精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.In 1989,an 8.2earthquake killed over 30,000people in less than four minutes.A father rushed to his son's school,only to discover the building was as flat as a pancake.
But he remembered that promise he had made to his son,"No matter what,I'll always be there for you!"Tears began to fill his eyes.As he looked at the pile of debris(瓦砾)that once was the school,it looked hopeless,but he kept remembering his words.He rushed there and started digging.
Other parents tried to pull him off what was left of the school.They tried saying many different things:"It's too late!""They're all dead!""Come on,face reality,there's nothing you can do!"
A firefighter also tried to pull him away,saying,"Fires are breaking out,explosions(爆炸) are happening everywhere.You're in danger."
The police came and said,"You're endangering(危及)others.Go home."
To which he replied,"Are you going to help me?"And then he went back to his digging,stone by stone.
He went on because he needed to know,"Is my boy alive or is he dead?"
He dug for eight hours…12hours…then,in the 38th hour,he pulled back a large stone and heard his son.He screamed his son's name,"ARMAND!"He heard back,"Dad?It's me,Dad!I told the other kids not to worry.I told them that if you were alive,you'd save me and when you saved me,they'd be saved.You did it,Dad!"
"What's going on there?"the father asked.
"There are 14of us left out of 33,Dad,"his son replied."We're afraid,hungry,thirsty,but thankful you're here."
"Come on out,boy!"
"Let the other kids out first,because I know you'll get me!No matter what,I know you'll always be there for me!"
34.Which of the following statements is TRUE?D
A.Tears filled the man's eyes because he thought the situation was hopeless.
B.The man was worried because he didn't know where his son's classroom was.
C.The policeman was angry with the man because he shouted at others.
D.The parents of the other kids lost confidence after they got to the scene.
35.The firefighter tried to pull the man away becauseC.
A.the man seemed to have lost his common sense
B.the other parents complained to him about the man
C.the man was in danger from the fires and explosions
D.the man might have hurt survivors by digging
36.What do the last four paragraphs tell us?D
A.That all the kids in his son's class were saved.
B.That other kids didn't believe the boy's words.
C.That these parents didn't break a promise to their sons.
D.That the boy had great confidence in his father.
37.What's the best title of the passage?A
A.Father's Promise
B.Father's Danger
C.Father's Hope
D.Father's Trust.

分析 本文讲述了1989年的地震中,一个父亲没有违背跟儿子的承诺-"不管发生什么事,我都跟你在一起",面对学校被地震夷为平地的情况下,这位父亲始终坚持,想着那个承诺,连续挖了38个小时,救出了包括儿子在内的14名学生的故事.

解答 34 D,细节理解题,A项Tears filled the man's eyes because he thought the situation was hopeless.(眼含着泪是因为这个父亲认为绝望了)与it looked hopeless,but he kept remembering his words.(看上去绝望,但他一直记着这他的话)不符,B项The man was worried because he didn't know where his son's classroom was(他担心是因为他不知道他儿子的教室在哪)与文中He rushed there and started digging(他冲向那里并开始挖掘)并没有说他不知道他儿子的班级在哪,不相符合;C项The policeman was angry with the man because he shouted at others(警察表示愤怒因为这位父亲朝其他人大喊大叫)与文中The police came and said,"You're endangering(危及)others.Go home."(警察来了说"你在危及其他人的安全,回家吧")没说朝其他人大喊大叫.不符合.故ABC均错误,题目要求选整确的,故选D.
35 C,细节理解题,由文中A firefighter also tried to pull him away,saying,"Fires are breaking out,explosions(爆炸) are happening everywhere.You're in danger."消防员也试图把他拉开,说"大火在烧,到处都在爆炸,你处于危险中,故选C"the man was in danger from the fires and explosions这位父亲处于危险中因为大火和爆炸.
36 D,细节理解题,问最后四个小段落告诉我们什么,AThat all the kids in his son's class were saved.儿子全班得救.由"""There are 14of us left out of 33,(33个中的14个)可知不是全部,A错,B项That other kids didn't believe the boy's words.(其他学生没有相信这个男孩的话).文中这四段没有告诉我们这个.C项That these parents didn't break a promise to their sons(这些家长都没有辜负对他们儿子的承诺)文中这四段没有交代其他家长的承诺.D项That the boy had great confidence in his father.这个男孩对父亲充满信心,由because I know you'll get me!No matter what,I know you'll always be there for me!"(因为我知道你会来接我,不管怎样,我就知道你一直和我一起)可知孩子始终相信父亲一定会来,故D正确.
37A,文章主旨题,文章最好的标题是什么?文章主要讲述了一个父亲坚守对儿子的承诺的故事.故最好的标题是"Father's Promise(父亲的承诺),BCD不符合文章主旨.故选A.

点评 阅读理解,要求学生有较多的词汇积累,语法基础还有分析文章的能力,在于平时的练习.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Many people in this area are used _____ going to bed late,but I don't.I pay more attention _____ my health.(  )
A.to; onB.for; onC.to; toD.for; to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.
Play,take up,catch,write,prepare,for
l.Hecaught a bad cold the other day,now he is better.
2.Tom's mother is always ill,so hewill take up medical study in university in the future.
3.The final exam is coming,all the studentsare preparing for it to get good grades.
4.The song reminds me of my old school days as soon as itis played.
5.The famous writerhas written one new book in the past two years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.What do you think of your new classmate,Millie?
---I find __________ hard to get along well with him.(  )
A.oneB.itC.that.D.this

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.一Do you know how to spell         word"mathematics"in English?
一Yes.It begins with        "m".(  )
A.the; aB.the; anC.a; theD.the; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Mr Chen           us to make a plan for the coming summer holiday.(  )
A.suggestedB.hopedC.askedD.let

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.似乎比尔对物理一无所知.It seems that Billknows nothing aboutphysics.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Have you _____ the life in America?
-Not really.Sometimes I still feel out of place among the local people.(  )
A.prepared forB.taken care ofC.got used to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.B)根据短文内容和首字母提示,填写所缺单词,并将答案填写在标号为66~75的横线上.
Putting on a play can be fun.Acting can be like the"let's pretend and dress-up games children play.Actors pretend(扮演),for a little while,to be other people.They(66)tend to look like and talk as other persons do.
Professional(职业的) actors take part in plays and television programs given in large cities.They make their (67)living by acting.But other people act in plays just for fun and are not(68)paid for their work.They are high school or college students and adults who are members of"little theatre"groups.In the(69)daytime,they are students,teachers,doctors,lawyers,or police officers.They are actors (70)only in the evenings or on weekends.
The little theater groups has a long history in America.One of the(71)oldest groups is in Indiana.They are called the Players Club,and they put on eight plays a year.People in the city buy tickets to see the plays.(72)Anyone/Anybody who wants to act may join the Players Club.Before each play,auditions(试演) are held so that people can try(73)out for the different parts.Not all members of the group are actors.People are also needed to(74)help with the lighting,clothes and makeup.
There are little theater groups in many cities.They continue to put on plays because they bring (75)pleasure to a large number of people.People in a little theater group enjoy having the chance to act,and the audience enjoy watching the plays.

查看答案和解析>>

同步练习册答案