精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Uncle Lee is coming to have dinner with us. Mom and I go shopping. We don't have any meat. We need to buy some. It's ten yuan a kilo before. But now two kilos are sixty yuan. I say, "Mom, let's buy some fish." Mom answers, "OK." Fish is Uncle Lee's favorite food. We buy one kilo and a half. We also buy some vegetables and some chicken, but we don't buy any hamburgers. Uncle Lee doesn't like them at all. Mom also wants to buy some apples for me. You know, I like bananas, oranges and peaches, but I like apples best. But we can't find any. We go home at a quarter to five in the afternoon.
(1)How much is meat now?
A.Ten yuan a kilo.
B.Fifteen yuan a kilo.
C.Thirty yuan a kilo.
D.Forty yuan a kilo.
(2)What doesn't Mom buy?
A.Vegetables.
B.Chicken.
C.Hamburgers.
D.Fish.
(3)Uncle Lee's favorite food is .
A.fish
B.chicken
C.meat
D.vegetable
(4)The author's favorite fruit is .
A.apples
B.bananas
C.oranges
D.peaches
(5)What time do they go home?
A.At 5:15.
B.At 4:45.
C.At 5:45.
D.At 6:00.

【答案】
(1)C
(2)C
(3)A
(4)A
(5)B
【解析】本文叙述了李叔叔要来作者家里吃晚饭,妈妈去购物,李叔叔最喜欢吃的是鱼,作者最喜欢的是苹果。
(1)C细节理解题。根据But now two kilos are sixty yuan.两千克60元,所以一千克30元,故选C。
(2)C细节理解题。根据but we don't buy any hamburgers.妈妈没有买汉堡包,故选C。
(3)A细节理解题。根据Fish is Uncle Lee's favorite food.可知,李叔叔最喜欢吃的是鱼,故选A。
(4)A细节理解题。根据but I like apples best.作者最喜欢的是苹果,故选A。
(5)B细节理解题。根据We go home at a quarter to five in the afternoon.可知,在下午4:45回家的,故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解(A)
The Browns have a very nice garden around their house. It has some tall trees and many flowers. Mr. and Mrs. Brown work hard in their garden. Now Mrs. Brown is in the garden getting some flowers. She will put the flowers in the dining room and the sitting room.
Susan is sitting in a chair in the garden. She is reading a book. Susan doesn't go to work today. So she is at home. David is saying goodbye to his mother. He is running through the gate. He is going to school. He will go to school by bus. At school he studies with his friends. He has lunch at school. Mrs. Brown and Susan will have lunch at home. Mr. Brown went to London yesterday. He is in London now and will have his lunch there. This afternoon he will come back by train and he will drive from the station to his house in his own car. Mrs. Brown will be at home. Susan and her friend Tom will go to the town this afternoon, and have tea there.
(1)There is ________.
A.a beautiful house near the garden without trees and flowers
B.a nice garden near the Browns' house
C.a big park a round the house
D.a nice garden with some tall trees around the Browns' house
(2)Mrs. Brown is getting some flowers to _________.
A.give them to Susan
B.put them in the sitting room and the dining room
C.take them to school
D.send them to her friends
(3)Susan is _______.
A.looking at a picture-book
B.sitting in a chair and reading a book
C.reading the newspaper
D.putting the flowers in her bedroom
(4)David is _________.
A.having his lunch
B.going to school by bike
C.reading a book
D.going to school
(5)Mr. Brown will __________.
A.have his breakfast in London
B.have his lunch in London
C.have his supper in David's school
D.have tea in his office

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】句子翻译

将下列句子译成英语,并将所译句子写在答题卡上标有题号的横线上。

【1】失之毫厘谬以千里,所以我们犯不起任何错误。

_____________________________________________________________________________

【2】我毫不怀疑在作业上花时间是值得的。

_____________________________________________________________________________

【3】直到发生了这件事,大众才关注他。

_____________________________________________________________________________

【4】他是一个如此出色的作家,以至于能写出好的故事。

_____________________________________________________________________________

【5】除非我们立刻采取措施,否则环境会更糟。

_____________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】作文不少于60词

My life in ten years

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是Mike,请根据表格内容,介绍一下自己,不少于50个单词。

爱好

运动,下课后和同学们踢足球

物品

5个足球

3个篮球

没有排球

观点

足球使人放松

太难,只在电视上观看

无聊

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】从下列方框中选择恰当的句子填空,使对话完整与通顺。(有多余的选项)
Alan: Betty, what does your father do?
Betty:
Alan: Do you want to have the same job as your father’s?
Betty: Oh, yes. Sometimes it's a little dangerous, but it’s exciting.
Alan: I'm going to be a bank clerk.
Betty:
Alan: I'm going to study math really hard from now on.
Betty:
Alan: I'm not sure yet. Maybe in Alice Spring, the famous bank in town.
Betty: Lisa, do you want to be a bank clerk, too?
Lisa: No, not really. I want to be a teacher.
Betty: That sounds interesting.

A. I love children very much.
B. How are you going to do that?
C. He's a policeman.
D. What are you going to do in the future?
E. I really love music.
F. Where are you going to work?
G. When are you going to study?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】There are many animals in the world. Some are dangerous, but some are not. Some live in the forest(森林). 【1】 We can often see tigers, elephants. Monkeys, bears, snakes and many other animals in the zoos. Among them pandas only live in China.

Pandas are lovely animals. Most of them live in the deep forests of Sichuan Province in China. 【2】 Their shoulders, legs , ears and eyes are black. Pandas are usually very heavy. 【3】 However, pandas are very agile(敏捷的). They can climb trees as easily as some other animals do.

Pandas live mainly on bamboo leaves. They have big and sharp teeth . Every day each grown-up panda eats about 15-30 kilos of bamboo leaves. 【4】 .

Pandas also have spare time hobbies. Two of their hobbies are climbing trees and sleeping.

Sadly, there are not many pandas left in the world. 【5】 This is why the Chinese government is doing its best to protect pandas against being hurt and killed.

A.Their fur is white .

B.Some live in the zoos.

C.And they usually spend 10-20 hours eating.

D.Thats because some bad hunters are trying to kill them for money.

E.Some of them can be about 1.5meters tall and weigh about 100kilos.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】语法填空

【1】I prefer watching TV at home to ____________(see) a film in the open air.

【2】Daniel is a clever boy, I think he can use his free time ________(wise).

【3】It’s __________ (use) to tell her the answer to the maths problem. If you really want to help her, you should tell her how to work it out.

【4】The problem of stress gets worse when people keep their worries to (they).

【5】It’s so __________(fair)! Mary gets more money for less work.

【6】I________(leave) alone at home last night because my parents went out for a party.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 A Good Friend In My Mind

英国有句谚语:结识新朋友,不忘老朋友,老朋友是金,新朋友是银(Make new friends, but keep the old; Those are silver, these are gold. )。中国自古亦有“有朋自远方来,不亦乐乎?”等描绘朋友之间友情的名句。初中的学习生活即将结束了,在这段时间里你一定结识了许多朋友,并产生了深厚的友谊。请你写一篇文章介绍一位你心目中的好朋友。文章必须包含以下内容:1. 人物简介;2. 给你的帮助;3. 你的感受

要求: 1)条理清楚,意思连贯,语句通顺,标点正确、逻辑清晰;

2)文中不能出现真实的姓名和校名;

3)80词左右。(开头给出,不计入总次数。)

查看答案和解析>>

同步练习册答案