. Chips D. Ice cream

3.Which is TRUE ?

A. Snacks are bad for our health.

B. We should keeping eating until(直到) we are full.

C. Dinner is the most important meal of the day.

D. We should have dinner at least 3 hours before going to bed.

4.The word “digest” means _____________.

A. 消化 B. 享用 C. 储存 D. 循环

5.The passage tells us __________________.

A. where to eat B. how to eat

C. what to eat D. when to eat

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆合川区清平中学等九年级模拟联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

This is my idea. I hope you can ___________ it.

A. think of B. think over

C. think about D. think up

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案