精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.My 10-year-old Donna said,"Mom,I made a new friend at school today.Can she come over tomorrow?"Donna was a shy girl and I wanted her to make some friends to bring her out of her shell.
"Sure,honey,that sounds great."I said,thinking back to my own best friend,Lillian.We lived across the street from each other in Washington Heights,New York.We met at the age of 10,too.Like my daughter,I was shy,but Lillian drew me out.She was one of the friendliest people in school,with shiny black hair and a mile-wide smile.
In senior high school,Lillian went on a trip to Florida.This was the first time we had to be away from each other for a few days."I'11be back soon."she told me.But three days later,Lillian's sister told me that she had fallen into a river and hadn't come out any more.Soon,my family moved to New Jersey.Whenever I thought of her,tears came into my eyes.
The next day Donna brought her new friend home."Hi,Mrs.Loggia."the little girl said.Her hair was so shiny and black and she shot me a big smile."My name is Laura."
My daughter's new friend was so much like Lillian.I was still puzzled(述惑) when Laura's mom came to pick her up later that afternoon.I opened the door to let her in."Judy!"she cried."It's me,Lillian's sister,from Washington Heights."Yes,my daughter's friend looked familiar.She was Lillian's niece.(侄女)

58.The underlined words in the first paragraph"to bring her out of her shell"mean"A".
A.to help her become less shy              
B.to help her become smart
C.to help her live happily                  
D.to help her walk out of her house
59.Laura looked familiar to the writer because sheD
A.was her daughter's friend                
B.was as old as her daughter
C.was from Washington Heights           
D.had shiny black hair and a big smile,too
60.Why did the writer lose her best friend?BecauseD
A.she moved to New Jersey                
B.they were different from each other
C.her best friend travelled to Florida         
D.her best friend lost her life on a trip.

分析 短文讲了一个害羞的女孩,我希望她能交一些朋友不要再害羞.有天她邀请了自己新结交的朋友来家里做客.这让我想起了儿时自己最好的朋友Lillian.她是一个在学校里最友好的人,留着乌黑发亮的头发总是微笑.在高中时Lillian去佛罗里达州旅行时掉进河里丧失了生命.在我看到女儿的新朋友的时候感觉很熟悉,最后得知这个小女孩是我儿时伙伴的侄女.

解答 58.A推理题.通过划线词组前的句子Donna was a shy girl and I wanted her to make some friends 可以得知Donna很内向,我想让她交朋友变得不太害羞.故选A.
59.D细节理解题.根据文中第二段末She was one of the friendliest people in school,with shiny black hair and a mile-wide smile.她是在学校最友好的人之一,乌黑发亮的头发和开心的笑容.和第四段末Her hai r was so shiny and black and she shot me a big smile."My name is Laura."她的头发是乌黑发亮的,她给了我一个大大的微笑."我的名字叫劳拉.可知两个人长的很相像.故选D.
60.D细节理解题.通过文中第三段原句But three days later,Lillian's sister told me that she had fallen into a river and hadn't come out any more.可以得知作者最好的朋友在旅行中失去了生命.故选D.

点评 阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.[tru:]true.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.-Do you spend a lot of time doing outdoor sports?
-Sure.It'sunusualfor me to stay at home all day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.人生就像一场赛跑,你要么领先,要么落后.Life is like a race.You either take the lead or fall behind.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.他哥哥打算自己粉刷房间而不是付钱请人做.His brother is going to paint the room himself instead of paying someone to do it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Kate,Jack and Sam are good friends.They are in the same school.Kate and Jack are classmates.But Sam is in a different grade-Grade Three.They often do sports or play games after school.
This evening Jack is going to Sam's birthday party and he is going to give him a new book for his birthday because he likes reading very much.Kate wants to go to the party,too.But she has to stay at home because her mother isn't feeling well.She asks Jack to take a present to Sam for his birthday.She wants to give Sam a different present,so she gives him a very nice new pen.

58.Who is Sam?D
A.Kate's brother.
B.Jack's cousin.
C.Kate's classmate.
D.Jack's friend.
59.What does Sam like doing?C
A.Swimming.
B.Dancing.
C.Reading.
D.Drawing.
60.What does Jack give Sam?B
A.Some flowers.
B.A new book.
C.Some cards.
D.A new pen.
61.Whose mother isn't feeling well?C
A.Sam's.
B.Jack's.
C.Kate's.
D.The boy's.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-I'm afraid I have a__________.
-You should go to see a dentist.(  )
A.coughB.coldC.toothache

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.配对阅读 请在右栏六个选项中找出与左栏内容相符的选项. 有一项是多余的.
B 56.My favorite sport is
basketball.
C 57.I'm going to be a
dancer.
A 58.I like sports very
much.
E 59.China's platform diver Chen Ruolin won the countries 200th gold on Thursday at the London Aquatic Centre.
D 60.Liu Xiang lost the race because his foot was hurt.What a shame!
A.Because sports can make me healthy.I spend half an hour doing exercise in the gym every day.
B.I like Yao Ming best.He plays for the
Houston Rockets in the NBA.
C.I like to go to different kinds of shows,such
as dancing,art,music shows,and so on.
D.He broke the Olympic record and won a gold
medal in the 2004Athens Olympics.
E.With four Olympic gold medals,she is now
level with Fu Mingxia,Guo Jingjing and Wu
Minxia.
F.She will take part in the high jump and the long jump.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.My friend's grandfather came to America from a farm in Thailand.After arriving in New York,he went into a cafeteria(自助餐厅) in Manhattan to get something to eat.He sat down at an empty table and waited for someone to take his order.Of course nobody did.Finally,a woman with a big plate full of food came up to him.She sat down opposite him and told him how a cafeteria worked.
"Start out at that end,"she said,"Just go along the line and choose what you want.At the other end they'll tell you how much you have to pay."
"I soon learned that's how everything works in America,"the grandfather told my friend later,"Life's a cafeteria here.You can get anything you want as long as you want to pay the price.You can even get success,but you'll never get it if you wait for someone to bring it to you.You have to get up and get it yourself."

46.My friend's grandfather came fromA.
A.Thailand         
B.Manhattan         
C.New York
47.The grandfather went into a cafeteria toB.
A.wait for someone   
B.get something to eat     
C.meet my friend
48.The woman in the cafeteria might beC.
A.a waitress         
B.a friend of grandpa's   
C.a customer
49.What should we do to get food in a cafeteria?C
A.Wait for the waiter.
B.Ask someone for help.
C.Get it ourselves.
50.What can we learn from the grandfather's words about the life in the US?B
A.Get up early and you can succeed.
B.Act and get what you want on your own.
C.Nobody brings you anything unless you pay the price.

查看答案和解析>>

同步练习册答案