精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.We are in a world full of competition.Our parents compete (竞争) with others in their offices,our brothers and sisters compete with others in their colleges,and we compete with our classmates in school.Many of us give up in the face of competition and will never be successful.①can't,others,why,we,do,better,than  One important reason is that we have no self-confidence (自信).
In fact,everyone is born equal.You can do what others do.Although your classmates may be better than you in some ways,you may be better than them in other subjects.So everyone has his or her own advantages.Don't look at things from a single (单个的) point of view.Try to discover your own advantages,and believe that you can do better than others in those ways.
Competition is not so terrible.Don't be afraid of it.And don't be afraid of those classmates who are better than you.②Remember that self-confidence is the first step to success.Believe in yourselves,and you will be successful one day.

91.Are we living in a world full of competition?Yes./Yes,we are.
92.How can you improve your self-confidence according to the passage?I'll try to discover my own advantages./Don't look at things from a single point of view.Everyone is born equal./I should believe I can do what others do./We should believe we can do better than others in some ways/subjects..
93.将①处画线部分单词连成一个完整的特殊疑问句.Why can't we do better than others?
94.将②处画线部分译成中文.记住自信是通向成功的第一步.
95.What's the main idea of this passage?Believe in yourselves,and you will be successful one day./We should try to improve our self-confidence./We shouldn't give up in the face of competition./We should be filled with/full of confidence..

分析 文章大意;我们生活中一个充满竞争的社会,很多的人选择了放弃,或从来就没有成功过.其实,我们都可以做的更好,因为我们每个人都是独一无二的,不要只看到他人的长处,要善于发现自己的特点.竞争并不可怕,最重要的是我们要有自信,它是通往成功的第一步.相信自己!

解答 91.Yes./Yes,we are.
92.I'll try to discover my own advantages.
Don't look at things from a single point of view.
Everyone is born equal.I should believe I can do what others do.
We should believe we can do better than others in some ways/subjects.
93.Why can't we do better than others?
94.记住自信是通向成功的第一步.
95.Believe in yourselves,and you will be successful one day.
We should try to improve our self-confidence.
We shouldn't give up in the face of competition.
We should be filled with/full of confidence.
91题答案:Yes./Yes,we are.细节题.根据短文第一句"We are in a world full of competition."的描述可知,我们生活在一个充满竞争的社会.因此回答是肯定的.故应填:Yes,we are.
92题答案:I'll try to discover my own advantages.Don't look at things from a single point of view.Everyone is born equal.I should believe I can do what others do.We should believe we can do better than others in some ways/subjects.细节题.根据短文"So everyone has his or her own advantages.Don't look at things from a single point of view.Try to discover your own advantages,and believe that you can do better than others in those ways."的描述可知,提高自信心的方式多种多样,可答:I'll try to discover my own advantages./Don't look at things from a single point of view.Everyone is born equal./I should believe I can do what others do./We should believe we can do better than others in some ways/subjects..
93题答案:Why can't we do better than others?连词成句题.根据所给词汇可知,这是一个特殊疑问句.结合特殊疑问句的结构"疑问词+一般疑问句"可知,句首应该是why,而一般疑问句的结构是"be动词/助动词/情态动词+主语+动词+宾语+其他".than可知要用比较级:"A+be+形容词比较级+than+B"意思为"A比B更…综合上述,故应连成:Why can't we do better than others?
94题答案:记住自信是通向成功的第一步.翻译题.根据语境,remember为及物动词,后接宾语,在这里,宾语是一个句子,句子主语为self-confidence,谓语是is,宾语是the first step,动词不定式to success作后置定语修饰名词step.综合上述,故译为:记住自信是通向成功的第一步.
95题答案:归纳题.根据短文描述可知,社会充满竞争,人人平等,学会自信,才能成功.全文的最后一句点题:Believe in yourselves,and you will be successful one day.故可答:Believe in yourselves,and you will be successful one day./We should try to improve our self-confidence./We shouldn't give up in the face of competition./We should be filled with/full of confidence.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

13.The government said there were nosurvivors(幸存者) of the plane crash.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Simon wants to learn about foreigncountries(国家).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Excuse me,do you know the name of the street?
-Sorry,I didn't notice it.I ________ with Tom.(  )
A.talkedB.am talkingC.was talkingD.talk

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.

USBoy,9,Plans to Take Balloon Flight Alone
ALBUQERQUE.New Mexico-Bobby Bradley is ready.He has been training for about five years and learned from some of the
most experienced and decorated pilots in the sport of ballooning.

BENGHAZI,Libya-Muammar Gadhafi accepted an African Union(AU) plan to end the Libyan civil war but the opposite said on Monday there could be no deal unless he leaves office.

NEW YORK-A new book written by Amy Chua on her super-.strict parenting-Battle Hymn of the Tiger Mother has raised media (媒体) storm and strong arguments in the US.
Amy Chua is the mother of two teenage girls.In the book she
describes her efforts to give her children what she describes as a
traditional,strict"Chinese"way of bringing up children.

TOKYO-The operator of Japan's quake-hit nuclear plant( 受地震袭击的核电站) said on Sunday it aims to reduce radiation leaks(辐射泄漏) in three months and achieve a"cold shutdown"in six to nine months.

