精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Prince William kept the best for last.After two days of his visit,his final day of activities in China included feeding carrots to a 13-year-old elephant.
In Yunnan Province,the prince heard about the dangers to China's remaining 250wild elephants.He also heard the story of Chang Zongbao.Chang Zongbao is a policeman whose job is to protect elephants and other wild animals in Yunnan's rainforests.
For 27years,Chang Zongbao has climbed every mountain."We go for days,following the poachers (偷猎者) and then waiting till they sound asleep.That's the safest time to catch them,"he says.A person killing an elephant can be sentenced (判处) to death in China.
And that has worked.China is one of the safest place for elephants these days.
The main problem in China is the disappearing forest.In the past,natural forest was around the reserves (保护区),so elephants could travel freely.Now the reserves are completely cut off from each other by farms.The elephants often walk into farms and villages.They eat up bananas and other kinds of fruits.Sometimes they hurt farmers.
Before ending my interview,Mr.Chang tells me."Every piece of forest,I work to save it.Every elephant,I work to save it.So when I am old,I can tell my grandchildren I did my best."It's also a message Prince William would like to send.
81.B is Not true.
A.Prince William fed a 13-year-old elephant in Yunnan
B.There are about 250elephants left in China
C.Chang Zongbao works in Yunnan's rainforests
82.Chang Zongbao and other policemen catch poachersA.
A.at midnight      
B.in the morning         
c.in the afternoon
83.The underlined word"that"in the fourth paragraph meansA.
A.the death punishment                   
B.protection elephants
C.education to poachers
84.As to protect elephants,the main problem in China isC.
A.that there are no laws           
B.increasing protection costs
C.that forests become smaller
85.The author may be aB.
A.policeman                  
B.reporter                    
C.scientist.

分析 威廉王子始终保持最好的状态.在他的访问两天后,他在中国的最后一天活动包括喂一只13岁的大象胡萝卜.
在云南省,王子听说了中国仅剩的250只野生大象所面临的危险.他也听说常宗宝的故事.常宗宝是一名警察,他的工作是保护云南热带雨林中的大象和其他野生动物.
27年来,常宗宝爬了每一座山,"我们走了几天,跟着偷猎者,然后等待,直到他们睡着了.这是抓住他们最好的时间,"他说,一个人杀了一头大象在中国被判处死刑.
这已经起作用了,这一段时间中国是野生大象最安全的栖息地之一.
中国的主要问题是森林的消失.在过去,自然森林环绕保护区,所以大象可以自由旅行.现在保护区已经被农场完全切断了.大象经常走进农场和村庄.它们吃香蕉和其他种类的水果.有时它们伤害农民.
在结束我的采访之前,常先生告诉我:"每一块森林,我都努力拯救它.每一只大象,我努力保护它.因为当我老了,我可以告诉我的孙子我尽我最大努力做了.这也是威廉王子想发送的消息.

解答 81.B.细节理解题.根据In Yunnan Province,the prince heard about the dangers to China's remaining 250wild elephants.可知,在云南省,威廉王子得知中国境内现存的野生大象仅剩250只,这里指的是野生大象只有250只,并不是说中国的大象总共有250只;故B是错误的.
82.A.细节理解题.根据"We go for days,following the poachers (偷猎者) and then waiting till they sound asleep.That's the safest time to catch them,"he says.可知,森林及野生动物保护者爬了每一座山,跟着偷猎者,然后等待,直到他们睡着了.这是抓住他们最好的时间,"他说,因此他们是在偷猎者睡着之后才去抓他们的,因此应该是午夜,即at midnight 
83.A.细节理解题.根据And that has worked.China is one of the safest place for elephants these days.可知,这个起作用了,目前中国是大象居住的安全场所之一,这个this指代的这个一定在前一段中,根据A person killing an elephant can be sentenced (判处) to death in China.可知,在中国,如果一个人捕杀了大象会判死刑,这个措施就会限制人们去捕杀大象,因此这里的this就是指的死刑,即the death punishment  
84.C.细节理解题.根据The main problem in China is the disappearing forest.可知,保护大象最大的问题就是不断消失的森林,即that forests become smaller
85.B.细节理解题.根据Before ending my interview,Mr.Chang tells me.可知,该文章的作者见常宗宝的目的是做interview,也就是采访,因此作者的工作应该是新闻记者,即reporter

点评 这是一篇记叙文,主要讲述的内容就是关于大象所面临的濒危问题.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.You are not tall enough _________ the apple.(  )
A.to reachB.reachingC.reachedD.reaches

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Once upon a time,an old man tried _______ the mountains.(  )
A.not moveB.not to moveC.movingD.to move

