精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.阅读下文,从所给的四个选项中选出一个最佳答案.
One day a lonely girl found two weak birds while she was walking in the woods(树林).She took them home and put them in a small cage.She fed them with love and the birds grew strong.Every morning they greeted her with a beautiful song.The girl loved them very much and wanted their singing to last forever.
One day the girl left the cage's door open.The larger and stronger of the two birds flew out of the cage.The girl watched worriedly as it circled(盘旋) high above her.She was afraid that it would fly away and she would never see it again.So when it flew close,she grasped(抓) at it wildly.She was very happy that she held it tightly within her hand!Suddenly,she felt something had happened to the bird.She opened her hand and was surprised to find the bird was dead.Her love for the bird killed it.
She noticed the other bird jumping in the cage.She could feel that it wanted to be free.It hoped to fly into the clear,blue sky.She lifted(举起) it from the cage and flew it into the air.The bird circled once,twice,three times…
When the bird was flying happily in the sky,she was so glad.Just then the bird flew closer and sat softly on her shoulder.It sang the sweetest song she had ever heard.
The fastest way to lose love is to hold it tight; the best way to keep love is to let it fly!

31.The girl loved the two birds very much becauseA.
A.they greeted her every morning               B.they were hungry but very strong
C.they liked staying in the cage quietly       D.they didn't eat much food
32.One day the girl forgot to close the door to the cage andC of the two birds flew out of the cage.
A.the sick                                  B.the female
C.the larger and stronger                   D.the white and blue
33.The girl held the bird rightly in her hand because she was afraid thatD.
A.it would be killed                         B.it was feeling cold
C.the other bird felt lonely                 D.it would fly away
34.The girl felt that the other birdB when it was jumping in the cage.
A.wanted to see what happened               B.wanted to be free
C.wanted to sing a beautiful song again     D.wanted to eat something
35.What does the story want to tell us?D
A.We should protect the endangered birds
B.The cage is used to keep birds.
C.The birds are easily killed
D.To keep love is to let it fly.

分析 本文通过讲述一个女孩把两只鸟放在笼子里养,每天早晨它们都用美妙的歌声欢迎她;有一天,她忘了关鸟笼子,一只鸟飞了出来,她害怕它会飞走,就用手抓住了它,后来不小心把这只鸟抓死的故事.通过这件事告诉人们抓紧爱会很快失去爱,放飞爱会保持爱的道理.

解答 31.A.细节理解题.根据Every morning they greeted her with a beautiful song.可知每天早晨它们都用美妙的歌声欢迎她.故选A.
32.C.细节理解题.根据The larger and stronger of the two birds flew out of the cage.可知两只鸟中更大更壮的那一只从笼子里飞了出来.故选C.
33.D.细节理解题.根据She was afraid that it would fly away,可知她害怕它会飞走.故选D.
34.B.推理判断题.根据She could feel that it wanted to be free.It hoped to fly into the clear,blue sky.可知她能感觉到小鸟想要自由.它想飞往清澈湛蓝的天空.故选B.
35.D.主旨大意题.根据the best way to keep love is to let it fly!可知爱的最好方式是让它自由飞翔.故选D.

点评 本篇是一篇逸闻趣事类阅读短文.通过小女孩养鸟的故事告诉人们抓紧爱会很快失去爱,放飞爱会保持爱的道理.在阅读短文时,学会找关键词、关键句.关键句通常位于段落的开头或结尾;学会根据上下文猜测生词的词义.根据所给的题目从短文中找到能解答这些题目的句子来,然后分析判断解答即可.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.He is      father.(  )
A.Jim's and Lucy'sB.Jim and Lucy's
C.Jim's and Lucy   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Could you please ______ us an interesting story?(  )
A.speakB.tellC.say

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.      The students in the primary school is about three thousand,      them are girls(  )
A.A number of,the number ofB.The number of,a number of
C.The number of,the number of   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Tom was three years old.He liked to watch TV with his parents after supper,but his parents never let him stay long.Mother would say,"It's eight o'clock now.It's time for you to go to bed,Tom."
"But why don't you go to bed,too?"Tom always asked.
"We are adults (大人),"mother would say,"And adults go to bed late."
One evening Tom asked his mother for an apple.
"But it's too late,"his mother didn't want to give him anything to eat at bedtime."The apples are already asleep."
"But not all of them,Mom."Tom said,"The baby apples are perhaps asleep,but their parents are surely awake."

请根据短文内容,选择最佳答案,将其标号在答题卡上涂黑.(每小题1分,共5分)
56.Tom liked to watch TV withA after supper.
A.his father and mother  B.his sister
C.his grandparents  D.his brother
57.His parentsAlet him stay long.
A.never  B.sometimes  C.often  D.usually
58.One evening Tom asked his mother forB.
A.an egg  B.an apple  C.an orange  D.a pear
59.His mother didn't want to give anything to him to eatC.
A.in the morning  B.in the afternoon
C.at bedtime  D.at noon
60.From the story we knowD.
A.Tom was a quiet boy B.Tom was a bad boy
C.Tom was a lazy boyD.Tom was a clever boy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Have you heard of Jane recently?
--Yes.She hurt her leg when she               her bicycle yesterday.(  )
A.ridesB.is ridingC.rodeD.was riding

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.--We're all here       Lily. Where's she?
--She's gone to the library.(  )
A.besideB.besidesC.exceptD.of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Millie _________ a picture when Mr.Green came in.(  )
A.drawB.will drawC.drewD.was drawing

查看答案和解析>>

同步练习册答案