精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Drive-in movie theaters became very popular in the United States after World War II.The combined(组合) two popular loves in America:cars and movies.People could watch a film on the big screen while sitting in their car,eating,talking and relaxing.
Many drive-in theaters opened in the 1950s as more people bought cars and spent a lot of time in them.In the 1960s,there were between 4000and 6000drive-in theaters in the United States.Today,fewer than 400are still open.
April Wright is making a film about drive-in theaters and the special things in American culture.She said there were many reasons why drive-in theaters became fewer today.One reason that many drive-ins closed was their locations(位置).People built them outside cities.Another reason was that some of the older theaters were dirty and the films were not popular.Now a new problem is coming.The movie industry(产业) is moving to a digital age(数字的).And the cost is too high.
33.Which were popular in the late 1950s?B
A.Cars and food.
B.Cars and movies.
C.Food and movies.
D.Movies and TVs.
34.Many drive-in theaters opened in the 1950s becauseC.
A.many movie theaters were closed.
B.People couldn‟t see movies at home.
C.more people bought cars         
D.More people became interested in seeing movies.
35.How many drive-in movie theaters are there in America now?D
A.Fewer than 4,000..
B.More than 400.
C.Fewer than 6,000               
D.Fewer than 400.
36.What April Wright probably(很可能) do?A
A.A film maker.
B.A maths teacher.
C.A worker of a drive-in movie theater    
D.A reporter of a magazine.
37.What is the new problem of the movie industry?D
A.There are more TVs.
B.There are too many film companies(公司).
C.The price of a drive-in movie theater is too high.
D.The cost for digital films is too high.

分析 文章大意:
文中主要提到的是汽车电影院的历史,汽车电影院是伴随着汽车一同产生的,汽车的普及让汽车电影院逐渐盛行.但是,由于环境和技术限制,现在的汽车电影院已经很少了,并且许多的公司开始走向数字化产业.

解答 33.B,推理判断题,文中提到"Many drive-in theaters opened in the 1950s as more people bought cars and spent a lot of time in them.In the 1960s,there were between 4000and 6000drive-in theaters in the United States"在1950s,许多的汽车电影院公司开办,而在1960s,数量就达到了6000,由此推测汽车电影院在1950s后期得到了迅速发展,由此推测选择B.
34.A,细节理解题,文中提到"Many drive-in theaters opened in the 1950s as more people bought cars and spent a lot of time in them."在1950s,许多的汽车电影院公司开办,因为有很多的人买了车,由此推测选择A.
35.D,细节理解题,文中提到"Today,fewer than 400are still open."今天,还在营业的汽车电影院已经少于400家了,由此推测选择D.
36.A,细节理解题,文中提到"April Wright is making a film about drive-in theaters"April Wright正在制作一个有关于汽车电影院的电影,由此确定他应该是电影制作商,选择A.
37.D,细节理解题,文中提到"The movie industry(产业) is moving to a digital age(数字的).And the cost is too high"现在产业逐渐数字化,成本较高,由此推测选择D.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Eating lots of fruit and vegetables __________ good for your __________.(  )
A.is,healthyB.are,healthyC.is,healthD.are,health

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Many young people usually offer their seats to the old on the bus.
-That's good.The old should be ______.(  )
A.looked forB.listened toC.depended onD.cared for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.明天是周六,Sandy打算过一个快乐的周末.请看图写一篇70词左右的短文,描述Sandy的活动.短文的开头已给出,不计入总词数.可适当发挥.         
词汇:铺床叠被 make the bed  洗碗碟 do the washing up
Tomorrow is Saturday.Sandy is going to have a happy weekend.                            .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.学会自我保护是青少年需要具备的一种意识和能力.请根据以下学校安全教育周收集的自我保护小贴士,并结合自己的观点,以"How can we protect ourselves?"为题,写一篇不少于60词的短文,谈谈在生活中青少年应该怎样自我保护.
注意:短文中,不得出现任何真实人名、校名及其它相关信息,否则不予评分.

How can we protect ourselves?
                                             .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.A theater taken the place of the old temple.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.You should read thisarticle(文章) carefully.You can learn a lot from it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---Would you mind _______ here?---__________.The seat has been taken by an old person.(  )
A.my sitting; You'd better notB.me sitting; Of course
C.I sitting; Certainly notD.me sitting; No,you wouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---What about this green dress?Perhaps it's the right size for you.
---________.Yes,of course.(  )
A.Have you got red dresses?B.OK,I'll take it.
C.May I try it on?D.How much does it cost?.

查看答案和解析>>

同步练习册答案