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Hot pot(火锅)is one of Chinese traditional meals.This traditional meal has a history of more than 1.000years.As the winter months come,so does hot pot season. And what has made it a Chinese favorite food?Well,it seems that the answer is not just found in the dish itself.
Hot pot isn't just designed to keep you warm during the cold month;it's also a social experience.There is a lot of fun for everyone to have in adding food to the hot pot.Hot pot is eaten over two to three hours.For this reason,it is often considered as an evening's entertainment,and time to spend with friends and family.However,most westerners can't stand the idea of other people putting chopsticks in their food.When we come to eat at the table in the UK,we have our own individual portions(份额),although the experience is still a social one.
But having given hot pot a go,lots of westerners find it's now one of their favorite meals in Beijing.The steam(水蒸气)from the pot leaves the smelling of food on their clothes when they get home,but perhaps it is also part of the experience.When the cold wind is blowing outside,just grab(抓)some chopsticks,join some good friends.and dig For them,it's like throwing a dinner party where the taste buds(味蕾)and the hunger are satisfied in the warm company of friends.
71题完成句子;72题简略回答问题;73题用英语表达文中画线单词it所指代的内容;74题归纳文章主题;75题将文中画线句子译成汉语.
71.Hot pot can keep people warm in winter.and it's alsoa social experience.
72.What can he left on the clothes after having hot pot?The smelling of food
73.hot pot
74.This passage mainly tells us something abouthot pot.
75当冬季来临,火锅的季节也随之到来.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.I shook hands with my father in the truck,and for a long time he looked straight ahead and didn't say a word.But I knew he was going to say a little to me."I can't tell anything,"he finally said."I never went to college,and none of your brothers went to college.I can't say,‘I don't do this and do that',because everything is different and I don't know what is going to come up.I can't help much with money either,but I think things will work out."
He gave me a new check-book (支票簿)."If things get pushing,write a small check.But when you write one,send me a letter and let me know how much.There are some things we can always sell."In four years all the checks I wrote were less than a thousand dollars.My part-time jobs such as reading to the blind student and sitting with the teachers'kids filled in the financial gaps (经济缺口).
"You know what you want to be,and they'll tell you what to take,"my father went on."When you get a job,be sure it's honest,and work hard."I knew that soon I would be alone in the big town,and I would be missing the cool winds and a life where your thinking was done for you.
Then my dad reached down beside his seat and brought the old,broken Bible (圣经) that he had read so often,the one he used when he wanted to look something up in a friendly quarrel with one of the neighbors.I knew he would miss it.I knew,though,that I must take it.
He didn't say,"Read this every morning."He just said,"This can help you if you will let it."
Did it help?I got through college without being a burden (负担) on the family.I have been able to make money since.
16.Why did the father not ask his son not to do this and do that?A
A.Because he  felt very confident of himself.
B.Because he was born from a poor family.
C.Because he was a man of few words.
D.Because he didn't want to be much too strict with him.
17.What's the proper Chinese meaning for the underlined part"get pushing"in the passage?C
A.闲暇时光    
B.学费
C.经济不足      
D.精神空虚
18.What kind of book did the Bible seem to be to the writer's father?D
A.It was a book which told you how to quarrel with others.
B.It was a book that could bring you money.
C.It was a book that told you how to get a good job and a good future.
D.It was a good book that could help you when you were in trouble.
19.What is the writer's main purpose (目的) in writing this passage?B
A.To tell the readers his life story.
B.To tell people what kind of person his father was.
C.To let people know how poor he was.
D.To tell the readers what present he got from his father.
20.What would someone learn from this passage?C
A.How to communicate with parents.
B.How to stand on one's own feet.
C.What a good father should do.
D.What the self-important is like.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Every time we turn on the TV or take a ride in a car,we could be adding to a problem called acid rain(酸雨).In this article,we'll learn something i(66)mportantabout acid rain.
The formation of acid rain
When people use fuels (燃料),such as coal and gasoline(汽油),poisonous gases are given off.When these gases come t(67)ogetherwith rain,acid rain forms.Many power stations burn fuels in order to c(68)reatethe electricity that we use in our homes and offices every day.Cars and trucks also send these gases into the air when they burn gasoline.When rain meets these gases,
h(69)armfulthings called acids form.This is acid rain.
The harm of acid rain
Acid rain destroys everything that it t(70)ouches.It poisons our rivers,ponds and lakes and
o(71)ceansalong with the life in them.It p(72)ollutes our soils and crops,harm trees,and can even kill fish and plants.Acid rain also eats away at our buildings.
The prevention of acid rain
Trying to prevent the pollution that gets into the air is n(73)ecessary.Keep the electrical appliances off while they are not in use.We can also use different ways of traffic to make less use of fuels.
Research tells us that acid rain harms our e(74)nvironment.So people around the world can take small steps now to make a d(75)ifferenceto our kids.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Tohis(he) surprise,his teammates all nodded in agreement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.There are many     animals in the zoo.But some animal are     scary.(  )
A.kinds of,kind ofB.kinds of,kinds of
C.kind of,kind ofD.kind of,kinds of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Could you pleasenot follow (not follow) me around?

查看答案和解析>>

同步练习册答案