分析 文章大意:这篇短文主要讲述了一些利用植物防治疾病的知识.
解答 52-55:DCBB
52题答案:D 细节题.根据短文第二段描述This new drug helps prevent other heart problems.可知,毛地黄主要用来防治心脏病,故选D.
53题答案:C 词汇题. 根据第三段下文the cinchona,can be made into a drug to prevent malaria.金鸡纳,可制成药物来预防疟疾 可知这是一种疾病,故选C.
54题答案:B 细节题.根据短文描述,可知主要提到四种植物,Foxglove毛地黄,the cinchona金鸡纳,wormwood艾草和 garlic大蒜.故选B.
55题答案:B 主旨题.根据最后一段Scientists have only studied little more than one percent of plants for their medicinal value.Maybe medicines for AIDS and cancer will be made f rom the other 99 percent.主要讲述了一些草药知识,故选B,植物和医药.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| BEIJING TRAVEL COMPANY Beijing-Singapore Best tour days in Singapore Website:WWW,Beijingtour.com Telephone:010-62617788 |
| MIRAMBER HOTEL Restaurant& Cafe,Swimming pool,KTV,Clothing store,Reading room Day 1: Morning:land at Singapore Changi Airport Afternoon:take a bus tour of the island Evening:have a party in the KTV Day 2: Morning:visit the Handicraft Center and the National Museum Afternoon:take the cable car to Sentosa Island Day 3: Morning:take a walking tour of old Singapore,including Chinatown Afternoon:take a boat trip around the island Day 4: Daytime:free for shopping Evening:return by air |
| Date of Departure August 16,2010¥:3,220 August 17.2010¥3,100 August 18,2010¥2,950 August 19,2010¥3,150 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Mary's Worries Mary has to takes part in the awards ceremony week,since she is the best player and (86)captain/leader/headof the basketball team. However,she's got some worries.First,she is afraid of making a(87)speechin front of 500 people because she is a shy girl.Second,she is worried that she has to wear a long (88)dress,for she hasn't got one.third,she worries about the dance because she has never (89)dancedbefore.Luckily,her friend Tim discusses with her about these and she is finally (90)helpedout. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Waiter Big,busy restaurant. 2year's experiene,part-time,8an hour. Apply(申请) in person At 6756Main St Southgate. | Salesgirl Busy department store. No experience,10an hour,well train. Apply in person at 224West Rose Ave. Richmond. |
| Office Assistant Francisco's Shoe Shop. Office work,full-time,no experience, 13an hour,speak Spanish. Fax resume(简历) to 555-001. | Guide Love travel?Join us!Full-time, Speak English,12an hour. Email resume: lewisnclark@dot.org. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:单词造句
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.Children build all kinds of things B.Building blocks were first made of wood C.these are not the only advantages of playing with building blocks D.Playing with building blocks E.Most children talk to each other |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com