LOS ANGELES-Sunday night,the 83annual (每年一度的) Academy Awards took place in Los Angeles.Colin Firth won the Best Actor for his role in"The King's Speech",and Natalie Port man won the Best Actress Oscar for her role in"Black Swan".
Judge the following sentences True (T) or False (F).
51.A 9-year-old American boy is ready to take a balloon flight on his own after training for about five years.T
52.Gadhafi agreed to end the Libyan civil war but the opposite wouldn't accept it if he leaves office.F
53."Tiger Mother"parenting raises media storm in the US,but all people agree other traditional,strict"Chinese"way of bringing up children.F
54.Japan tries to fix radiation leaks in 9months.T
55.Natalie won the Best Actress Oscar for her role in"The King's Speech"while Colin won the Best Actor for his role in"Black Swan."F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.It was the first day of school.I had a new classmate,a little old lady with a warm smile.She said,"Hi,young man!I'm Rose.I'm 87years old.Can I give you a hug?"
I said(16)B,"Of course!"
"Why are you in college at(17)C an age?"I asked.
She joked,"I'm here to meet a (18)A husband,get married,have children,and then travel around the world."
"No,seriously,"I asked.
"I always (19)D of having a college education.Now I'm getting one!"she told me.
After a year,Rose became popular.She easily made friends wherever she went.She loved to dress up and she enjoyed the attention from(20)D.
At the end of the term we invited Rose to (21)B at our party.I'll never forget what she taught(22)A.
"We do not stop playing because we are old; we grow (23)B because we stop playing.Here are the(24)B of staying young.You have to laugh and find humor every(25)D.You've got to have a dream.When you (26)A your dreams,you die!"she said.
"There is a big (27)C between growing old and growing up.Anybody can grow old.That doesn't take any talent or ability,"she added."But to (28)B,you have to find the chance in change.Have no regrets(遗憾).We usually don't have regrets for what we did,(29)D rather for things we did not do."
Finally we graduated from the college with Rose.One week(30)B graduation,she died peacefully in her sleep.She taught us by example that it's never too late to be all you can possibly be.

16.A.slowlyB.happilyC.heavilyD.badly
17.A.soB.thisC.suchD.that
18.A.richB.badC.poorD.short
19.A.hopedB.wishedC.wantedD.dreamed
20.A.anotherB.the otherC.the othersD.others
21.A.sayB.speakC.talkD.discuss
22.A.usB.herC.himD.them
23.A.youngB.oldC.tallD.thin
24.A.storiesB.secretsC.seasonsD.surveys
25.A.weekB.monthC.yearD.day
26.A.loseB.haveC.keepD.like
27.A.chanceB.changeC.differenceD.problem
28.A.stand upB.grow upC.grow oldD.keep healthy
29.A.becauseB.soC.thoughD.but
30.A.inB.afterC.duringD.before.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.The Internet,mobile phones and iPads are part of our lives now.Technology is greatly affecting all ways of our lives,from the ways we work to the ways we play.And it even causes a number of social problems such as cloning humans.
We have had lots of technology and it has changed our lives a lot.There is no doubt that humans will continue to use more and more technology.Here are some examples of modern technology that will change our ideas and will affect our lives greatly.
Global positioning system(GPS)--It's a system that uses radio signals from satellites to show exact information.It tells you where the user is on the earth in all weather conditions.It's made up of three parts:satellites,control equipments on land and receivers.
Space Technology--Russian and American scientists have worked together for the international Space Station(ISS) for a long time.They hope the ISS will provide a long-lasting lab.Such a lab will bring humans limitless advantage.It's even hoped that one day space technology will take humans to their new housed in space.
Underwater Robot--Hercules is kind of underwater robot with some high technology equipments.It will be used to search for ancient ships which were destroyed into the deep sea during their journey long ago.
The world is changing so quickly that it's hard for us to catch up with all the new inventions because they seem to come out every month.It's important for us to learn about new technology and the role that it plays in our lives.So we should be willing to accept modern technology,or we will fall behind the times.

根据短文内容,选择最佳答案.
41.Ccan tell you where the user is on the earth exactly.
A.Satellites        
B.Underwater Robots       
C.Global Positioning System
42.According to the passage,which is NOT true about the ISS?A
A.It has carried people to other planets.
B.It will provide a long-lasting lab or us.
C.Russian and American are working for it.
43.Hercules is used toC.
A.save lives in the sea    
B.repair the broken ships    
C.look for the ancient ships in the sea
44.From the passage,we know thatB.
A.the use of GPS is affected by the weather conditions
B.it's very important for us to learn about new technology
C.technology brings us many advantages such as cloning humans
45.What is the purpose of the passage?B
A.To help us study some new technology.
B.To tell us technology is changing the world.
C.To help solve the problems that technology causes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--Let's make a cake for Uncle Wang.It's ________ birthday tomorrow.
--Good idea.(  )
A.heB.himC.himselfD.his

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.大象处于极大的危险中,我们想拯救它们.
Elephants areingreatdanger,and we want tosave them.

查看答案和解析>>

同步练习册答案