精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.My daughter is a single parent,whose life is very hard because she has three young sons.She plans her money carefully and manages to get something expensive that many people can buy easily.
When her eldest son,David wanted a bicycle so that he could do an after-school job,the family saved up and soon he was the proud owner of a good second-hand bicycle.One afternoon my daughter asked David to go shopping.He rode his bicycle,but carelessly left it outside the shop without putting on the lock.When David came out of the shop,it was gone.He walked home in tears and then,together with his angry mother,went to the local police station to report the theft.
Imagine their joy when they arrived at the station,a car parked out front had David's bike in the boot (后备箱).The driver told my daughter how he'd seen a group of kids go for the bike once my grandson had gone inside the shop.The driver had called out to them to leave the bike alone.Instead,one of the kids in the group had jumped on the bicycle and ridden it away while the others followed.
The driver got in his car,drove after them and brought the stolen bike back.He was happy to be able to return it to my grandson together with a lesson about the mistake of failing to use the bike lock.Then,in all the excitement,he drove away without even giving his name or telephone number.

50.How is the writer's daughter's life?B
A.Very busy.
B.Very hard.
C.Very simple.
D.Very hopeless.
51.David lost his bike becauseD.
A.many people stole things
B.the lock was broken
C.bikes were needed by all
D.he was too careless
52.Who helped David find his lost bike?B
A.His mother.
B.A driver.
C.His grandmother.
D.A policeman.

分析 文章大意:主要描述了作者的女儿生活比较艰难,给她的儿子买了一辆自行车为了方便学习,没想到还丢了,后面一个司机给他找回来了,她们非常开心.

解答 50-52:BDB
50题答案:B细节题,根据文中的第一段My daughter is a single parent,whose life is very hard because she has three young sons可知我女儿是单亲家庭,她的生活很艰难,因为她有三个儿子,故答案是B.
51题答案:D细节题,根据文中的第二段He rode his bicycle,but carelessly left it outside the shop without putting on the lock.他骑着自行车,不小心把它丢在商店外面,没有锁上.可知 他太粗心了,故答案是D.
52题答案:B细节题,根据文中的第四段The driver got in his car,drove after them and brought the stolen bike back司机进了车,跟着他们,把偷来的自行车带回来了可知 是司机帮他把车找回来的,故答案是B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也
是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Many people are (71)moving from the countryside to cities for work.Cities are large and (72)interesting.But they are (73)noisy.The traffic is (74)heavy and the cost of living is high.Now some of these people (75)miss country life.In the countryside,there (76)are_ many houses (77)with big yards.The air is (78)fresh and life is quiet.People are very (79)kind_.So more and more (越来越多的) people like (80)living there.

live,fresh,noise,with,be,kind,move,interest,heavy,miss

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.What happened _____ Tom?(  )
A.withB.onC.toD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Everything has            advantages             disadvantages.(  )
A.neither; norB.either; orC.both; andD.only; but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The workers in this factory      for 12hours every day in the past.(  )
A.was made workB.are made to work
C.were made workD.were made to work

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.The WWF is working hard           the animals in danger.(  )
A.saveB.savedC.savesD.to save

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-It's too late.Go to bed quickly.
-No,1won't go to bed until my work____.(  )
A.finishesB.finishedC.is finished

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.The news that some famous actors ______ taking drugs surprised me.(  )
A.were catchingB.will be caughtC.were caught

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Theknives (小刀) on the desk are these children's.

查看答案和解析>>

同步练习册答案