精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.阅读下面短文,判断文后的句子是否与短文内容相符.符合的选"T',不符合的选"F
"Who needs a shopping mall if you have Taobao?"says Wang Lin,28,a writer in Beijing.
Taobao,China's largest online shopping site(网上购物站),has become an important part of Wang Lin's life.She spends lots of money on Taobao.
A growing number of Chinese Internet users like Wang have found the joys of online shopping.Most online shoppers are students or young workers.More women shop on line than men.Clothing and home-use products are the most popular on line.
It was reported that more than 250billion(十亿) yuan was spent on online shopping last year,80% through Taobao.
You may question the security(安全) of online shopping.Don't worry.Unless you receive the products from the sellers and are satisfied with them,the shop owner will not get the money.You can also get your money back if you want to return the products.

41.Taobao is an online shopping site.T.
42.Most online shoppers are young women.F.
43.Food is more popular than clothing on line.F.
44.Shopping on line is not safe.F.

分析 本文介绍的是中国最大的网上购物网站,淘宝网.现在又很多人都在淘宝网上买东西,主要消费群体是年轻人,在网上卖的最好的要数服装和家居生活用品.淘宝网的年交易额虽然大,但是安全性是非常有保障的.

解答 41.T.细节理解题.根据Taobao,China's largest online shopping site(网上购物站),可知淘宝网是中国最大的网上购物站,所以Taobao is an online shopping site说法正确.故填T.
42.F.细节理解题.根据Most online shoppers are students or young workers.可知绝大部分的网购者是学生和年轻的工人,所以Most online shoppers are young women说法错误.故填:F.
43.F.推理判断题.根据Clothing and home-use products are the most popular on line.可知衣服和家庭日用品在网上最受欢迎,所以Food is more popular than clothing on line说法错误.故填F.
44.F.推理判断题.根据You may question the security(安全) of online shopping.Don't worry.可知你可能对网购的安全性有疑问,不要担心它.所以Shopping on line is not safe说法错误.故填F

点评 本篇是一篇政治经济类阅读短文.这篇短文主要介绍了网上购物.题目为根据文章内容判断正误.做此类题一定要从原文找答案.结合命题从文中找到相关的细节性的关键句子,和命题比对,符合原文的就是正确的,否则就是错误的.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Sorry,I'm late.My alarm clock didn't _______-It doesn't matter.Don't be late next time.(  )
A.go byB.go outC.go offD.go down

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The plane from Xiamen to Paris will ______ in an hour.(  )
A.take outB.take offC.take away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.醉酒驾车,已经成为严重的社会问题,越来越受到人们的关注,根据下面提示,写一篇80词左右的短文,谈谈你的看法.
现象许多人不遵守交通规则,仍酒后驾车,对自己和他人的安全不负责任
后果因为酒后驾车,给自己和他人和很多家庭带来伤害
建议为了自己和他人的安全,呼吁司机不要酒后驾车,呼吁更多严格的规则和制度出台
提示词:酒后驾车drunk driving  不负责的 irresponsible  交通事故 traffic accident   对…造成伤害   do harm t
                                                               

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.--Could you please tell me______?
--Sure.Go down the street and turn left.You can see it on your left.(  )
A.when the bookshop closesB.where is the bookshop
C.how to get to the bookshop   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.假设某美国教育代表团将来你校参观访问,请你根据下表提示的信息,用英语向外宾简单介绍学校近年来所发生的变化,并谈谈你的感想.
环境及设施过去现在
至少列举两例说明过去情况操场更大、篮球场更多;图书新、品种多;
树木四季常青,学校美如花园…
你的感想
注意:
1.词数不少于90.文章的开头和结尾已经写好,不计入总词数.
2.要点完整、层次清晰、语法正确、上下文连贯.
3.文中不得提及考生所在学校和本人姓名.
Ladies and gentlemen!It's my honor to tell you about the changes to our school.
In the past,there was only a small playground.The books in the library were old and there were only a few kinds of them.The number of the trees and flowers was small.
But things have greatly changed these years.Now we have a bigger playground and more basketball courts.More different kinds of new books can be lent to us.Our school is as beautiful as a garden with lots of green trees all year round.
I think it's lucky of us to have such good studying environment.We will work harder and serve the people better in the future.
I hope you will enjoy your stay in our school.Thank you very much!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Usually we all go to a store to buy something we need.But today we always want to buy new things through the information from advertising,and sometimes from TV show.It's quite different from the past.
In fact,people have been advertising for thousands of years.Long ago,some men called
"criers"(叫卖人) walked up and down the street.They shouted about things that were being sold.Later,people met at one place.This place was a market.Some people came to sell.Other
people came to buy.But only those people who were at the market knew what were being sold.When people learned about printing,things changed.Soon there were newspapers.Many people read the newspapers.They saw many ads in the papers.Later,more people saw and listened to the ads on TV.

46.When you go to a store,you want to buyC.
A.singers   B.advertisement   C.things you need   D.TV
47.People have been advertising forA.
A.thousands of years
B.hundreds of years
C.one thousand years
D.one hundred years
48.Later people could find the adsD.
A.on TV
B.in the newspapers
C.everywhere
D.both A and B
49.Which of the following statements is TRUE according to the passage?B.
A.We go to the store to read the newspaper.
B.We go to the store to buy some things we need.
C.We go to the store to look at the ads on TV.
D.We go to the store to know other people.
50.The main idea of the whole story isA.
A.people advertise to sell things
B.people cried when they had to advertise
C.people went to the market
D.people never advertise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Don't drive so fast!We must slow down when we drive ________ the tunnel.(  )
A.pastB.acrossC.overD.through

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.听第6段材料,回答第6至第7两个小题.现在你有10秒钟的时间阅读下面两个小题.
6.How does the boy get to school?A
A.On foot.  B.By bike.  C.By bus.
7.How far is the boy's home from the school?C
A.30meters.  B.300kilometers.   C.300meters.

查看答案和解析>>

同步练习册答案