精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Dear Alan,
Guess what?I have a chance to choose my new place to live in!I'm excited and a little nervous.Could you please give me some help?
I'm not sure whether I will live in a house or in an apartment.On the one hand,a house will be too big for just one person,so maybe I should rent an apartment.On the other hand,if I rent (租)a house,I could find someone else to share with me.The only problem is that a house full of people might be too noisy for me.I prefer to have my own space.The city has some nice apartments,but they are also too expensive.However,if I could find a two-bedroom apartment and get a roommate,that would make it more affordable(负担得起的).I just need to search for a roommate who is neat and quiet.You know I can't live with someone who is loud and messy.I don't have a car,so I also need to think carefully about the location.I probably need to look for somewhere near a bus stop or an underground station.That way I will have more time to study and spend less time traveling.
I'm looking forward to your reply.
Love,
Victor

26.Victor wants to share the house with a(an)A person.
A.neat and quiet
B.outgoing and messy
C.loud and messy
D.neat and loud
27.If Victor finds a roommate,he willC.
A.waste money
B.buy a car
C.save money
D.have more time to study
28.Victor doesn't have a car,so he wantsD.
A.a two bed-room apartment
B.to ask Alan for help
C.to have his own space
D.a place with convenient(方便的)traffic.

分析 本文是一篇书信.Victor跟他的朋友Alan写信想让她给自己选择住房提供一些建议.他现在面临两个选择,大房子和公寓.但是大房子对他一个人来说有点太大,他不想跟很多人一起住,因为他想有自己的空间.公寓对他来说又太贵,但是有适合两人住的小公寓.他现在想找一个安静又爱干净的室友合租.因为没有车,交通不方便,所以他想找一个离公共汽车站或者地铁站很近的地方.

解答 26.A    细节理解题   根据"I just need to search for a roommate who is neat and quiet."可知,他想找一个爱干净又安静的室友.故答案为A
27.C    推理判断题    根据"if I could find a two-bedroom apartment and get a roommate,that would make it more affordable  如果我能找一个两人住的公寓,再找一个室友合租,这样我还可以负担得起."可知,他找室友合租是为了省钱.故答案为C
28.D    推理判断题    根据"I don't have a car,so I also need to think carefully about the location.I probably need to look for somewhere near a bus stop or an underground station 我没有车,因此我需要考虑它的地理位置.我也许需要寻找一个离公共汽车站或者地铁站近的地方."可知,他想找一个交通便利的地方.故答案为D

点评 做这道题时要先阅读短文,弄清短文大意.然后再根据题目在短文中找出相关句子,选择正确选项,不能胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.I think you must read English aloud(大声地) every morning to improve English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.get along well with    each other       interests     happily        much more

You may not realize it,but you are doing(51)much morethan just studying when you are at school.School is also the place where you learn to(52)get along well withpeople.But this is not always easy.Sometimes you discover that you have problems getting along with your classmates or friends.The most important thing to learn is tolerance(宽容).Tolerance is the ability to realize and respect the differences in others.We cannot change the way that other people do,so it is important to learn to live (53)happily with them.
Tolerance will make everyone get on better with (54)each other.We should learn to accept people for their different abilities and (55)interests.The world is very different,and practicing tolerance can help make things better.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.John did his best but he failed(失败) in the end.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.The Japanese dictionary ______ Ellen's.She is the only person learning Japanese in our class.(  )
A.must beB.can't beC.may beD.can be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.We live in a society that is producing and using electronics(电子产品) all the time.What happens to your computers,MP3players and mobile phones when they're broken or you want a new one?Most people just throw them away.In 2014,people around the world produced 41.8million tons of electronic waste and only recycled 6.5million tons,according to the United Nation last month.
It's important to pay attention to e-waste.It can be either valuable or harmful,depending on how we treat it.If people throw it away,the toxic (有毒的) chemicals can get into the soil or air,affecting the environment and people's health.
To help//e-waste,the first thing we can do is to buy longer lasting electronic equipment(设备).If you have unwanted electronics such as old toys or mobile phones,find a new home for ①them by giving them to charities.At the same time,②you can take computers and phones to the producers(制造者) to see if they offer recycling programs.For example,Apple now offers people a discount (折扣) in china if they hand in their used electronics when buying new ones.The company will test and repair(修理) the used ones and sell them at lower prices.
67.请根据音标//写出相应的单词.reduce
68.文中划线部分①指代的是:unwanted electronics.
69.将文中划线部分②改写为:Computers and phones canbe taken to the producers to see
if they offer recycling programs.
70.Why can't we throw away e-waste?Because it's harmful/bad for the environment and people's health./Because the toxic chemicals can get into the soil or air,affecting the environment and people's health.
71.What will producers do with the used electronics?They will test and repair the used ones and sell them at lower prices..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.It is said thatair pollution is more and more serious in some cities.(空气污染)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.The world's population is growing ______ and there is _______ land and water for growing rice.(  )
A.more; lessB.larger; fewerC.larger; lessD.more; fewer

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.--Long time no see,Jim!You look much         _.
--Yes,people always change a lot.(  )
A.thinB.thinnerC.fatD.the fattest

查看答案和解析>>

同步练习册答案