精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.The telephone rang when Mrs Black was cooking lunch.Her son David went to answer the telephone.His aunt said she was coming to see them with her daughter that afternoon.Mrs Black was happy because she hadn't seen her sister for several months.She knew the girl liked bananas very much,but she was busy in the kitchen and couldn't go to buy any for her.She gave some money to David and said,"Go and buy two kilos of bananas in the shop."
David liked bananas,too.He went out happily.Half an hour later he came back with a bag in his hand.Mrs Black weighed the bananas and found they were half a kilo short.She took the bag to the shopkeeper and said,"I sent my little son for two kilos of bananas,but you gave him only one and a half kilos."
"Have you weighed your little son,madam?"asked the shopkeeper."My scales (秤)are all right."

41.Who went to answer the telephone?D.
A.Mrs Black.    
B.The girl.   
C.Mr Black.   
D.David.
42.Mrs Black asked her sonC.
A.to play with his sister         
B.to sweep the floor
C.to buy some bananas         
D.to cook lunch
43.Why did David go to buy bananas happily?A.
A.He liked bananas.    
B.He had money.
C.He liked his aunt.   
D.He knew the way.
44.How many kilos of bananas did David's mother ask him to buy?B.
A.Three kilos.    
B.Two kilos.    
C.One kilo.
D.Half a kilo.
45.The shopkeeper thought thatC.
A.his scales were wrong         
B.Mrs Black's scales were wrong
C.David had eaten some bananas        
D.Mrs Black had eaten some bananas.

分析 试题分析:这篇短文中作者主要介绍了一个故事,家中要来客人,妈妈让儿子去买两公斤香蕉,孩子在路上偷吃了半公斤而回到家.当布莱克太太正在做午饭时,电话铃响了.她的儿子代维去接电话了.他姑姑说她下午要和女儿一起去看他们.布莱克太太很高兴,因为她好几个月没有看到妹妹了.她知道这个女孩很喜欢吃香蕉,但她却在厨房忙着做饭不能去买,于是她给了代维一些钱,说:"去超市买两公斤香蕉."代维也喜欢吃香蕉,他高兴地去了.半小时后他回来了,手里拿着一个包.布莱克夫人称了称香蕉,发现少了半公斤.她把袋子拿给店主说,"我让我儿子来买两公斤香蕉,但你只给他一公斤半.""你称过你的小儿子吗,夫人?"老板问."我的秤都是正确的."

解答 41.答案D 细节理解题.根据短文第一段Her son David went to answer the phone.可知接电话的是代维;故选D.
42.答案C 细节理解题.根据短文第一段最后一句She gave some money to David and said,"Go and buy two kilos of bananas in the shop."可知,她要代维去买香蕉;故选C.
43.答案A 细节理解题.根据短文第二段David liked bananas,too.He went out happily.可知,因为代维也喜欢香蕉,所以他很高兴去买;故选A.
44.答案B 细节理解题.根据短文 Go and buy two kilos of bananas in the shop可知 去超市买两公斤香蕉,故选B.
45.答案C 推理判断题.根据短文第二段最后两句话"Have you weighed your little son yet,madam?"asked the shopkeeper,"My scales are all right."可知,售货员猜测可能是孩子偷吃了半公斤香蕉;故选C.

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.The company offered the young man a job,but he didn't take it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Although Jack is _________ manager in the company,he is popular.(  )
A.seriousB.more serious
C.most seriousD.the most serious

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.如果父母读读自己孩子的微博,就能更好地了解他们的想法.
If parents can read their children's microblogs,theywill know their thoughts better.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.It was a dark and cold night.The taxi driver didn't have even one passenger all day.When he went by the railway station,hesaw a young man coming out with two bagsin his hands.So he quickly opened the door of the car and asked,"Where do you want to go,sir?"
"To Star Hotel,"the young man answered.When the taxi driver heard this,he didn't feel happy any more.He knew the young man could give him only three dollars because the hotel was not far from the railway station.But suddenly,he had an idea.He took the passenger through many streets of the big city.
After a long time,the car arrived at the hotel at last."You should pay me fifteen dollars,"the driver said to the young man."What?Fifteen dollars!Do you think I'm a fool?Only last week,I took a taxi from the railway station to this same hotel and I only gave the driver thirteen dollars.I know how much I have to pay for the trip.I won't pay you one dollar more than I paid to the other taxi driver last week."

任务一:回答问题
56.How did the taxi driver feel when he knew where the young man wanted to go?Unhappy.
57.Who cheated(欺骗) the young man,the first taxi driver or the second one?The first taxi driver.
58.How much did the young man want to pay?Thirteen dollars.
59.What do you think of the two taxi drivers?Dishonest.
任务二:翻译
60.将文中划线部分的句子翻译成汉语.他看见一个年轻人拎着两个大袋子走出来..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Mr.and Mrs.Harris had always spent their summer holidays in a small hotel at the seaside near their hometown.One year,however,Mr.Harris made a lot of money in his factory,so they decided to go to a foreign country and stay at a really good hotel.
They flew to Paris,and arrived at a 5-star hotel late in the evening.They thought they would have to go to bed hungry,because in that small hotel where they used to stay in the past,no meals were served after seven in the evening.They were surprised to be told that the hotel served dinner until ten.
"Then what are the times of meals?"asked Mrs.Harris.
"Well,Madam,we serve breakfast from seven to eleven,lunch from twelve to three,tea from four to five,and dinner from six to ten."
"But that hardly leaves any time for us to see the city!"said Mrs.Harris.

34.Why did Mr.and Mrs.Harris think they would have to go to bed hungry when they arrived at the hotelB?
A.Because it's a 5-star hotel.
B.Because they thought no meals would be served late in the evening.
C.Because they were very tired after the trip.
D.Because they didn't want to eat anything.
35.How long did the service time for lunch last in the hotelC?
A.2hours.
B.4hours.
C.3hours.
D.1hour.
36.What did Mrs.Harris think of the times of the meals in the hotelB?
A.She thought they would have enough time to see the city.
B.She thought they would have to spend too much time on meals instead of travelling.
C.She thought they would have enough time to have meals.
D.She thought the times were suitable and felt very satisfied.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.I like Sanya and Harbin very much,But my favoritecity is Urumqi.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Johnny Depp,a famous actor,is____ than others at finding the most interesting roles in the movie.(  )
A.goodB.wellC.much betterD.more better

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.It was a difficult time for the relatives of Missing MH370Passengers when they heard the bad news,but they didn't ________ hope.(  )
A.give outB.give offC.give inD.give up

查看答案和解析>>

同步练习册答案